Gaz belasıyla başım dertte...

selwin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2009
91
2
96
Akşam 7-8 gibi başlıyor mücadelemiz. Zinco işe yaramadı, sab siplex tam tersi kabız yaptı ( bazı bebeklerde yaparmış ) nurse harvers aldım ki en etkisiz bu gibi. Karna sıcak su, saç kurutma makinası, ayakta gece bire kadar sallanıyoz öyle uyuyoz. Bi de emziği tutmuyor atıyor ama emziksiz de uykuya dalmıyor. Bir elim emziği tutarak ayakta sallıyorum. Ne bel kaldı ne sırt.Uyuduğunda da uyku boyunca kıvranıyor. Üzülüyorum çok onu öyle görünce. Ben kendime o kadar dikkat ediyorum. Bu sıcakta soğuk içmiyorum, dondurma, çikolata, çay, kola, baklagil,baharat yemiyorum. Sonuç gece birde yorgun düşmüş bir anne ve bebek. Bi de kızlar gazsız olur diyolar ! En son naturpy milk tea diye bi çay varmış. Sütüm var ama bu çay hem sütü arttırıp hemde kalitesini arrıyormuş ve kullananlarda gaz sorunu kalmamış. Sırf bu yüzden sipariş ettim. Bikaç güne gelir yazarım sonucunu. Aramızda başka gazla mücadele yöntemi önerecek olan var mı? Bu çayı kullanan var mı? Faydasını gördüğünüz ilaç? Bebeğim 2 aylık. Gaz probleminiz ne zaman bitti?

bir sürü ilaçla hiç uğraşma rezene al aktardan hazır sallama olanlardan değil yalnız hergün içir bebeğine iyi gelecektir duş aldırdıktan sonra sıcak havlu daha iyi geliyor rezene hem gazını alır hemde rahat uyutur hemde sütünü arttırır.rezeneyi de bebeğine hazırlarken 1 su bardağına 1 çay kaşığı rezene.. inşallah geçer

Sevgili Selvin,
Oglum 2,bucuk aylik ve ayni dertten 2 hafta oncesine kadar bizde cok muzdaripdik.
Bende yedigim herseye dikkat ediyordum, meyve sebze, sut urunleri herseyi kesmistim ama sonuc ayniydi.
Sonra kendim rezene ve gaz cayi icmeye basladim.
Ve oglumada doktorumuzun onerisiyle bebekler icin olan rezene ve zencefil karisimi dogsl bir su verdik.
Her gaz sancisi cektiginde agzina damlattik.
Benim ictigim caylar mi yoksa oglumuza verdigimiz zencefil ve rezenemi iyi geldi bilemiyorum.
Ancak 2 hafta once cok sukur hayatimiz daha normale dondu.
Ben yurt disinda yasadigim icin bilemiyorum turkiyede bu dogsl sudan varmi bebekler icin.
https://www.google.com/search?q=gri...A&biw=1024&bih=672#biv=i|10;d|dXpNkzm45c7lnM:
Yoksada doktorunuza danisip rezene ve zencefili kaynatip, damlatin bebeginizin agzina.
Ins en yakin zamanda huzurlu, gaz sancisiz gunlere kavusursunuz, sevgiler:)

Merhabalar; benim henüz bebeğim yok fakat Allah nasip ederse önümüzdeki hafta ablam doğum yapıcak bende uzun zamandır araştırıyorum. Çok önceden yine burda okuduğum bi konudan görmüştüm. Anne 1 çay kaşığı Kimyonu 1 fincan ılık suda karıştırıp içtiği takdirde gaz sancısını azaltmada etkili bi yöntemmiş. Henüz bebişimiz gelmediği için bilemiyorum ama belki işinize yarar o yüzden yazayım dedim :)

Ayrıca 2 gün önce tv.de izledim. Bebeğin dış dünyaya adapte olamamasından kaynaklanan durumlarda da gaz sancısı olabiliyormuş. Bu durumda bebek ağladığı sürece annede stres yaptığı için bebek bunu hissedip dahada huzursuz olabilirmiş. Bu şekilde gaz sancısı durumlarında bebeği karnınıza anne karnında duruyo pozisyonuna getirip fön makinası yada elektirik süpürgesi gibi aletler çalıştırıldığında o ses bebeğe anne karnında hissi veriyormuş. Ayrıca o esnada pış pışlamakta annenin damarlarındaki kan akışı sesi gibi duyulduğu için bebeği rahatlatıyormuş. Tv.de konuşan doktor bilimsel açıdan kanıtlanmış birşey değil ama etkili olduğunu söyledi.

Umarım sizlere de bi faydası olur. Bebişlerinizi sağlıkla büyütmeniz dileğiyle :)

Dün akşam da geç yattık ama gaz da çıkarttık en azından. Rezene içmeye başladım. Naturpy milk tea geldi, ona da başladım. Kimyonu da deneyeyim. Yawrukush o üründen Türkiye de yok.3 ayda geçmesini ümit ederek teşükkür ediyorum kızlar

rezene çayı,papatya çayının iyi geldiğini duymuştum. ben patlıcan,taze fasülye yediğim zaman çocuktada bendede çok gaz yapıyordu.birde kola içtiğim zamanlar.çikolatada süte geçtiği için bebekte huzursuzluk yaparmış.

