• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Gaz şurubu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Muezzaa

Ey akşam vapuru, sana mı kalır dünya
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
741
971
33
18 günlük bebeğime gaz şurubu vermeye başladım dün. Gece uykusu yoktu, şuruptan sonra rahatça uyumaya başladı. İçindeki rezene ve anason yüzünden galiba. Ama ben tedirgin oluyorum. İyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum. Şurubun ismi Aguline. Benzer bir ilaç kullanan var mı? Deneyimleriniz neler?

Sab simplex kullaniyorum uyku yapıyor
Aksam 6-7 gibi veriyorum 11 12 de gece uykusuna gecmis oluyor bu sayede uyku düzenide yapmis oldum
Bende 10 gunlukken basladim kizimdan deneyimli oldugum icin baktim aksam saatleri aglamalar ayak cekmeler basladi hemen verdim
Belki faydali degil ama icli icli aglamasina dayanamıyorum

Sab simplex kullaniyorum uyku yapıyor
Aksam 6-7 gibi veriyorum 11 12 de gece uykusuna gecmis oluyor bu sayede uyku düzenide yapmis oldum
Bende 10 gunlukken basladim kizimdan deneyimli oldugum icin baktim aksam saatleri aglamalar ayak cekmeler basladi hemen verdim
Belki faydali degil ama icli icli aglamasina dayanamıyorum
Ben de ağlayınca çok üzülüyorum ama gerekmedikçe süt dışında birşey vermek istemiyorum. Bir de çok uyuyunca tedirgin oldum

18 günlük bebeğime gaz şurubu vermeye başladım dün. Gece uykusu yoktu, şuruptan sonra rahatça uyumaya başladı. İçindeki rezene ve anason yüzünden galiba. Ama ben tedirgin oluyorum. İyi mi yapıyorum kötü mü bilmiyorum. Şurubun ismi Aguline. Benzer bir ilaç kullanan var mı? Deneyimleriniz neler?
iciniz rahat olsun rahatladigi icin uyuyor bebeginiz ayrica bu günlerinde de rahatsa cok uyurlar bebekler
saglicakla büyütün

Eksik olmayın. Sorun olmaz diyorsunuz yani
3 cocuk en kcugu 2.5 yasinda hepsinde de kullandim ama icerigini okuyun iyice akliniza yatmayan birsey olursa doktorunuzla karar verirsiniz
ilk bebeginiz sanirim

Allah bağışlasın. Evet ilk çocuğum acemiyiz bayağı. Bunu mutlaka kullanın diye bir sürü takviye vitamin, şurup vs veriyorlar tedirgin oluyorum. Sizi bulmuşken sorayim burnunu nasıl temizliyorsunuz peki? İçeriği tuzlu su olan birşey verdiler, küçük bir hortumla çekiyorum ama ona da zararlı diyenler var

Ben karsiyim bi ilaca bagli kalarak cocugun uyumusina.kizimda cok gazliydi hic uyumazdi ona ragmen doktorumuz vermiyordu bagimlilik yapar diye, kaldiki 18 gunluk bi bebek ben vermezdim.

Allah bağışlasın. Evet ilk çocuğum acemiyiz bayağı. Bunu mutlaka kullanın diye bir sürü takviye vitamin, şurup vs veriyorlar tedirgin oluyorum. Sizi bulmuşken sorayim burnunu nasıl temizliyorsunuz peki? İçeriği tuzlu su olan birşey verdiler, küçük bir hortumla çekiyorum ama ona da zararlı diyenler var
teskkur ederim 😊 bebeginin eksigi yoksa takviye vitamin vermezler herhalde
genelde kendim tuzlu su yapip burunlarina hafif cektiriyorum ama senin ki su an cok.kucuk hortumu kullanmadim ben damla seklinde damlattim bebeklerken burunlarina
ayarlanmistir o bebege gore hortum falan biraz urkutebilir seni
tikaniyor mu bebegin

Ben serum kullaniyorum cok ekonomik oluyor bir kucuk serum fizyolojik damlayla ayni fiyat
Damlalik veya sprey sisesine doldurup kullaniyorum siringada olur
Biraz sıkıp bekliyorum kucagima aliyorum veya yuzustu tutuyorum
Hapsirip kendi cikarmazsa pompayla cekiyorum
En zararsiz yontem

