• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Garanti Bankası'ndan Bonus kredi kartı olanlar, dikkat!

yorgun savaxsxçxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2007
7.543
24
158
İstanbul
Arkadaşlar,

biraz önce öğrendiğim bir olayı dinlerken sinirim tepeme çıktı kötükedihüso Şimdi biraz sakinleşince sizlerle de paylaşmak istedim.

Annem Garanti Bankası'nın "bonus"diye adlandırılan kredi kartını yıllardır kullanır. Eve gelen ekstrelere göz atar, olmadık bir tutar varsa falan diye...

Bugün ATM'de hesap özetlerine ya da işte her ne deniyorsa göz atarken, "eureko" diye bir yazı dikkatini çekiyor 5,83 TL! Geçen aya bakıyor, geçen ayda da eureko 5.83 TL. :uhm:

Sonra içeri giriyor ve görevli anneme, ferdi kaza sigortası yaptırmış olduğunu ve 6 aydır ödediğini, zaten taksitlerin bittiğini söylüyor! Annem tabii "Ne sigortası? Ben kaza sigortası yaptırmadım ki!" diyor ve görevlinin karşısındakini aptal sandığının :oklava: kanıtı cevap geliyor... "Siz yaptırmadıysanız, bilgilerinizi nasıl bulacaklar?" :bbo:

Annem de doğal olarak "Nasıl, 'nasıl bulacaklar' ? Bütün bilgilerim bu bankada var zaten!"demiş. :1closedeyes: :dilcikar:

Sonra aynı görevli telefonla bir yeri arayıp, herhalde müşteri hizmetleri olsa gerek, anneme vermiş. Annem de -kayıt altına alındığını bildiği için konuşmaların- içinde ne varsa saymış dökmüş telefonda, güvenin böyle sarsılmasını, nasıl olurda bilgisi dışında böyle bir şey yapılabildiğini, madem sigorta yapıldığını neden eve poliçe vb hiçbir şey gelmediğini..." Çok üzgünüm çoook

Şimdi diyeceksiniz ki, 6 ayla çarpsan yorgun savaşçı, 35 TL falan yapar, niye sinirleniyorsun? Cevap vereyim, çünkü soygunculuğun küçüğü büyüğü yok bence. Kaldı ki, yıllarca binbir güçlükle oluşturduğumuz birikimlerimizi emanet ediyoruz ve kalkıp böyle bir şey yapılıyor. Açıklamalar daha da tüyler ürpertici, çünkü imzaya gerek görmüyorlarmış!!! Yani yarın öbür gün çok daha yüksek miktarda paramızın hesabımızdan çekildiğine şahit olabiliriz. Tabii o zaman baştan fark eder insan. :mymeka:

Bir de görevli "bizim bankamızla ilgisi yok" demiş, arama motoruna yazdığımda çıkan site, ilgili değil tamamen aynı kurum olduğunu doğruladı zaten.

Sizlerden ricam, son aylardaki kredi kartı ekstrelerinize bir göz atmanız...

aynı şey başka banka tarafından arkadaşıma yapıldı
tabi bizim kız biraz çirkef arayıp sormuş bune diye size teklif edilmiş sizde kabul etmişsiniz denilmiş
oda şimdi bu konuşmalar ve sizinle yapılan her konuşma kayıt altına alınıyo dimi demiş
evet cevabını alıncada madem öyle ben böyle bişeye onay vermedim çıkarın benim onayladığım kayıdı demiş
ve karşısındaki efendim istemiyosanız iptal edelim kesilen para hesabınıza aktarısın deyip kestirip atmışlar
yani yedirebildiklerine dikkatli olmak lazım :delphin:

aynı şey başka banka tarafından arkadaşıma yapıldı
tabi bizim kız biraz çirkef arayıp sormuş bune diye size teklif edilmiş sizde kabul etmişsiniz denilmiş
oda şimdi bu konuşmalar ve sizinle yapılan her konuşma kayıt altına alınıyo dimi demiş
evet cevabını alıncada madem öyle ben böyle bişeye onay vermedim çıkarın benim onayladığım kayıdı demiş
ve karşısındaki efendim istemiyosanız iptal edelim kesilen para hesabınıza aktarısın deyip kestirip atmışlar
yani yedirebildiklerine dikkatli olmak lazım :delphin:

çok doğru! annem ki çok dikkatlidir bu konularda, ancak 5,83 olduğu için kesin market harcaması falandır, hani farklı isimler oluyor fiş üstünde bazen.

bu arada ilk mesajda yazmayı unutmuşum sanırım, geri ödeyecekler parayı! tabii ki ödemeleri lazım zaten. ama bu hatalarını onarmıyor. önemli olan, paranın sahibinin izni olmadan hesabından 1 kuruş bile bir şey alınması, hiçbir onay yokken! sonra da pişkin pişkin, ee siz onay vermişsinizdir vb ifadelerin kullanılması.(bankacı arkadaşları da suçlayamıyorum fazla aslında, çünkü bir yerde emir kulu oluyorlar, müdürler ne derse onu yapmak zorunda kalabilirler, ki zaten bahsettiğim aptalca açıklamalarda muhtemelen bir eğitimle hepsine öğretilmiştir.)

ben çok iyi hatırlıyorum, bu ülkede bir tepsi baklava çaldıkları için hapse atılan ya da atılmak istenen çocukları. 35 lira da baklava parası olabilir değil mi? :jeyyar:

Bende bankaya gittiğimde sormuşlardı,kredi kartınıza sigorta istiyormusunuz?diye
istemediğimi söyleyince sigorta yapmadılar.Size yapılan size sorulmadan yapılan bir hizmet
herhalde ...........................................................

