Gayrimüslüm ile evlilik

sosyalkelebek

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
188
26
318
İstanbul
Hanımlar merhaba, ben doğu illerinin birinde memurum. Bir süredir burada yaşıyorum ve buradaki süryani halkından bir beyle tanıştım. Evlenmeyi konuşmaya başladık ama zorlukların farkındayız. Kendisi burada yaşıyor. Henüz ben de o da ailemize söylemiş değiliz. Herhangi birimiz din değiştirmeyi düşünmüyor. Birbirimize saygılıyız. Ben de o da birbirimizin dini ve geleneksel ritüellerine saygı duyacağımıza eminiz. Zaten yüzyıllardır bu coğrafyada yaşıyorlar. Günşük hayatta bizim gibiler. Avrupada yaşayan bir hristiyanla kıyaslanamıcak kadar bize benziyorlar. Ayırt edemezsiniz. Ama ileride çocuğumuz olunca sıkıntı o zaman başlıyor sanki. Evladımızın dini hakkında anlaşmazlık olabilir. Sizlerin düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Sizler ya da yakınlarınızda gayrimüslümle evlenen var mı? Saygı çerçevesinde fikirlerinizi bekliyorum ailem karşı çıkar başta ama sonra kabul ediceklerdir. Ben böyle düşünüyorum. Teşekkürler

Ayrıca dini bir soru sormadım esasen. Sosyal bir soruydu benimki evlenebilir miyim dinen uygun mu demedim. Dinen yasak mı demedim. Sosyolojik bir soruydu.. Yine de yasak mıdır

Burada bu tarz konularda polemik oluyor. Farklı dini bırak farklı mezhep konusunda bile

Arada sevgi saygı olduktan sonra dini boyutunda bir şekilde Halledilecegini düşünüyorum
Ben yabancı dil öpretmeniyim. Modern görüşlü biriyim ama inanışlarıma kendimce bağlıyım. Dinimden vazgeçmeyi düşünmüyorum. Her şeye rapmen mücadele etmeye değer mi sizce aileler ve gelenek farkılılarını aşabilir miyiz

Dediğiniz gibi ikiniz için sıkıntı olmasa bile çocukta sıkıntı olur bence

Arada eğer gerçekten büyük bir sevgi bağı varsa gözü kapalı güveniyorsanız sevdiğinizin peşinden gidin derim ben dinden vazgeçmeye gerek var mıdır onu bilemem herkesin dini kendine ama mücadele edin İngilizle fransizla evlenip çok mutlu olan insanlar var bu devirde sevmek ,sevilmek ve o kişiyi bulmak öyle zor ki bunu bir imtihan olarak düşünün vazgeçmeseniz çok mutlu olursunuz karşınızdaki insan için değer mi öncelikle bunu ölçüp biçin

Çok teşekkür ederim.. Sevecek sevilecek insan bulmak çok zor gerçekten. Dinimden vazgeçemeyi düşünmüyorum. Her ikimizde dinimizde kalıcaz. Aslında bize göre sıkıntı yok ama aileler işte akrabalar kabul edicek mi nasıl olucak sorunlar bu yönde..

Akrabaları sizin yerinizde olsam hiç umursamazdim annenizin babanızın gönlü olsun bu yeterli

Kültür birliği evliliklerde önemlidir. Ben dil din ırk ayrımı yapmam aileniz muhtemelen karşı çıkacaktır benim ailemde karşı çıkardı böyle bişey olsa . Öncelikle şunu düşünün o kişi yeterli hoş görüye anlayışa sahip mı? Yani tüm direnislerinize değecek mi? Eğer o anlayışa sahipse hoşgörüye sahipse inanın aynı dinden olup olulmamanizin bir anlamı kalmaz ama eğer değilse hayatınızın en büyük hatasını yapmış olursunuz. Çocuğunuzun geleceğiyle ilgili de şimdiden konuşun ilerde büyük sorun olur.
Kafanıza takılan her şeyi evlilikten sonraya ergelemeden konuşun net olun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…