Terapi mumkun değil dediğiniz için pratik bir çözüm sunmaya çalışacağım. Bir söz vardır : Fake it till you make it diye yanii sair burada diyor ki basarana kadar basarmissin gibi yap. Yani ( kimseye zararın olmuyorsa tabii) mesela iyi yemek yaparım diye düsün, buna inan, böyle yansıt ve yapmak icin de uğraş bir yandan. Ben yemek yapmak da iyi değilim on kabuluyle başlama olaya. Kendini kandırıyor olacaksın yani basta sonra beynin bunu kabullenecek cunku bir yandan da bu amac uğruna calisacaksin. Ikincisi de isyerinde kesinlikle isi dandik yapan insanlar vardır bunlara bakıp sukretmek :) bu fake it till you make it için tüm kurumsal sirket çalısanlarının felsefesi diyorlar
rhaba, yine az da olsa guvensiz oldugum konular vardi fakat kendime bakis acim olumluydu ve kendimi seviyordum. Manipulasyonu bilincli olarak mi yoksa bilincsizce mi yapti bunu bilmiyorum fakat bu iliski bir sekilde basladi, ve belirttigi surecler gelisti. Terapiyi suan karsilayamayacagim icin buraya yazmak istedim.Konunun uzmani degilim, oyle bir ilişki icerisinde de bulunmadim ama bahsettiğiniz sekilde davranan insanlar özguveni yuksek insanlari seçmezler genelde diye biliyorum. Seçseler bile ozguveni gercekten yuksek bir insan ilişkiyi surdurmeyecektir.
Bir de kendinizi herkesle kiyaslamayin X kişi yardimsiz toparlar belki ama sizin yardima ihtiyaciniz vardir?haba, yine az da olsa guvensiz oldugum konular vardi fakat kendime bakis acim olumluydu ve kendimi seviyordum. Manipulasyonu bilincli olarak mi yoksa bilincsizce mi yapti bunu bilmiyorum fakat bu iliski bir sekilde basladi, ve belirttigi surecler gelisti. Terapiyi suan karsilayamayacagim icin buraya yazmak istedim.
Tesekkurler, sanirim yavas yavas asilanan yetersizlik hissini yavas yavas basariliyim telkiniyle cozmek gerek, meditasyon dusunmustum ben de.Terapi mumkun değil dediğiniz için pratik bir çözüm sunmaya çalışacağım. Bir söz vardır : Fake it till you make it diye yanii sair burada diyor ki basarana kadar basarmissin gibi yap. Yani ( kimseye zararın olmuyorsa tabii) mesela iyi yemek yaparım diye düsün, buna inan, böyle yansıt ve yapmak icin de uğraş bir yandan. Ben yemek yapmak da iyi değilim on kabuluyle başlama olaya. Kendini kandırıyor olacaksın yani basta sonra beynin bunu kabullenecek cunku bir yandan da bu amac uğruna calisacaksin. Ikincisi de isyerinde kesinlikle isi dandik yapan insanlar vardır bunlara bakıp sukretmek :) bu fake it till you make it için tüm kurumsal sirket çalısanlarının felsefesi diyorlar ben onların yalancısıyım..
bilinçli olarak yaptı, bunu ilk size yapmadı sonuçtaMerhaba, yine az da olsa guvensiz oldugum konular vardi fakat kendime bakis acim olumluydu ve kendimi seviyordum. Manipulasyonu bilincli olarak mi yoksa bilincsizce mi yapti bunu bilmiyorum fakat bu iliski bir sekilde basladi, ve belirttigi surecler gelisti. Terapiyi suan karsilayamayacagim icin buraya yazmak istedim.
İlişkiyi kim bitirdiMerhabalar, hesabimi bugun bu konuyu danismak için açtım. Daha önce ilişkisinde gaslighting e ugramış ya da bu konuda bilgisi olanların yardımına ihtiyacim var. 3 yıl süren son iliskimde, narsistle iliskinin aşamalarini birer birer yaşadım. Önce ideallestirme, yüceltme, kiskanclik, kisitlama be yalnizlastirma, sonrasinda kusur bulma, surekli ne kadar sorunlu, beceriksiz, tutarsiz sacma biri oldugumu beni her seye ragmen sevdigini soylemesi, en son da benim onsuz bir hic oldugumu ve ona muhtac oldugumu dusundurtmesi seklinde gelisti her sey. Cok fazla detaya girmek istemiyorum cunku her seyi anlatmam sayfalar surer. Özetle özgüveni yüksek, genel olarak mutlu ve neşeli bie insandan hicbir seyi beceremeyecek, basarisiz, ve yetersiz hisseden bir insana dönüştüm. Benzer iliski yasayanlar by tarz bi iliskiyi bitirmenin neden zor oldugunu bilir. Cünkü bu tarz insanlar karsi tarafi yavas yavas senin iyiligini dusunuyorum bahanesi altinda psikolojisini çökerterek kendisine bagliyor. Neyse ki ben bu iliskiden kurtuldum ve bitirdigim döneme gore cok daha iyiyim fakat yaklasik 1 yil gecmesine ragmen hala çok yoğun yetersizlik ve ben basaramam hissi yasiyorum ve bu his hayatta ilerlememe ciddi anlamda engel oluyor. Arkadaslarim terapi almam gerektigini soyluyor fakat ucretleri oldukca pahali. Benzer durumu yasamis ve bunu terapi almadan aşmış olanlar var midir? Bu yetersizlik hissinden ve onun bana yukledigi kendimle ilgili olumsuz yargilardan nasil kurtulabilirim?
Ben uzun süreli ilişkilerde aşağı yukarı herkesin aynı aşamalardan geçtiğini düşünüyorum. Yani elbette karşımızdakini başta idealize ediyoruz/idealize ediliyoruz, zaman geçtikçe kusurlarını görüp eleştirmeye başlıyoruz vs. Gaslighting bu değil bana göre tam.
Eğer manipüle edilip edilmediğinizi, karşı tarafın gerçek bir narsist olup olmadığını anlamak istiyorsanız cinsel yaşamınıza bakın. Başlangıçta çığır açıcıdır, hep hayal ettiğiniz ama dile getirmediğiniz herşey önünüze sunulur. Mekan, zaman yaşananlar vs. hatırlanmaya/anlatmaya değer ve fantastik olur. Herşey çok spontane şekilde tam hayal ettiğiniz gibi gelişiyor gibidir. Çünkü karşı taraf sizi durmadan gözlemler, analiz eder ve bağlanma safhasında olduğunuz için sizin istediklerinizi çözüp gizlice ince ince planlayarak önünüze koyar. İlişkinin sonlarında, bitişinde ise rıza sınırlarınızın delik deşik edildiğini farkedersiniz ama hani öyle şeyler yaşarsınız ki tam olarak %100 rıza dışı diyemeyeceğiniz şekilde bulanıklaştırılmıştır herşey.
Bunu aslında hayatın her alanında yaparlar ama özellikle cinsellik konusunda daha net gözlemleyebiliyorsunuz geriye dönüp baktığınızda. Yoksa mesela şiddet konusunda da bu böyledir. Size dokunmamıştır hatta bağırmamıştır bile ama siz kendinizi tehlikede ve korkmuş hissedersiniz çünkü böyle hissedeceğinizi bildiği birşey yapar. Atıyorum tartışırken tehlikeli bulduğunuz bir yolda hızlanarak araba sürmeye başlar, evde tartışıyorsanız gider kapıyı kitler, anahtarı saklar gitmeye yönelik bir cümle kurmadığınız halde. Sizi tedirgin edecek cümleler kurar ama iki anlamlı gibidir. Başkasına anlattığınızda ya da kendisiyle yüzleştiğinizde kolayca inkar edip 'Hiç böyle hissettirmeye çalışmamıştım' 'Onu kastetmemiştim' diyip kıvırabileceği şekildedir.
Narsisistik ya da toksik olsun olmasın bağ kesme yapabilirsiniz ama karşı tarafla. Can Aydoğmuş un bağ kesme meditasyonu rahatlatıcı buluyorum özellikle ben.
