Canım hayırlı uğurlu olsun, analı babalı sağlıkla büyüsün bebişin..
Ben de yediklerime çok dikkat ederdim ama benim kız gene de çok gaz sancısı çekti maalesef
Önerilere gelince, Zincoyu sabah akşam aynı saatlerde vermeye gayret et..
Benim de 3 aylık bir kızım var 2,5 ay olana dek gazdan çok çektik, şükürler olsunki 10-15 gündür biraz rahatladı kızım.. Zinco yu aynı saatlerde düzenli olarak verince işe yaradı biz de..
Bir de her emzirmeden sonra mutlaka gazını al, benim kız özellikle de karnı dizlerimin üzerine şekilde gelecek şekilde yüzüstü yatırıp 5-6 dakika tıpışlayınca biraz rahatlıyordu..
Bunun dışında çok sancısı olunca karnına sıcak su torbası yapıp koyuyordum bu da bazen işe yarıyordu.
Bebek jimnastiği yaptırıyordum.
Bir de tatlı elma yağı var, aktarlarda satılıyor, bu yağ ile ayak topuklarına ve karnına masaj da biraz olsun rahatlatıyor bebişleri..
Son olarak Buzuki Orhan diye bir müzisyenin hazırladığı kolikli bebekler için müzikler cd si var, bunu dinletince de bebeğimiz rahatlıyordu bizim tavsiye ederim..
Ama gene de bunların hiçbiri yüzde yüz çözüm olmuyor, gaz sancısı bizde hepsini yapmama rağmen gene de oldu..Doktorumuz 3 aydan sonra rahatlar biraz sabırlı olun demişti gerçekten de 2,5 aylık olduktan sonra yavaş yavaş azaldı gaz sancılarımız..
Umarım siz daha da erken geçirirsiniz bu sıkıntılı dönemi..