Merhabalar, hesabimi bugun bu konuyu danismak için açtım. Daha önce ilişkisinde gaslighting e ugramış ya da bu konuda bilgisi olanların yardımına ihtiyacim var. 3 yıl süren son iliskimde, narsistle iliskinin aşamalarini birer birer yaşadım. Önce ideallestirme, yüceltme, kiskanclik, kisitlama be yalnizlastirma, sonrasinda kusur bulma, surekli ne kadar sorunlu, beceriksiz, tutarsiz sacma biri oldugumu beni her seye ragmen sevdigini soylemesi, en son da benim onsuz bir hic oldugumu ve ona muhtac oldugumu dusundurtmesi seklinde gelisti her sey. Cok fazla detaya girmek istemiyorum cunku her seyi anlatmam sayfalar surer. Özetle özgüveni yüksek, genel olarak mutlu ve neşeli bie insandan hicbir seyi beceremeyecek, basarisiz, ve yetersiz hisseden bir insana dönüştüm. Benzer iliski yasayanlar by tarz bi iliskiyi bitirmenin neden zor oldugunu bilir. Cünkü bu tarz insanlar karsi tarafi yavas yavas senin iyiligini dusunuyorum bahanesi altinda psikolojisini çökerterek kendisine bagliyor. Neyse ki ben bu iliskiden kurtuldum ve bitirdigim döneme gore cok daha iyiyim fakat yaklasik 1 yil gecmesine ragmen hala çok yoğun yetersizlik ve ben basaramam hissi yasiyorum ve bu his hayatta ilerlememe ciddi anlamda engel oluyor. Arkadaslarim terapi almam gerektigini soyluyor fakat ucretleri oldukca pahali. Benzer durumu yasamis ve bunu terapi almadan aşmış olanlar var midir? Bu yetersizlik hissinden ve onun bana yukledigi kendimle ilgili olumsuz yargilardan nasil kurtulabilirim?