Ben karsiyim bi ilaca bagli kalarak cocugun uyumusina.kizimda cok gazliydi hic uyumazdi ona ragmen doktorumuz vermiyordu bagimlilik yapar diye, kaldiki 18 gunluk bi bebek ben vermezdim.
Bende cok karsiydim ama kizim o kadar agliyorduki 1 ay dayanabildim yesil kaka yapiyordu karnının agridigini gosterirmis
Birgun yeter dedim ne kadar zararli olabilirki catlayacak cocuk:110:

Bide soyle dusunun bebeginiz dunyaya daha yeni yeni alisiyor aglayacakda uyumayacakta hepsini yasadik yeri geldi haftalarca uyumadik normal seyler.bazen ne verirsek verelim susmuyorlar

teskkur ederim 😊 bebeginin eksigi yoksa takviye vitamin vermezler herhalde
genelde kendim tuzlu su yapip burunlarina hafif cektiriyorum ama senin ki su an cok.kucuk hortumu kullanmadim ben damla seklinde damlattim bebeklerken burunlarina
ayarlanmistir o bebege gore hortum falan biraz urkutebilir seni
tikaniyor mu bebegin
Sağlığı yerinde çok şükür ama sürekli icat çıkarıyorlar doktorlar. Sağlık ocağındaki hemşire d vitaminini mutlaka kullan diyor. Kendime demir ilacı kullanacakmışım, kanamam yok diyorum baskı yapıyor. İlla kullanacakmışım. Normal gelmiyor bana.
Burnu çok tıkanıyor maalesef. Hortumla denedim ama çekemedim galiba hala hırıltılı nefes alıyor
Ben serum kullaniyorum cok ekonomik oluyor bir kucuk serum fizyolojik damlayla ayni fiyat
Damlalik veya sprey sisesine doldurup kullaniyorum siringada olur
Biraz sıkıp bekliyorum kucagima aliyorum veya yuzustu tutuyorum
Hapsirip kendi cikarmazsa pompayla cekiyorum
En zararsiz yontem
Bir arkadaşım sizin yaptığınızı yapıyor; serum fizyolojik alıp şırıngayla uyguladıktan sonra hortumla çekiyor. Ama ben pek beceremedim. Doktor burnuna birkaç tüp şırınga serum sıkıp bebeği ters çevirip sertçe sırtına vurmuştu pek çok kere. Bütün sümükleri temizlemişti ama ben kesinlikle o şekilde temizleyemem

Bide soyle dusunun bebeginiz dunyaya daha yeni yeni alisiyor aglayacakda uyumayacakta hepsini yasadik yeri geldi haftalarca uyumadik normal seyler.bazen ne verirsek verelim susmuyorlar
Bazen ben de böyle düşünüyorum. Sonuçta bebek döneminde yetişkinliğe hazırlanıyorlar bir şekilde. Yani çocuğun çektiği gaz sancısı belki yetişkinlik yaşamında mücadeleci olmaya hazırlıyor onu, bilemiyoruz ki. Yine de insan üzüldüğünü görmek istemiyor

Annelik bastan sona vicdan azabi :anne:
Sağlığı yerinde çok şükür ama sürekli icat çıkarıyorlar doktorlar. Sağlık ocağındaki hemşire d vitaminini mutlaka kullan diyor. Kendime demir ilacı kullanacakmışım, kanamam yok diyorum baskı yapıyor. İlla kullanacakmışım. Normal gelmiyor bana.
Burnu çok tıkanıyor maalesef. Hortumla denedim ama çekemedim galiba hala hırıltılı nefes alıyor

Bir arkadaşım sizin yaptığınızı yapıyor; serum fizyolojik alıp şırıngayla uyguladıktan sonra hortumla çekiyor. Ama ben pek beceremedim. Doktor burnuna birkaç tüp şırınga serum sıkıp bebeği ters çevirip sertçe sırtına vurmuştu pek çok kere. Bütün sümükleri temizlemişti ama ben kesinlikle o şekilde temizleyemem
Serumu sıkıp ters cevirmek cok etkili ama nezle olunca burnu aksin temizlensin diye iyi oluyor
Zaten o zamanda kalanlari cekmek gerekiyor
Hortum hic kullnmadim kucuk el pompasiyla yapiyorum ben
Cocugun d ve vakti geldiginde demir damlasini
Ve senin demir ilacini mutlaka kullanmalisin
Sonra cok uzulursun tecrubeyle sabit

Back