- 4 Kasım 2012
- 17
- 2
3 aylığına mı senden BFB cihazı için 5000 lira istediler. tedavi için hangi doktora gittin. 3 ay sana yetti mi. ben bu derdi 16 yıldır çekiyorum. üniversite hastaneleri bu cihazı veriyorlar mı. onlara da ücret ödemek gerekiyor mu .seni bana Allah gönderdi. çok teşekkür ederim
Tekrar merhaba.
Bulunduğum yerdeki üniversite hastanesinde bu cihaz yoktu. Bu bakımdan bir bilgim yok. Bulunduğunuz yerde eğer varsa doktorlar ile görüşüp bilgi alabilirsiniz. Ama hijyen konusunu çok dikkate alın.
Ben özel muayenesi olan Korhan Taviloğlu ile muayene ve tedavi oldum. Muayenesi İstanbul Nişantaşında. Belirttiğim fiyatlar belki değişmiş olabilir. Korhan beyin internet sitesinide mutlaka incelemenizi öneririm. Oldukça yararlı bilgiler var. Korhan Taviloğlu diye googlede arattığınızda zaten hemen çıkıyor.
3 ayda anında iyileşmedim elbette. Tamamen iyileşmem 7-8 ayı buldu. Bu kişiden kişiye göre değişir. Örneğin Korhan taviloğlunun internet sitesinde gaz kaçırma diye bir yazı var. Bu yazıda bakarsanız bir puanlama tablosu var. Bu hafif gaz kaçırma, sürekli gaz kaçırma, dışkı kaçırma gibi sorunlara göre sorunun büyüklüğü/puanını öğreniyorsunuz. Ben dışkı değil sadece gaz kaçırıyordum. Benden daha iyi veya daha kötü olanların iyilişme süresi elbette değişebilir.
BFB tedavisini üç ay yaptırdım. Daha sonra kegel ile doğru yapılacağını nasıl öğrendikten sonra kegel ile de devam ettim. Doğru kegel egzersizlerini yukarıda anlatmıştım ki bunu bahsettiğim bu doktordan öğrendim. Her aşamada ilerleme kaydettim, sizde başladığınızda zaten bunu göreceksiniz.
Bunun yanında sürekli beslenmeme dikkat ettim. Gaz yapan yiyecekleri kesinlikle tüketmedim.
Stres için spor yaptım. Çoğu kişi için spor zaten kendisi stres demek olduğundan sporu iyi seçmek lazım. Mesela ben her gün 1 saat yürüyüş yaptım.
Konuyu dağıtmadan tekrar sorularınıza geleyim. Bence korhan beyin internet sitesini mutlaka inceleyin ve bir randevu alıp bir muayene olun. 16 yıldır bu sorunu çekiyorsunuz, daha fazla ne kaybedersiniz ki?
İlgili doktorun reklamını yapmış gibi oldum ama amacım bu değil. Genel cerrah olup böyle hastalıklarda uzmanlaşmış bir çok doktor var elbette. Kocaelinde yaşadığınızı söylüyorsunuz ufak bir araştırmayla belki orada da özel muayenesi olan uzmanlaşmış doktorlar bulursunuz.
Hastalığınızı yenmek için mutlaka üzerine gitmelisiniz. Ben 11 yıl çektim, 10 yıl onun şurubu, bunun bitkisi, şunun çambalını yiyerek kendi kendime tedavi olmaya çalıştım. Her doktora gidişimde tam olarak sorunum budur diyemiyordum, "hocam ben gaz kaçırıyorum, derdim bu bu bu" açıkça bunu demek lazımken ben sadece gaz sorunum var diyordum. Belki böyle daha az utanacakmışım gibi çevredeki eş dosta da aynı şekilde sadece gaz sorunumun olduğunu söyledim.
Önceki mesajımda da zaten belirttiğim gibi sadece gaz sorunum var deyince doktorlar dahi hazımsızlık anlar. Tam bir ironi gibi hemen hepsi bana gaz söktürücü ilaçlar veriyordu. Sorununu çok iyi anlatman gerekir ki doktor buna göre doğru tedaviyi uygulasın.
En son bahsettiğim olaya kalkıştıktan sonra tamamen üzerine gitmeye karar verdim. 1 yılda bir şeyim kalmadı. Tabi kendime hala özen gösteriyorum.
Son düzenleme: