• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gaz sancısı yardım lütfen...

daisy66

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
663
4
296
Yozgat
25 günlük anneyim,annelik güzel bi duygu her ne kadar yorucu ve uykusuz geceler geçirsemde çok güzel bir his annelik,fakat bebeğimin aşırı gaz sancısı var,erkek bebek sahibiyim gaz sancısı gelince saatlerce ağlıyor çok geriliyor ve stres yapıyorum,zinco damla verdi doktor yine aynı,bikaç gün 4-5 çay kaşığı rezene verdim yine aynı,uyurken bile çok geriyor kendini meme emerkende aynı şekilde ne yapmalıyım hiç bilmiyorum,lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardım etsin,sizler neler yaptınız,çok üzülüyorum bu duruma,yiyeceklerime dikkat ediyorum ama sancısı geçmiyor bebeğimin,ne yapabilirim...

caNIM SEN yedıklerıne dıkkat et ben 38 gunluk bebek annesıyım geçen hafta bı komsuya gıttık evıde kuzey bayagı soguktu aksama kız sanılandı ben dogar dogmaz nar suyu verdıgım ıçın gaz problemımız yok esımede gezmeye gıttık demedım neyse aldık doktora gıttık dr çıkolata kuruyemıs gaz yapıcı seyler yeme dedı bıde terlıyosan terınle üşütürsün dondurma çok soguk seyler yeme bebegınde eger kusuyosa üsütüyordur kakasıda yesılımsıyse 3 çocuk annesı oldugum için söylüyorum umarım uygularsın kolay gelsın baska merak ettıgın olursa sorabılırsın geçmış olsun

Canım hayırlı uğurlu olsun, analı babalı sağlıkla büyüsün bebişin..
Ben de yediklerime çok dikkat ederdim ama benim kız gene de çok gaz sancısı çekti maalesef:(

Önerilere gelince, Zincoyu sabah akşam aynı saatlerde vermeye gayret et..
Benim de 3 aylık bir kızım var 2,5 ay olana dek gazdan çok çektik, şükürler olsunki 10-15 gündür biraz rahatladı kızım.. Zinco yu aynı saatlerde düzenli olarak verince işe yaradı biz de..

Bir de her emzirmeden sonra mutlaka gazını al, benim kız özellikle de karnı dizlerimin üzerine şekilde gelecek şekilde yüzüstü yatırıp 5-6 dakika tıpışlayınca biraz rahatlıyordu..
Bunun dışında çok sancısı olunca karnına sıcak su torbası yapıp koyuyordum bu da bazen işe yarıyordu.
Bebek jimnastiği yaptırıyordum.
Bir de tatlı elma yağı var, aktarlarda satılıyor, bu yağ ile ayak topuklarına ve karnına masaj da biraz olsun rahatlatıyor bebişleri..
Son olarak Buzuki Orhan diye bir müzisyenin hazırladığı kolikli bebekler için müzikler cd si var, bunu dinletince de bebeğimiz rahatlıyordu bizim tavsiye ederim..

Ama gene de bunların hiçbiri yüzde yüz çözüm olmuyor, gaz sancısı bizde hepsini yapmama rağmen gene de oldu..Doktorumuz 3 aydan sonra rahatlar biraz sabırlı olun demişti gerçekten de 2,5 aylık olduktan sonra yavaş yavaş azaldı gaz sancılarımız..
Umarım siz daha da erken geçirirsiniz bu sıkıntılı dönemi..

hayırlı olsun dilerim öncelikle. benim bebeğim de kolikti. 3. ayda geçti sancılarımız; ama epey stresli günler yaşadık. o kadar ilaç denedik ki, saysam şaşırırsın. gitmediğimiz doktor kalmadı belki bir çözüm bulunur diye. ilaca ve doktora verdiğimiz paranın haddi hesabı yok. diğer ilaçlara göre en etkili olanlar şunlar oldu: günde 3-4 defa 1 tatlı kaşığı om-x, gece beslenme arasında bifiform, günde 100 cc. ye kadar humana kimyonlu rezene çayı... bununla birlikte ayaklarına acı elma yağı (yani adaçayı yağı) , karnına saat yönünde masaj yaparak wind-salbe krem sürdük. aşırı sancı anında fitilimiz vardı; ama onu bir kez kullandık. ben fitile karşıyım. o kadar doktor, o kadar ilaç denedik; ama bunlar kat kat daha iyiydi. ama yine de doktora danışmadan ilaç kullanmamanı tavsiye ederim.

canım hayırlı olsun bebeğin benim kızımda kolikti su an 7 aylık ve 1 aydır rahatız ancak. myo oil tamamen doğal ısıtıcı bi yağ karnına ve ayaklarının altına saat yönünde 3 er dk masaj yaptık sabah akşam
10gün boyunca babuline diye yine dogal bi surup var 1cay kaşıgı 6saat arayla verdik dr umuzun verdiği program ve günde bi defa içebildigi kadar rezene cayı humana kimyonlu coook mecbur kalırsak fitil verdik

ammaaa bunların hiiiiç biri kesin çözüm değil birde sancı saatlerinde kolik cd si var onu dinletioduk ve sıcak havlular koyuoduk karnına ve sırtına ve yüzükoyun uyutmaya alıştırdık karnına baskı yapsın kendi vucudu diye

allah sana kolaylıklar ve sabır bebeğine de acil şifalar versin canım

hepinize çok teşekkür ederim kızlar,yağ süren arkadaşlar tatlı elma yağımı acı elma yağımı süreceğim anlamadım tam olarak..

