• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastrithastaligi ve Diyet?

Bosnakgxuxzeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2008
562
1
96
37
Almanya
Arkadaslar ben 2 seneden beri gastrithastasiyim bi ara dinmisti ama yine fazla kahve ve cikolatatükeminden dolayi yine azitti bide üstüne üstelik stress bunalim girince dahada cok kötü oldu.Yemealiskinliklarimi degistirmeye karar verdim hayatimdan bu hastaligi tetikleyen herseyi cikarticam.netde bi arastirim dedim diyetlisteleriEni kafam cok karisti birisi kepekli ekmek yasak diyor digeri yemelisin diyor digeri beyaz ekmek tercih etmelisin diyor süt icmemelisin diyor digeri icmelisin kafam allak bullak oldu.sizce ne yapmaliyim bana ne kötü geliyor biliyorum kahveyle cikolata bide yagli yicekler ama ekmek konusunda kafam karisik.bide makarna yasak diyorlar ben ne yicem yaaa :S egerki sizin uyguladigniz bi diyet varsa yardimci olursaniz sevinirim arkadaslar.simdiden tesekürler...

Arkadaslar ben 2 seneden beri gastrithastasiyim bi ara dinmisti ama yine fazla kahve ve cikolatatükeminden dolayi yine azitti bide üstüne üstelik stress bunalim girince dahada cok kötü oldu.Yemealiskinliklarimi degistirmeye karar verdim hayatimdan bu hastaligi tetikleyen herseyi cikarticam.netde bi arastirim dedim diyetlisteleriEni kafam cok karisti birisi kepekli ekmek yasak diyor digeri yemelisin diyor digeri beyaz ekmek tercih etmelisin diyor süt icmemelisin diyor digeri icmelisin kafam allak bullak oldu.sizce ne yapmaliyim bana ne kötü geliyor biliyorum kahveyle cikolata bide yagli yicekler ama ekmek konusunda kafam karisik.bide makarna yasak diyorlar ben ne yicem yaaa :S egerki sizin uyguladigniz bi diyet varsa yardimci olursaniz sevinirim arkadaslar.simdiden tesekürler...

Cnm bende aynı problemi yaşıyorum midemden rahatsızım doktor bana yağlı yiyecekleri, asitli içecekleri(portakal suyu,domates suyuda dahil),çikolatayı,içki ve sigarayı(kullanmıyrm gerçi :40:)da yasakladı. süt ürünlerini de light tüketmemi söyledi.Cidden bunların dışına çıkınca çok fena ağrı oluyo dayanılmaz şekilde :50:

Cnm bende aynı problemi yaşıyorum midemden rahatsızım doktor bana yağlı yiyecekleri, asitli içecekleri(portakal suyu,domates suyuda dahil),çikolatayı,içki ve sigarayı(kullanmıyrm gerçi :40:)da yasakladı. süt ürünlerini de light tüketmemi söyledi.Cidden bunların dışına çıkınca çok fena ağrı oluyo dayanılmaz şekilde :50:

canım bende de aynı durum söz konusu yemek yediğim sürece ağrım yok ama karnım acıkınca midem ağrıyor elim ayağım titremeye başlıyo bayılcak gbi oluyorum ama sana sunu söyleyim 4 yıldır domates yemiyorum patlıcan da.internette yazanları unut herkesi gastriti farklı bana dokunan bi başkasına dokunmayabiliyor.kendinin doktoru sen olacaksın ve bakacaksın dokunan şeylerden uzak duracaksın geçmiş olsun

Sanırım bendede gastrit var.Mide ağrısından duramıyorum.Hayır ne yapcağımı şaşırdım.Yemek yesem ağrıyo yemesem ağrıyo.şiştim.Oturamıyorum kalkamıyorum.Acile doktora gittim.kan tahlili yaptı birde kalp elektrosu çekti.Çünkü ağrı sol tarafımda kalbime doğru vuruyordu.Kalbim falan temiz çıktı.kansızlığım varmış.proton pompası bir ilaç verdi.Valla çok iyi olduğum sölenemez.zamanla azalmasını bekliyorum.

bu rahatsızlık bendede var nette yazılanlara benım de kafam takılıyo beyaz ekmek mı kepeklımı bırı ye dıyo bırı yeme ....acken cok kotu oluyorum ellerim terliyo basıma direk egrı girıyo ....ne iyi geliyo bende bilmiyorum ama çikolata benı mahvediyo ve ben çok seviyorum hala yiyorum sonra yanma oluyo offfff

Isin puf noktasi deneme yanilma yontemi... Evet ayni durumu bende yasadim. Bakiyorum internetten: beyaz ekmekten uzak durun, oburu diyor kepekli ekmek dokunuyor...Kimisi glutenli herseyden uzak durulmasi gerektigini bile yazmis ki Turkiyede glutensiz gida bulmal colde su aramak gibi birsey...Kimisi diyor meyve sebze yiyin, kimisi uzak durun...Meyve suyu icin yok hayir icmeyin...Sut cok iyi geliyor, yok aman sut acayip dokunuyor...

Kendin deneyeceksin...Artik doktorlarin bircogu da boyle diyor...Benim aile hekimim de dedi...Eskiden hastalara sut oneriyorduk ama bircok hasta tolere edemiyordu dedi...Artik deneye yanila size ne dokundugunu bulmaya calisacaksiniz diyorum dedi...

Yanliz gastrite kesin olarak dokunan seyler var bunlar tartisilmaz, deneme yanilmaya da gerek yok: alkol, sigara, cok yagli yiyecekler, cikolata...

Bunun disinda kalan grubu deneye yanila ogrenebilirsin...Yurtdisinda kimi hastalar diyet gunlugu tutuyor bununla ilgili...hergun ne yedigini nasil hissettigini yazip hangi besini ne kadar tolere ettigini bulmak icin...

yardimci olabilmisimdir umarim...

Back