• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Gaz" uzmanları lutfen buraya..

ankadilara

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
132
16
318
Ankara
Arkadaslar 2 aylık bebegimin gaz sorunu var (hemen her annenin oldugu gibi), sutum yetmedigi için mama takviyesi yapıyoruz, sanırım o sebep oluyor gaza.
Doktor zinco damla verdi onu kullanıyoruz arada mamasına birkac damla zeytin yagıda ekliyorum ama sıkıntı devam ediyor yardımcı olan olursa sevinirim

Benim oğlum da çok gazlıydı.Sürekli kıvranarak uyurdu.Ikınmaktan göbek deliği dışarı fırlamıştı.Zinco damlayı ben de kullandım ama işe yaramdı.Ne duyduysam kullandım sab simplex,mylicon,zaditen,acı elma yağı....vs hiçbiri fayda etmedi.Sonunda hepsini çöpe attım ve kaderime razı oldum.4 aylık falandı kendiliğinden azaldı ve geçti.Sana tavsiyem eğer fayda etmiyosa ilaç kullanma boş yere.Ben Dentinox'un Bauchlein-Salbe Babynos diye bir krem kullanmıştım o birazcık rahatlatırdı.Onunla karnına masaj yapıp üzerine ılık havlu koyardım biraz pırtlardı.Yatıyosa yüz üstü yatır o da iyi gelir.Bir de biz mama olarak Aptamil'in Conformil'ini kullandık daha kolay hazmedildiği için doktor vermişti.Doktoruna danışarak mamayı değiştirebilirsin belki mama da etkiliyodur.

ilk bebeklerime ikizlerime yani damla dışında hiç bir şey vermemiştim.ama 3. bebişim gece mesaisi yapınca eyvah dedim.annemi dinledim ve kimyon ve rezene verdim.bir de sab simplex kullandım.çok uzun sürmedi bizimki.şimdi 3 aylık biteli 20 gün fiilan olmuştur.bir de şunu yaptım.biraz zeytinyağının içine birkaç damla çörekotu yağı bazen de buna ek olarak bir damla kekik yağı damlattım ocakta azcık ısıtıp karnına bacaklarına ayaklarına sürdüm gece yatmadan iyi geldi.bir de spazmo panalgine fitil tavsiye ederim.sık kullanmamak kaydıyla.ya bir şey daha söyliyim komşumuz gelmişti oğlum ağlarken kulak çubuğunu zeytinyağına batırdı poposunu dürttü onla.ben korktum çünkü baya soktu hatta yapma diye elinden almaya çalıştım.ama anında kakasını yaptı.bence çok içine sokmadan deneyabilirsiniz.ben 1 kere denedim ama eskiler yaparmış.Allah kolaylık versin ama geçici sıkıntılar bi bakacaksınız ohooo mazide kalmış:34:

Arkadaslar 2 aylık bebegimin gaz sorunu var (hemen her annenin oldugu gibi), sutum yetmedigi için mama takviyesi yapıyoruz, sanırım o sebep oluyor gaza.
Doktor zinco damla verdi onu kullanıyoruz arada mamasına birkac damla zeytin yagıda ekliyorum ama sıkıntı devam ediyor yardımcı olan olursa sevinirim
Canım zinco kullandım ben...daha sonra başka doktora gittik ve o bize zinco işe yaramaz dedi Nurse Harveys şurubun verdi. Kesinlikle tavsiye ederim. Uykuda yapıyor rahatlattıgından. Günde 5-6 kez bir tatlı kaşıgı veriyosun emzirdikten 15 dakika sonra...Mutlaka dene...Gercekten cok memnun kalırsın...

benim annemde kardeşimle bana kimyon kullanırdı ve göbeğimizi hafifçe ovardı sürekli çok iyi hatrlıyorum.Kardeşimdede gaz sorunu vardı bebekken öyle çözmüştü annem

doktor colinox damla verdi bize. şimdilik rahatız. yine müdahalesiz çıkaramıyor ama eskiye nazaran iyi. sırtını sıvazlayınca çıkıyor şimdi.

