Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğimde dayanılmaz gaz sancıları oluyordu.. şu an 2 aylık olduk tamamen bitti diyemem ama sabahlara kadar ağlamıyor artık. Zinco İsminde bitkisel bir damla kullanmamızı söyledi doktorumuz. ben içiyorum. bebeğim sütümden alıyor. tavsiye ederim. hepinize bebeklerinizle güzel günler:)
ben bebeğime veriyordum 8 saatte bir, 4 damla ama doğrusu çok işe yaramadı. annenin aldığını hiç duymamıştım. aynı şekilde mi içiyorsun, yani 8 saatte bir 4 damla mı alıyorsun?
canım kuzularim...
Kayıtlı Üye
zinco bizde de bir işe yaramadı,ben direk bebeğime veriyordum üstelik...
Ben ne yaptımsa işe yaramadı ama tüm gece süren gaz problemimizde yoktu çok şükür.. Yalnız unutup bulgur mercimek falan yediğimde yavrum çok kötü oluyodu..Annenin yedikleri çok etkiliyor buna inanıyorum..
Ha bide unutmadan sebamed in bebek yağını kullandım bir nebze olsun rahat uyumasını sağlıyo.. Banyodan sonra yada sancısı olunca karnına masaj yapıyodum..
günde 3 sefer 4 damla alıyorum ben.. yemeklerden sonra.
doktorumuz bebeğime verebilmem için 4aylık olmasını beklememi söyledi. henüz 3.ayımıza girmedik çünkü biz.
bende işe yaradı gerçekten. rezene içiyorum oda bi nebze rahatlatıyor. ama zincodan çok memnunum.
bide arkadaşlar muskat ve hindistan cevizinin çekilmiş halini emziğine batırıp veriyor bir arkadaşım oda işe yaradığını söylüyor.
denemedim ben ama belki bi faydası olur diye söylüyorum. çünkü gerçekten gaz problemi çok zor.
hoşgeldin oğlum
Kayıtlı Üye
nurse harveys kullanıyoruz biz de.. 3 aylık oldu oğlum artık gaz sancılarımız bitti ama dr umuz bir ay daha ilacı vermemizi söyledi... kriz anlarında sıcak su torbası ve ılık havlu çok işimize yaradı... yaz dönemi olduğundan acık havaya cıkarmak da krizleri bir nebze rahattı.. bebek arabasında tıngırdarken hem uyuyor hem gaz cıkarıyordu bebeğim... bir de ben her gün sabah akşam rezene-anason karışımı veriyordum bebeğime... biberonun dibine çok çok az koyup direkt kendine veriyodum cok faydasını gördüm hem ağızdan hem alttan çok güzel gaz cıkarrdı... kendimde sürekli rezene çayı içtim... bir de yedikleriniz çok önemli arkadaşlar bir keresinde dalgınlıkla mercimek yedim hiç abartmıyorum tam bir hafta ağladı yavrum saatlerce... ama asıl bebek 3 aylık olunca bitiyor biraz daha sıkın dişinizi.. bir gün tak diye bittiğini görüp şükredeceksiniz...