canım hayırlı olsun bebeğin benim kızımda kolikti su an 7 aylık ve 1 aydır rahatız ancak. myo oil tamamen doğal ısıtıcı bi yağ karnına ve ayaklarının altına saat yönünde 3 er dk masaj yaptık sabah akşam
10gün boyunca babuline diye yine dogal bi surup var 1cay kaşıgı 6saat arayla verdik dr umuzun verdiği program ve günde bi defa içebildigi kadar rezene cayı humana kimyonlu coook mecbur kalırsak fitil verdik

ammaaa bunların hiiiiç biri kesin çözüm değil birde sancı saatlerinde kolik cd si var onu dinletioduk ve sıcak havlular koyuoduk karnına ve sırtına ve yüzükoyun uyutmaya alıştırdık karnına baskı yapsın kendi vucudu diye

allah sana kolaylıklar ve sabır bebeğine de acil şifalar versin canım

canım bu myo oil yağı gaz sancısı için mi veriliyor,babuline şurup un yan etkisi varmı o da gaz sancısı için mi canım..

valla canım ne yaparsan yap 3 ayını doldurmadan gaz sancısı kesilmior sadece biraz hafifletior ilaçlar onuda senin bebeğine hangisi uygun deneyerek öğrenebilirsin mesela zinco bazı bebeklerin gazını anında kesior bazılarında ise etkisiz ben 3 ay dolana kadar çektik şimdi düzeldi çok şükür istersen birde nurse harveysi dene ama orjinalini bulman lazım biçok eczanede bile orjinali yokmuş ben amerkan pazarından bulmuştum

gecmıs olsun. bende kızımda cok cektım gaz sancılarını...
sab sımplex,nurse harveys ve zınco kullandım ılac olarak.
rezene,anason,papatya,kımyon,muskat,acı elma yagı her turlu seyı denedım. yedıgımden kestım oda olmadı. yanı 3 ayını doldurana kadar her sekılde gazı wardı bı sey kar etmedı. son 1 hafta 10 gundur daha rahatız en azından gecelerı ıkınmaları bıttı cok sukur...
tavsıye edebılecegım tek sey sab sımplex gaz damlası. ssk karsılamıyor ıthal bı damla. dıgerlerıne nazaran daha ıyı gıbı gelmıstı bana.

kutusunda acı elma yağı yazıyor. ben bu tür yağları bebişimin karnına sürmedim, ayaklarının altına sürdüm; çünkü bir arkadaşım beni uyarmıştı, kızının karnına benzeri bir yağ sürmüş ve bebek ishal olmuş. ishali aylarca devam etmiş ve zayıflamış bebişi. bu arada... eczacımız myo oil' in kaldırıldığını söylemişti.

hepinize çok teşekkür ederim kızlar,yağ süren arkadaşlar tatlı elma yağımı acı elma yağımı süreceğim anlamadım tam olarak..

Canım ben de baktım şimdi "Tatlı Elma Yağı" benim kullandığım..Özellikle çok ağladığı anlarda ayak topuklarına masaj yaparak sürüyordum, az da olsa rahatlatıyordu.
Bir de koltukaltlarından tutup bir kovaya da sıcak su doldurup içine tutuyordum bu da bazen rahatlatıyordu.

om x damla işe yaramadı hiç,zinco daha iyi gibi,buzuki orhan eh işte biraz rahatlattı ama 5 dk sonra yine ağladı,yarın doktora götüreceğim çok stres yapıyorum bunu.

5 gunluk anneyim ayni durum bende mevcut yapmadigim hareket kalmadi ..bekliyelim bakalim 2.3 aylik olmalarini

2 aylık oğlum var..bende çok çektim gaz probleminden..zinco damla kullandım çok işe yaramıyordu..milupanın papatya çayını veriyorum...sanırım oğlumu rahatlatan o oldu...şimdi çok iyi hem uykularınıda düzenledi...

bio gaia diye bir damla var ben onunla kurtuldum doktorunuza sorarak bi deneyin derim

herkes farklı şeyde memnun kalmış ... ne yapacağımı sapıttım
oğlum doğru dürüst uyku uyumuyor bu lanet sancılardan
sırf sancılar yüzünden bi daha bebek sahibi olmayı düşünmüyorum o kadar yıldırdı
anlaşılan o ki 3 aylık olana kadar çekicez kurtuluş yok :14::14::14:
benim oğlumda 1,5 aylık

merhaba, benim kızım 2,5 aylık..bizimde çok gaz sancısı oluyordu..o kıvranırken benim içimde buruluyordu resmen..şurubu falan da fayda etmedi..bende zeytinyağını denedim..sabahları parmagımın ucuyla diline-damağına 2-3 sefer yalatıp karnına-kasıklarına zeytinyağıyla masaj yaptım.bağırsakları yumuşadığı için eskisine nazaran gaz çok kıvrandırmıyordu..yağın kalitesi öenmli-asitliği düşük olması gerekiyor.

Back