gaz gaz gaz :(

insirah3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
354
2
17 günlük bebegim var geceleri acayip gaz sancısı oluo sabaha kadar.gündüzleride mışıl mışıl uyuyo prenses sanırım babaya kasıt yapıo:KK1: eczaneden gaz damlası aldırdım ama onu verince kıvranıo yavrum başka çözümü yokmu bilen arkadaşlar yardım yavrum böle iki büklüm olunca içim gidio:KK59:

piyasadaki gaz damlalarının hepsi herkeste aynı etkiyi yapmıyor o yüzden gaz damlanı değiştirmeyi deneyebilirsin, nurse harveys diye bitkisel bir şurup var genellikle bebeklere kullanılıyor ama ben sorunumuz ciddi boyutlara ulaştığında kendim de kullanmıştım yediklerimden bebeğe geçmesini engelleyeeğini düşünerek. bende işe yaradı.
oğluma da düzenli olarak metsil damla kullandım ve memnun kaldım.
eczacının bu en iyisi diye verdiklerini ciddiye alma genellikle "en iyisi" "en pahalısı" oluyor. adını duyduğun bütün gaz damlalarını dene mutlaka biri işe yarar. yaramazlarsa bitkisel yöntemleri araştırıp onları denersiniz.

ayrıca bebeğin sorunu konusunda emin olmaya çalış karanlıktan ya da sessizlikten (genellikle de sessizlikten)korktğu için sorun çıkarıyor olabilir. pek çok bebek televizyon, elektrik süpürgesi saç kurutma makinesi gibi şeylerin seslerinden huzur duyup rahatlayabiliyor

cmn anason cayı var cook ii gelıyo kendın ıcıyosun bı ıkı kasıkda bebegıne ver cok rahat edersın nası demlenıcegı fln uzerınde yazıyo umarım gecer..:KK16:(tabi cay kasıgı cnm gercı gerek de kalmayabılır sütünden gectıgı ıcın sen bılırsın..)

Son düzenleme:
bizdede aynı durum söz konusu...gece gündüz farketmio hep ayaklar karna çekili vaziyette ıkınıyoo..metsil kullanıyoruz ama faydası olmuyoo hiçç doktor bu sefer zinco verdi bakalım birde onu deneyeceğiz umarım ii gelir..aslında koca karı ilaçlarını uygulamak lazım...denemek istersenn bebeğin karnına soğan koyunca gazını çok rahat kendisi çıkarıyor diolarlar ama açıkçası ben korkuyorum daha 27 günlük kızım bişey olur die korkuyorum 40 çıktıktan sonra mutlaka deniyceğim amaa.....şu gaz da olmasa çocuk bakmak çok kolay olcakmışşş :p

bide diger gaz damlararını deneyim bakalım acaba bu gaz damlalarından kendim içsem etki göstermezmi.ayrıca bu tv ve gürültü fikri:KK9: süper oldu teşekkürler en azından biraz sustu...

bide diger gaz damlararını deneyim bakalım acaba bu gaz damlalarından kendim içsem etki göstermezmi.ayrıca bu tv ve gürültü fikri:KK9: süper oldu teşekkürler en azından biraz sustu...

işe yaramasına sevindim. saç kurutma makinesi de çok işe yarıyor. bebekler karnımızdayken sürekli vücut seslerini duyarlarmış (kalp atışı... vs) dünyadaki sessizlik de onları çok korkuturmuş.

sürekli kucak istio gazdan dolayımı acaba?

çoğunlukla gazdandır eğer kolik değilse. koliği araştır ona göre karar ver. doğru gaz çıkarma tekniğini öğren pek çok anne yanlış bildiği için sorun yaşıyor. avucunu içinde hava kalacak şekilde bombeleştir ve poposunun tam üst tarafını (karın hizasına denk gelmesi lazım) pat pat sesi gelecek hızda vur çok işe yarıyor, geçen yıl bu zamanlar aynı sıkıntıları yaşıyorduk.

çok teşekkür ederim kurutma makinasınıda insan acemi olunca ama güzel belki ilerde bu günleri hatırlar güleriz inş tabi.:nazar:

aynı sorun bizdede vardı.biz anason-kimyon-rezene çaylarını karıştırıp kaynatıp 1 çay kaşığı kadar veriyorduk,hatta evdeki kimyon bile işine yarar sadece kimyonu kaynat içine azıcık şekerde atabilirsin ver 1 çay kaşığı bak nasıl çıkacak gazlar :KK1:.ilaç olarakta omx diye bir bitkisel şurup vardı onu kullandık,birde tatlı elma yağını göbek ve popo deliğinin etrafına 2-3 damla sürüyoruz çok faydasını gördük tavsiye ederim:emir_bebek:
:emir_bebek:

ya bu gaz sorunu ne zaman biticek
benımkıde cok gazlı büyük insan sesleri cıkıyo :)
eşim dio bu ses bundan gelmiş olamaz :)
...
ama benım sorunum uyanık olunca hep memede durmuyo gözler acık
boncuk boncuk bakıyo emıyo sonra kakası gelıyo yapıyo sonra yıne acıkıyo emıyo
kaka yapıyo ufff napcaz böle yaa bugün sabaha kadar rutinimiz buydu
bide geceleri saat bası uyanıyo yaatırıyorum oh uyudu diyorum ıngaaa diye baslıyoo
allahım bu günler gecıcek mı kesıntısız uyumak istiyorumm :KK53::KK53::KK53:

bende geçen sene tanıştım gazla daha doğrusu kolikle

nasıl bir kabus olduğunu yaşayınca gördüm bebeğim 20 günlüktü ve sabah 7 den gece 11 e kadar sürekli kucağımda bas bas bağırıyordu bir dakika uyumuyordu uykuda bile dizlerini çekip ıkınırdı ben artık depresyona girdim zaten çok sıkıntılı bir hamilelek yaşadım rahatladım derken allah başka dert vermesin kolikle tanıştık

kullanmadığım gaz ilacı yağ yapmadığım masaj kurutma makineleri bişey kalmadı hiç bişey fayda etmedi dr 6 aylık olana kadar sürer dedi ve öyle oldu bir iki gün sonra bir yaşına girecek hala gazını pat pat garip şekilde çıkarıyor

size tavsiyem arkadaşlar sakin olun strese girmeyin sadece bekleyin en iyi alaç gazda zaman

ne zaman dogum yaptın gokyuzu :) allah başka dert vermesin geçecek bu günler güzel günler hatırlayıp gülecez inş:KK1:

inşallah canım yaa düzenli uykulara gecsek
cok yoruyo bu durum sersem gibi oluyorum geceleri 2 şer saat uyusa ragzıyım ama nerdeee
altını degısıncede uykusuda acılıyo 1 bucuk saat 2 saat uyumuyo ..
ayın 14 de dogum yaptım sezeryan oldum
sen normal mı sezeryan mı oldu ..

aynen bende sabah sersem gibi oluyorum ayın 13 de yaptım bende tam 37 haftada suni sancı verdiler açılma olmadı sonra sezeryan a aldılar bi hafta küvezde kaldı bebegim:KK59: tek hasta olmasında ben uykusuz gecelere razıyım.

aynen bende sabah sersem gibi oluyorum ayın 13 de yaptım bende tam 37 haftada suni sancı verdiler açılma olmadı sonra sezeryan a aldılar bi hafta küvezde kaldı bebegim:KK59: tek hasta olmasında ben uykusuz gecelere razıyım.

canım arkdasım cok gecmiş olsun
dediğin gibi bebişler saglıklı olsunda
gecicek bugünler ..

kimse tarifi açıklamamışki amaaaa:44:

canım benim kızımda çok gazlıydı. herkesin dediği gibi denemediğimiz şey kalmadı.kocakarı ilaçlarına kadar. 4 ay dolunca geçer demişti doktor gerçekten geçti. ama biz her gece hastanelerdeydik. yani doktorlar bi çözüm üretmiyor sadece geçecek diyolar. sana tavsiyem. bol bol rezene çayı iç hatta bebişe de ver bir iki kaşık. ben kızıma öyle yapıyodum rahatlıyodu. saç kurutma mak. elekt süp. vb şeylerde kısa vadeli çözümler bunlar bile oh dedirtiyor ay neler yaşadık biz.. zeytinyağını ılıt ayak topuklarına, karnına sür. zinco alabilirsin gaz damlası buda çok rahatlatıyordu. umarım en kısa zamanda rahatlar.

8. sayfada acıklamıs tarıfı bizimde gaz sorunlarmız baslamak üzere
her gecengün daha fena oluyo

X