Gaz sancısı

essam_027

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008
164
61
298
Arkadaşlar bisey sormak istiyorum bebeklerdeki bu gaz sancısı ortalama hangi aylarda geçiyor

Çocuğun bağırsak yapısına göre değişir bu durum bazılarında hep sürerken bazılarında 40 çıkınca biter ama her üşüdüğünde tekrar olur gaz olmasın diye birkere kendini sıcak tutucaksın tabii emziriyorsan sonra çocuğu yediklerin gaz yapmaması için belli şeyleri yemiceksin
Soğan sarımsak belki süt lahana nohut fasulye bunlar çok gaz yapar
Diyelim gaz çok çocuğu bscakları arasına alıp sırtına beline yuvarlak masajlar yap veya acı elma yağı alıp ayaklarının altına masaj yap karnına da tabii alerji yapıp yapmadığnı kontrol et alerji yaparsa zeytinyağı sür ama önce elerinle birbirine sürterek yağı ısıt ayrıca havluyu ütüyle ısıtıp karnına sarabilirsin yani mevsim geçişlerinde gaz çok olur sıcak tutmalı
rezene ve papatya çaylarıda rahatlatır bir çay kaşığ verilebilir yani bu yöntemler doğal olanlar bide çocuk ağlarken sakin ol annesi panik olma o senin koynunda huzuru hissedincede sakinleyecek İnşallah huzurla mutlulukla büyüt yavrunu

Genelde 4.ayda biter diyo doktorlar ama bebekten bebeğede değişiyor tabi. Benim bebeğimde çok gazlı.Zinco,nurse harveys,bio gaia,sab simplex hepsini kullandık hiç etki etmedi kimyon da bi ilerleme sağlamadı. En son 5gn önce bi tanıdığa denk geldm o dedi mercanköşk ve nane. İkisindende birer çay kaşığı kaynamş suya at 5dk demle ılıyınca 2-3çay kaşığı bebişe içir. Böyle bişy olamazzz bana dua etceksinn 😀😀 biz bu çözümle kurtulduk 5gündr çocugm ağlamıyo tam aksine gülmeye başladı uyku süreleri uzadı bize çok iyi geldi bu çay

Genelde 4.ayda biter diyo doktorlar ama bebekten bebeğede değişiyor tabi. Benim bebeğimde çok gazlı.Zinco,nurse harveys,bio gaia,sab simplex hepsini kullandık hiç etki etmedi kimyon da bi ilerleme sağlamadı. En son 5gn önce bi tanıdığa denk geldm o dedi mercanköşk ve nane. İkisindende birer çay kaşığı kaynamş suya at 5dk demle ılıyınca 2-3çay kaşığı bebişe içir. Böyle bişy olamazzz bana dua etceksinn 😀😀 biz bu çözümle kurtulduk 5gündr çocugm ağlamıyo tam aksine gülmeye başladı uyku süreleri uzadı bize çok iyi geldi bu çay
Bebeginiz ne kadarlık su an

Genelde 3.ay itibariyle biter. Bebeklerin sindirim sistemi gelişimi 12 ayda tamamlanıyor. Bebekler 9.ay da sindirim gelişimi tamamlanmadan doğdukları için geri kalan 3 ay yoğun gaz sancısı ve kabızlık yaşıyor. Bebeğim de çok gazlıydı. 3.ayda ciddi şekilde azaldı.

Genelde 3.ay itibariyle biter. Bebeklerin sindirim sistemi gelişimi 12 ayda tamamlanıyor. Bebekler 9.ay da sindirim gelişimi tamamlanmadan doğdukları için geri kalan 3 ay yoğun gaz sancısı ve kabızlık yaşıyor. Bebeğim de çok gazlıydı. 3.ayda ciddi şekilde azaldı.
Inşallah geçer o kıvrandıkça sanki ben kıvranıyorum

Back