gardrop kokusu nasıl gider???

deryalcin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
1.131
22
108
slm bayanlar.bugün kışlıkları kaldırıp yazlıkları çıkardım.ama yıkandıktan sonra hiç kullanılmayan kıyafetlerim bile çok kötü kokuyordu.dolabın kokusu sinmiş.dolabım da 2 yıllık daha yeni.dolabın içerisine alabileceğim koku ya da başka herhangi bir şey var mı???bana yardımcı olun lütfen.prıl pırıl nevresimlerim bile çok kötü kokuyor...

Evinizde rutubet var mı? eğer var ise sık havalandırmanız lazım ayrıca gardrop duvara fazla yaslanmamalı arada hava akımının olacağı mesafe kalmalı.Çamaşırlarınızı nemliyken ya da ütülerütülemez hemen dolaba kaldırmamayı deneyin,dolaba koysanızda kapıları açık kalabildiği kadar kalmalıdır.Dolap içlerine kokulu sabunları aldığınızda paketten çıkarıp köşelerine koyup hem kururyup daha çabuk bitmeden kullanırsınız hem de kokularıyla dolabınız misler gibi olur.Kullandığınız deterjanlarada dikkat edin farklı markalar deneyin bazı deterjan ya da yumuşatıcılar çamaşır yıkandıktan sonra ya da bir müddet sonra itici bir koku bırakabiliyor.Nevresimler arasınada bir mendil içine sararak sabun koyabilirsiniz.Biten parfümlerin şişelerinji ağzı açık koyabilirsiniz.Yumuşatıcıların biten şişelerini ağzı açık dolap içinde belli bir süre tutabilirsiniz.Dolaplarınızı belli periyotlar dahilinde temizleyin deterjanla iyicene kurumadan yerleştirip örtülerini sermeyin çok önemli rutubet oluşmasına sebebiyet verebilir.Son olarakta havalandırılmamış palto çeketleri dolaba kaldırmayın ,diğer giyecekleride giyip yıkamadan dolaba kaldırmayın.Yardımcı olabilirim umarım şimdiden kolay gelsin:6:

ben çekmecelerime sabun koyuyorum mis gibi sabun kokuyor çamaşırlarım sende nevresimlerine sabun koyabilirsin bulunduğu dolaba:34:

Aynı sorunu bende yaşıyordum geçen seneye kadar.Sabunu denedim ama pek işe yaramadı.Havalandırmayı da sık sık yaptım yine etkisi olmadı.Sonunda internette karbonatın yararlarını okuyordum ki "dolap kokusunu ve nemi alır" yazıyordu.Büyük marketlerde bulamadım ama semt pazarlarında,paketi 1L ya satılıyor.4 paket alıp,ağzı açık bir şekilde minik çerez kaplarına koyup;her dolaba yerleştirdim.1 yıldır koku olayı bitti."arada karıştırın yazıyordu " gerçekten 1-2 ay içinde karbonatta katılaşmalar oldu, nemi aldığını böyle anladım bende.Umarım sizde de işe yarar.:34::34::34:

Aynı sorunu bende yaşıyordum geçen seneye kadar.Sabunu denedim ama pek işe yaramadı.Havalandırmayı da sık sık yaptım yine etkisi olmadı.Sonunda internette karbonatın yararlarını okuyordum ki "dolap kokusunu ve nemi alır" yazıyordu.Büyük marketlerde bulamadım ama semt pazarlarında,paketi 1L ya satılıyor.4 paket alıp,ağzı açık bir şekilde minik çerez kaplarına koyup;her dolaba yerleştirdim.1 yıldır koku olayı bitti."arada karıştırın yazıyordu " gerçekten 1-2 ay içinde karbonatta katılaşmalar oldu, nemi aldığını böyle anladım bende.Umarım sizde de işe yarar.:34::34::34:

bizim de fırının yanındaki mutfak dolabına yemek kokuları sinmiş açınca midem bulanıyo karbonatı deneyeceğim hemen inşallah orada da işe yarar :)

Back