anne sütü de aldığı için öncelikle siz kendi yediklerinize de dikkat edin çiğ sebze (salata vs.)yendiğinde bebeğinizin gazı daha çok olacaktır.Benim kızım da çok gazlıydı ve bu bilgiyi burada bir arkadaş söylemişti,sonra bunu denedim gerçekten salata yediğim zamanlar çocuğun daha fazla gazı oluyordu.ayaklarınızı üşütmeyin.
Tüm bunların dışında bebeğinize yapacağınız masaj biraz rahatlatabilir,benim kızıma sab simplex iyi gelmişti.Bir de bebeğin gazını çıkarmak için bez kısmının biraz üzerine hafifçe vurun omuzuna vurulduğunda bebeğin gazı çıkması zorlaşıyormuş.
Gaz problemi gerçekten anne babaların kabusu gibi ama geçici bir süreç,Allah yardımcınız olsun.

benim bebeğim prematüre doğdu.küvez çıkışı ilk kontrolümüzde doktr daha ben ağzımı açmadan çok gazı vardır dedi. prematürelerde 6 ay,normal doğanlarda 4 ay gaz olur sakın benden damla isteme dedi.onların içinde uyuşturucu var dedi ben de sustum.
ben çok bunaldığımda ttalı elma yağıyla kasık ve karnını bi de ayak altlarını ovuyordum.bol bol rezene çayı içiyordum.bebeğe de humana nın rezene çayı var ondan verebilirsin.sonra beşiğine sıcak su torbası koyardım yatarken pıt pıt çıkarırdı.çok şüküro dönemimiz geçt, ama sabah kalktığında hala gazla uyanıyoruz ve karnına ve ayaklarına masaj yaptığımda hemen gaz çıkarır hatta ayaklarını ovunca kakasını da yapar.

Benim oğlumda prematüre olduğu için çok aşırı gazlıydı bir çok şey denedik ama nafile, en son Nurse Harveys kullandık ve problem ortadan kalktı.Birde yemeklerine bol kimyon atarak ye çok etkili olur...

canım 1,5 aylık anneyim bende sütün azmış
emziren anneler gaz konusunda daha şanslı
sana tavsiyelerim hem sütünü artırmak için rezenen çayı akardan a lgündüz iç hem sütünü çoğaltsın hemde sütüne hemen geçsin ki bebekde faydalansın
kimyon yeerezene gaz çıkartıyr
bak sonra beişin naıl gark gark gaz çıkarıyor.
walla dünyanın en güzel sesiymiş meğer o ses

birde mamada verirke emzirikende biraz emzir kaldır omzuna hafifi darbelerle çıkart gazını sonra beslemeye devam et
uzun süre besleyince o gaz yerleşiyor çıkmıyor.
bağırsak gazzı için doktoromuzun tavsiyesi poposunu arala zaten altını temizlerken silerrken aralandığı içinde çıkıyor.

patlıcan portakalsakın yemeçocuğu resmen hasta ediyor.

Biz "Bio-Gaia" diye bi damla kullanmıştık, çok iyi gelmişti. Günde 5 damla, düzenli, hergün, en az 1 ay. Bitkisel. zararı yok, ama faydası çok. Doktorunuza sorun.. Ben çok direnmiştim "el kadar bebeğe ilaç içirmem, yok sonra ilaca alışır, yok bağımlı olur, ilaç kesilince şöyle olur, böyle olur, yok yapamaz kendisi" falan filan. Alakası yok. Benim gibi direnmeyin siz. Gerçekten hayatımın en zor dönemiydi, hiç bitmeyecek sanıyo insan, çocuk sürekli ağlıyo, çaresizlik...Biz ağladığı zamanlar "Nurse Harveys " veriyoduk, o da iyi, o an rahatlatıyo ve uyutuyodu. Ama Bio-gaia'yadan sonra zaten Nurse- Harveys'e de gerek kalmadı, kullanmadık sonra. Doktorunuza sorun derim yine de. Kolaylıklar dilerim.

arkadaslar tavsiyeler icin cok tesekkurler , ben de aslında ilaç kullanmak istemiyorum sonucta kimyasal diye ama tabi caresizlik de kotu,
gaz yapan yapmayan okadar cok sey soylediki etrafımdaki insanlar artık bende saskına donmus durumdayım ne yiyecem ne yemeyecegim diye.

