gaz için çörek otu yağı kullananlar

sewingteacher

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
29
0
16
İzmir
1- nasıl ve ne kadar sıklıkta kullandınız?
2-İşe yaradımı?
internette bir sitede bbebeğin böbreklerine zararlı olabileceğini okudum. bu nedenle tereddüt ettim.Ama tecrübeli büyüklerimden hep gaz için çörek otu yağı kullanmam tavsiyesi aldım.(en az 5 kişi hatta birinin 9 tane çocuğu var)
denemiş annelerden yardım bekliyorum.

Corek otu yagini bilmiyorum da corekotunun kendisi gaza cok iyi geliyo ciyniyerek yiyeceksin bide corek otunu muskat nobet sekerini havanda vurup suzgecten gecireceksin toz halinde yani yiyeceksin oda iyi bizim bebek de cok fazli denemedigim sey kalmadi simidi bunu deniyorum

BEBEĞİM 1 HAFTALIKKEN kullanmıştım anında gaz çıkarıyodu ama zararı ziyanı varmıbilemiyorum biz çaresizlikten artık herşeyi dener olmuştuk

1- nasıl ve ne kadar sıklıkta kullandınız?
2-İşe yaradımı?
internette bir sitede bbebeğin böbreklerine zararlı olabileceğini okudum. bu nedenle tereddüt ettim.Ama tecrübeli büyüklerimden hep gaz için çörek otu yağı kullanmam tavsiyesi aldım.(en az 5 kişi hatta birinin 9 tane çocuğu var)
denemiş annelerden yardım bekliyorum.

her bebisdeki gibi bizde de oldu o sorun.ilac falanda veriyordum ama o kadar da kecmiyordu.bence en iyisini rezene yapti 1 bardak sicak suya 1tutam rezeneyi demleyip gun icinde az az iciriyodum.bir az buyuyunce tadini anlarsa seker ilave ediyordum birazcik,vallahi cok rahatlatiyordu

çörekotu yağının kolik sancılara çok büyük bir etkisi bulunmamaktadır, sadece yağ olduğu için bağırsaklardaki hava kabarcıklarını patlatarak anlık etkide çözümü olabilir. Tabii kullanım dozajlarını ve hangi dozajlarda ne gibi yan etki görüldüğünü de hesap etmeniz gerekmektedir.

Size önereceğim hem kullanım sonrası kolik sorununun çözülmesi hemde sindirim sisteminin düzeltilmesi ile ilgili bitkiler aşağıdaki gibidir

1-)Dereotu Yağı
2-)Kimyon Yağı
3-)Anason Yağı
4-)Rezene Yağı
5-)Zencefil Yağı
6-)Tarçın Yağı
7-)Kakule Yağı
8-)Karanfil Yağı

Bu yağları içeren birçok şurup piyasada bulunmaktadır, birkaç tanesinden örnek vermek gerekirse; Babuline, Colispas, Gazodex, Colica gibi...

Sab Simplex, metsil vs. önermiyorum, zira herkesin artık bildiği ürün içerisinde simetikon içerdiğidir. Simetikon sadece anlık gazı keser, bağırsaklardaki hava kabarcıklarını patlatır, herhangi bir tedavi etmez.

Sizin kullanacağınız ürünün sindirim sistemini de geliştirmesi gerekmektedir, bu yüzden daha çok bitkisel ürünlere yönelirseniz çocuğunuzun en azından sistemleri doğal ve yan etkisiz bir şekilde gelişir.

Bazı şuruplarda karbonat oluyor, onlardan da uzak durun, sodium bicarbonate midede çözünür, anca çocuğunuz geğirir. Bağırsaktaki gaza hiçbir etkisi olmaz, zira bağırsağa geçmez. Ürünün içindekiler kısmından bunu okuyarak da öğrenebilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Back