Evet arkadaşlar bugün boyunca uyutmadım,bütün otları içtim. bu akşam önce masaj sonra banyo yaptırdım. Gazınıkendi çıkardı. Ağlamadı. Ama yine uyumadı :) saat 9dan 11:30 kadar ayakta sallandı ağlamadı uyumadı da. Biz de bıraktık şu an öyle bakıyor. Uyumuyor işte. Bizimkinin huyu bu deyip kabul edicem sanırım.

Merhaba ;

Biz de çok gaz sıkıntısı çektik . Denemediğimiz kalmadı , en sonunda Milupanın rezene çayı imdadımıza yetişti .
Bir tatlı kaşığı rezene çayını , bir su bardağı suya karıştırdım , ılıyınca bir çay kaşığı bebeğime verdim , gerisini kendim içtim .
Denersen eğer ; bebeğin 40 ı çıkmamışsa bir çay kaşığından fazla verme !

Akşam 7-8 gibi başlıyor mücadelemiz. Zinco işe yaramadı, sab siplex tam tersi kabız yaptı ( bazı bebeklerde yaparmış ) nurse harvers aldım ki en etkisiz bu gibi. Karna sıcak su, saç kurutma makinası, ayakta gece bire kadar sallanıyoz öyle uyuyoz. Bi de emziği tutmuyor atıyor ama emziksiz de uykuya dalmıyor. Bir elim emziği tutarak ayakta sallıyorum. Ne bel kaldı ne sırt.Uyuduğunda da uyku boyunca kıvranıyor. Üzülüyorum çok onu öyle görünce. Ben kendime o kadar dikkat ediyorum. Bu sıcakta soğuk içmiyorum, dondurma, çikolata, çay, kola, baklagil,baharat yemiyorum. Sonuç gece birde yorgun düşmüş bir anne ve bebek. Bi de kızlar gazsız olur diyolar ! En son naturpy milk tea diye bi çay varmış. Sütüm var ama bu çay hem sütü arttırıp hemde kalitesini arrıyormuş ve kullananlarda gaz sorunu kalmamış. Sırf bu yüzden sipariş ettim. Bikaç güne gelir yazarım sonucunu. Aramızda başka gazla mücadele yöntemi önerecek olan var mı? Bu çayı kullanan var mı? Faydasını gördüğünüz ilaç? Bebeğim 2 aylık. Gaz probleminiz ne zaman bitti?

metsil damla
rezene çayı kimyonlusunu bulursan o daha güzel
bide bi krem var alman malı bebek karın merhemi netten araştır o çok iyi geliyor
biz gazı o kremle çözdük

Kızım 20 günlük 10 gün önce bir gaz bir ateş küçücük kuzum bir sürü test hiç birsey yok gazdan ateslemis olabilir dediler valla bir çay kasigina bir cimdik kimyon koyup sutumu sıkıp icirdim gerçekten iyi geldi rahatladı suan yok gazı şükür birde biogaia diye probiyotik bir ilaç var o düzenliyormuş onu veriyorum.birde ben o ara sutum artsın diye malt içecekleri icmistim o yapmış olabilir. Sende kimyon çayı içebilirsin.

Ah ah şu gaz ve kolik problemi :) biz tam 5 ay çektik. Hala daha ara ara yine oluyor. Denemediğimiz kalmadı senin saatler yine iyimiş biz gecenin 12 de bir başlıyordu sabahın 6 sına kadar. Artık saat 7 gibu ikimizde harap şekilde sızıp kalıyorduk. Doktor doktor gezdik:) biogaia, sab simplex ,zinko mega , badem yağı, zeytin yağı, rezenene papatya çayları , karnına masajlar vs vs saymakla bitiremem. Denediğimiz herşey sanki iyi gibi geliyordu ama sonra yine herşey aynı ne yaparsak yapalım gece 12 de başlıyordu. Hatta tavana çengel çakıp çingen salıncağı bile kurduk ama ne yalan söyleyeyim en çok salıncak işe yaradı. Daha sonra tam ağlama krizleri başlayınca gecenin 2 si gibi banyo yaptırıyorduk, banyo yaptırmak da iyi geldi uyutuyordu duş rahatlattığı için uyutuyor ayrıca gazını çıkartmasını da sağlıyor tavsiye ederim. Sonra 4.ay bitiminde bebeğim boğaz enfeksiyonu geçirdi ateşli. Gece hiç gözümü kırpmadan başında ateş nöbeti turmak çok çok daha üzücü. O zaman keşke gaz sancısı olsaydı da hasta olmadaydı bir daha uyumuyor diye veya gazı var diye asla sızlanmayacağım dedim hep. Allah yavrularımıza sağlık versin geri kalan herşey geçiyor emin ol.

ben rezene içiyorum sadece yediklerie de çok dikkat etmiyorum açıkçası..rezene içmeyince bi kaç gece ağladı çok faydası var tabi..bir de selwin yanlış anlamazsan ayakta sallama diyeceğim benim bebeğim de 2 ay 12 günlük hiç sallamadım yatağına koyuyorum oyalana oyalana uyuyor..tabi sancısı olanların baka çaresi kalmıyor ama gazsızken güzel olur belki :31:

Back