Yaşanan deneyimlerden çok ayılma kısmını çok zor buluyorum ben. Yaşarken tam farketmiyor insan zaten. Ama ilişki bitip belli bir süre geçtikten sonra irdelerken insan kendi tepkilerini aşırı gerizekalı ve donuk buluyor.Bu dediklerinizin birebir aynısını yaşadım ben de ya çok zor bisey
Merhaba, uygun ücretli terapi sağlayan online platformlar var. Terapiya.co gibi. Burada birkac tanıdığım hizmet veriyor mesela. Deneyebilirsiniz.Merhabalar, hesabimi bugun bu konuyu danismak için açtım. Daha önce ilişkisinde gaslighting e ugramış ya da bu konuda bilgisi olanların yardımına ihtiyacim var. 3 yıl süren son iliskimde, narsistle iliskinin aşamalarini birer birer yaşadım. Önce ideallestirme, yüceltme, kiskanclik, kisitlama be yalnizlastirma, sonrasinda kusur bulma, surekli ne kadar sorunlu, beceriksiz, tutarsiz sacma biri oldugumu beni her seye ragmen sevdigini soylemesi, en son da benim onsuz bir hic oldugumu ve ona muhtac oldugumu dusundurtmesi seklinde gelisti her sey. Cok fazla detaya girmek istemiyorum cunku her seyi anlatmam sayfalar surer. Özetle özgüveni yüksek, genel olarak mutlu ve neşeli bie insandan hicbir seyi beceremeyecek, basarisiz, ve yetersiz hisseden bir insana dönüştüm. Benzer iliski yasayanlar by tarz bi iliskiyi bitirmenin neden zor oldugunu bilir. Cünkü bu tarz insanlar karsi tarafi yavas yavas senin iyiligini dusunuyorum bahanesi altinda psikolojisini çökerterek kendisine bagliyor. Neyse ki ben bu iliskiden kurtuldum ve bitirdigim döneme gore cok daha iyiyim fakat yaklasik 1 yil gecmesine ragmen hala çok yoğun yetersizlik ve ben basaramam hissi yasiyorum ve bu his hayatta ilerlememe ciddi anlamda engel oluyor. Arkadaslarim terapi almam gerektigini soyluyor fakat ucretleri oldukca pahali. Benzer durumu yasamis ve bunu terapi almadan aşmış olanlar var midir? Bu yetersizlik hissinden ve onun bana yukledigi kendimle ilgili olumsuz yargilardan nasil kurtulabilirim?
Merhaba özgüveni yeniden kazanmak için kendinize küçük küçük hedefler koyun ve onları gerçekleştirin, ardından bir tık üst hedefler..... Böyle böyle başardıkça içinizdeki eski siz yani gerçek siz tekrar ortaya çıkacak..Merhabalar, hesabimi bugun bu konuyu danismak için açtım. Daha önce ilişkisinde gaslighting e ugramış ya da bu konuda bilgisi olanların yardımına ihtiyacim var. 3 yıl süren son iliskimde, narsistle iliskinin aşamalarini birer birer yaşadım. Önce ideallestirme, yüceltme, kiskanclik, kisitlama be yalnizlastirma, sonrasinda kusur bulma, surekli ne kadar sorunlu, beceriksiz, tutarsiz sacma biri oldugumu beni her seye ragmen sevdigini soylemesi, en son da benim onsuz bir hic oldugumu ve ona muhtac oldugumu dusundurtmesi seklinde gelisti her sey. Cok fazla detaya girmek istemiyorum cunku her seyi anlatmam sayfalar surer. Özetle özgüveni yüksek, genel olarak mutlu ve neşeli bie insandan hicbir seyi beceremeyecek, basarisiz, ve yetersiz hisseden bir insana dönüştüm. Benzer iliski yasayanlar by tarz bi iliskiyi bitirmenin neden zor oldugunu bilir. Cünkü bu tarz insanlar karsi tarafi yavas yavas senin iyiligini dusunuyorum bahanesi altinda psikolojisini çökerterek kendisine bagliyor. Neyse ki ben bu iliskiden kurtuldum ve bitirdigim döneme gore cok daha iyiyim fakat yaklasik 1 yil gecmesine ragmen hala çok yoğun yetersizlik ve ben basaramam hissi yasiyorum ve bu his hayatta ilerlememe ciddi anlamda engel oluyor. Arkadaslarim terapi almam gerektigini soyluyor fakat ucretleri oldukca pahali. Benzer durumu yasamis ve bunu terapi almadan aşmış olanlar var midir? Bu yetersizlik hissinden ve onun bana yukledigi kendimle ilgili olumsuz yargilardan nasil kurtulabilirim?
Narsist özgüveni yüksek bireyler evlenmez zaten. Duygusal bağımlı yapıdaki kişileri seçer ki yönetebilsin. Ayrıca Burda bir insan Birşey danışmış, böyle sığ ve duyarsız bir cevap insanı değil.Bu narsist olayı da moda oldu...yani sorsak yüzde 90 ilişkide karşı taraf narsist. Ben böyle oldugunu düşünmüyorum. Bir tür kişilik bozukluğu narsizm ve kişilik bozuklukları kolay rastlanır ruh hastalıklari degil.
Olmamasi gereken bir durumda adama Hoşt diyememekten oluyor ne oluyorsa.
Sendrom mendrom hikaye yani. Bir arkadaş demiş zaten özgüveni yüksek olan bireylerde sökmez.