Birkac sorum var kimyon oneren arkadaslar annein kimyon yemesini mi oneriyor yoksa cocuga vermeyi mi? ben birkac kere az suda kaynattım kimyonu ve bir cay kasıgı kadar mamaya ekledim o sekilde mi yapmalı bilmiyorum.

Acı elma yagı nı(adacayı yagı) bazen karkına ve ayak altlarına suruyorum ama uzun bir masaj degil usutmesin diye hızlı hızlı işe yarıyormu bilmiyorum malesef :(

Bir arkadasım sıcak su torbası kullandıgını soylemişti sanırım gece cocugun altına koyuyorlar acıkcası bende tam anlamadım ama sizce faydası olur mu?

aslında sorun gaz bagırsaklara gectiginde oluyor sabah uyandıgında mesela baya sıkıntılı oluyor o uyku halindede ne yapacagımızı sasırıyoruz :(

arkadaslar tavsiyeler icin cok tesekkurler , ben de aslında ilaç kullanmak istemiyorum sonucta kimyasal diye ama tabi caresizlik de kotu,
gaz yapan yapmayan okadar cok sey soylediki etrafımdaki insanlar artık bende saskına donmus durumdayım ne yiyecem ne yemeyecegim diye.
Birkac sorum var kimyon oneren arkadaslar annein kimyon yemesini mi oneriyor yoksa cocuga vermeyi mi? ben birkac kere az suda kaynattım kimyonu ve bir cay kasıgı kadar mamaya ekledim o sekilde mi yapmalı bilmiyorum.
Acı elma yagı nı(adacayı yagı) bazen karkına ve ayak altlarına suruyorum ama uzun bir masaj degil usutmesin diye hızlı hızlı işe yarıyormu bilmiyorum malesef :(
Bir arkadasım sıcak su torbası kullandıgını soylemişti sanırım gece cocugun altına koyuyorlar acıkcası bende tam anlamadım ama sizce faydası olur mu?
aslında sorun gaz bagırsaklara gectiginde oluyor sabah uyandıgında mesela baya sıkıntılı oluyor o uyku halindede ne yapacagımızı sasırıyoruz :(

Canım kimyasal kullanmak zorundayız ama bu durumda yoksa başa çıkamazsın bende Zinco kullandım ve bitkisel içerikli olduğu için kafamda soru işareti olmadı.Zincoyu düzenli kullanman gerekiyor günde 3 defa 4-5 damla.Gazı olsada olmasa da gün içinde düzenli verirsen gaza bayağı faydası oluyor rahatlıyor yavrucak.
Kimyonu sen içeceksin canım bebişin değil.Zaten içtiğinde de göreceksin ki bebeğinin damak zevkine uygun olmayack kadar nahoş bi tadı var.Ben suyla sulandırıp içiyordum ama sen nasıl istersen yoğurtla,balla ne ile karıştırırsan olur ya da 1 tatlı kaşığı günlük yemeklerinde tüket.Kimyonu suda falan kaynatmana da gerek yok
Acı badem yağını bebeğin ayaklarını havada tutarak karnından aşağı doğru sanki kürekle kum çekiyormuş gibi sürebilirsin ve ayağının altına masaj işe yarayacaktır.
Ben sıcak su torbası değil de küçük su şişesinin içine sıcak su doldurup her uykuya yatışında ayaklarına doğru yapışacak şekilde koyardım battaniye ile de iyice sarardım sıcak olsun diye .Ama dikkat et bebeğine çorap patik giydir merak etme fayda eder.
Bir de altını değiştirdikte ısıtılmış küçük havluları göbeğine de koyabilirsin rahatlatıyor.Gaz için nette de masaj teknikleri var .
Bir kolik annesi olarak bu gaz olayını 4 ay çektim.Eğer bebeğin kolikse bunları yapsan da tamamen kesemezsin ağrılarını fakat hafifletici etki yapar
Sağlıcakla büyüt bebişini inşallah :nazar:

