Herkese merhaba çok moralim bozuk. Beceriksiz bi anneyim sanırım. 2 kızım var. Ilk kızım erken doğdu emmeyi bilmiyordu sagip az çok vermeye çalıştım ama yetmiyordu mama destekli gittik ama emzirmeye çalışmaktan hiç vazgeçmedim. 1 ayın sonunda memeyi tuttu dünyalar benim oldu tabi. Ama sutum yetmediği için mama veriyordum( 2 hafta boyunca kilo almadı) biberona alıştı emmeyi bıraktı yine sagip vermeye devam ettim az çok ne çıkarsa sonra tecrubesizlik deyin ne derseniz deyin sık sagmadigim için zamanla sutum azaldi ve bende sagmayi biraktim
3 aylik olana kadar anne sutu az da olsa almış oldu.
Bu kızımda kendimi sartlamistim emzirecektim sonuna kadar. Çok şükür kızım emdi sutum de yetiyordu herşey güzel hoş derken 3 aylik olunca gaz sancılarımız başladı. Kesinlikle meme istemiyor kendini geri atıyor bacaklarını kendine çekiyor ağlıyordu. 2 saat 3, 4 , 5... saat ac durduğu oluyordu tabi ben bu sürede hep uğraşıyorum emzirmek için uyutup öyle veriyorum öyle bile ağlıyor almak istemiyor.
Tabi halimi siz düşünün sacimi başımı yoluyordum artık. Bi de buyuk kızım 1.sınıfa gidiyor onun ödevleri okumalari onlarla uğraşıyordum. Mecbur sagip vermeye başladım ama hep uğrastim şuan 4 ay 1 haftalık oldu hala gazi var gece uykuluyken emzirebiliyordum gündüz gozunu acinca imkani yok memeyi almıyordu.
Mübarek gaz bi türlü bitmedi..
2 gecedir emziremiyorum artık alıyorum yine ağlıyor bacaklarını çeke ceke. Sanırım yavaş yavaş bırakıyor beni
ve bu benim çok agrima gidiyor çok üzülüyorum 2 yavrumu da emziremedim. Oysa hayallerim vardı 1 yaşında, yürümeye başladığında hep emzirecektim diğer kızımdan icimde kaldı ama bunda da olmucak galiba hala pes etmiş değilim umudum var ama bu gaz bitene kadar kızım memeyi de unutacak galiba hatta unuttu sayılır. Napayım ben kızlar? 5 6 aylıkken emzirmeye döndürdüler varmı aranizda?
Sagliklilar çok şükür ama keşke emzirebilse bütün anneler ..