ben doğumundan itibaren maden suyu verdim kızıma. öyle şişeden çıktığı gibi asidini aldırmadan
yeni doğduğunda 2 günde bir çay kaşığı
sonraları 2 çay kaşığı
hiç gazımız olmadı şükür
tabi bende yediklerime dikkat ettim hep

21 günlük bebeğim var geçen hafta gazımız başladı saatlerce susturamadık. dr metsil vermişti. Ama çocuk gaz çıkarmadan 3-4 saat uyuyakalıyordu. Ki normalde hayatta o kadar uyumaz. bende çok endişelendim sakinleştiriyor mu ne yapıyor diye. Çünkü gaz çıkarmadan nasıl rahatlasın bebek?

Komşunun tavsiyesi üzerine çay kaşığının ucu kadar tohum kimyonla (tozda olur) yarım çay bardağı suyu cezvede bir taşım kaynatıp bezle süzdüm. Ilıkken bebeğime 1 kaşık verdim anında işe yaradı. Sanki sonraki gazlarını da düzenledi. Rezene ıhlamur çörek otu karışımını denedim o işe yaramadı. kimyon birebir fayda ediyor tavsiye ederim.

sıcak su torbasının da karına koyulması iyi değil, ayaklarına koymak gerekiyor o da rahatlatıyor bebeği. Bir de ayaklarını birkaç kat giydirip sonra da patik giydirmak gerekiyor.

canım cevapların hepsini okumadım yazdılarmı bilmiyorum ama
nar suyu çok iyiymiş gaz için,bu sitede okumuştum yanlış hatırlamıyorsam,
bir çay kaşığı nar suyu içiriliyormuş bebeğe ve kesin sonuç ( muş )
kekik suyu ve rezenede duymuştum ama nar suyunu dene bence,
inşallah bir önce düzelir bebeğin

slm, ben de bisürü bişi denedim. bilmiyorum öncelikle aç mı gazı mı var onu çözmeliyiz.
bazen de açlıktan ağlıyoo yavrucuklar.
denemediğim şey kalmadı 2 çocuğumda da ama en etkili yöntem tabii yorucu da alışabilir de ona sen karar ver çalışıyosan ayrı düşünürsün.

zeytinyağını hafif ısıtınca eline sür ve karnına masaj yap. önce yuvarlak şekilde. sonra göğsünden göbek deliğine doğru sanki bağırsağına indiriyormuşsun gibi. ama acele et masajda da gazlanmasın. ardından üstünü giydirince özellikle karın kısmını sar battaniyeye ve de al kucağına. sakin sakin dolaş onunla evin içinde hem de sırtını ovala yada tıpışla.
annen yanında mesajını ver ona. dans eder gibi gez ama sen de sakin ol of offffff deme.
yanağına öpücük yolla. bu arada dikkat et boynu terlemesin.
yatırırken de çok yavaş ayır kendinden ve kıyafetini ört üzerine ardından da uygun bişi.

stresss yok. sakinlik var.

20 günlüktü bebeğim salak doktor nurse harveys verdiğinde :47: ama kullanmadım ben hala da çekiyoruz gaz sancısı ama gaz ilaçlarının ilerde daha ciddi sorunlar doğurmasından bahsedilirken vicdanım elverip kullanmadım. Allah tüm bebişleri korusun anne-babasına bağışlasın,ilerde keşke dememek için, zor ama katlanıcaz.
Birde bu narı duymuştum doğunca diye ama, doğunca yada sonradan kullanıp fayda gören oldu mu? Mantıklı bir açıklama bulamadım da...

Back