Canım ya..
Geçmiş olsun..:teselli:
Kredi kartı kullanmıyorum dedim ama Garanti Bankası ile çalışıyorum ben..
Tam hatırlamıyorum ama daha buraya üye bile olmadan önceydi galiba,nette gezerken Garanti Bankası ile ilgili başlıklar dikkatimi çekmişti başka bir sitede..
Okuduğuma şaşmıştım.:1shok:
Hemen herkes bu dertten muzdaripmiş..
Sanırım Garanti Bankası'nın böyle anlamsız bir uygulaması var..
Kredi kartın varsa,sigorta yaptıracak paran da var diye düşünüyor olabilirler..kaydirigubbakcemile3
Şaka bir yana,hakkını istemen ve alacak olmana sevindim...:1hug:
Ahh ahh bu zamanda çok dikkatli olmak gerek çoook:delphin:

Heee bunun aynını bize Card finans yaptı ama arayıp bilgilendirdiler o da 1 yıllıktı sanırım aylığı 6 liramı neydi. ışte çalınırsa hesaptaki çalınan tüm parayı geri ödeme garantisi bir kez yaptırdık sonra vazgeçtik bir daha yaptırmadık. Ama en azından bize soruldu ve kabul ettik eve de poliçe geldi.

Bonusun yaptığı öok ayıp hemen ekstreme bakıcam:(

2sene önce bende garantiden kredi kartını sigorta yaptırmıştım çalınması halinde ve alışveriş yapılırsa itiraz edip sigorta bunu size ödüyordu.
8 aylık bir anlaşma idi ama 1 yıl devam etti.
Borç bitti 2 ay sonra ekstireye bir baktım yine aynı kesinti devam ediyor,hemen bankayı aradım eğer talimat verilmezse borç bitince ototmatik olarak borç tekrarlıyormuş.
Bize bu asla söylenmemişti en sonunda hallettik rahat ettik.
Arkadaşlar böyle bir sigorta yaptıracaksanız talimat verin bittikten sonra tekrar istemiyorum diye.

Bende bankaya gittiğimde sormuşlardı,kredi kartınıza sigorta istiyormusunuz?diye
istemediğimi söyleyince sigorta yapmadılar.Size yapılan size sorulmadan yapılan bir hizmet
herhalde ...........................................................

bize de bankada da, telefonda da sordular daha önce ve hep hayır yanıtını aldılar zaten. bir de telefonda "bizim için imza gerekmiyor." demişler. ee kanıtları da yok tabii ki telefon kaydı, ilona'nın bahsettiği gibi. sonuçta bir telefonla geri yatıracaklar ama ne gerek var böyle şeylere. ayrıca kredi kartını çok daha fazla kullanan ve hiç farkına varmayan kaç kişi var kim bilir?

Canım ya..
Geçmiş olsun..:teselli:
Kredi kartı kullanmıyorum dedim ama Garanti Bankası ile çalışıyorum ben..
Tam hatırlamıyorum ama daha buraya üye bile olmadan önceydi galiba,nette gezerken Garanti Bankası ile ilgili başlıklar dikkatimi çekmişti başka bir sitede..
Okuduğuma şaşmıştım.:1shok:
Hemen herkes bu dertten muzdaripmiş..
Sanırım Garanti Bankası'nın böyle anlamsız bir uygulaması var..
Kredi kartın varsa,sigorta yaptıracak paran da var diye düşünüyor olabilirler..kaydirigubbakcemile3
Şaka bir yana,hakkını istemen ve alacak olmana sevindim...:1hug:
Ahh ahh bu zamanda çok dikkatli olmak gerek çoook:delphin:

lalişim, dediğim gibi 35 TL küçük bir rakam gibi görünse de, ayda 40 liraya bir öğrenciye eğitim yardımı yapılabilen bir ülke parası. böyle habersizce çekilen paralarla kaç öğrenciye yardım yapılır, insan onu düşünüyor Çok üzgünüm çoook

bu arada böyle bir olaydan dolayı çalışmayı bırakacak değilim. istesem de bırakamam zaten maaşımı oradan alıyorum kaydirigubbakcemile3 ayrıca yatırım hesaplarımızda güvendiğimiz bankalardan. öfkeyle kalkıp zararla oturmak bize göre değil zaten. ama en azında birkaç kişinin daha haberi olabilir diye yazdım.

bir de bir tek bizi mi enayi gördüler acaba CADIARZU :uhm: fisfisfis :roflol:

Heee bunun aynını bize Card finans yaptı ama arayıp bilgilendirdiler o da 1 yıllıktı sanırım aylığı 6 liramı neydi. İşte çalınırsa hesaptaki çalınan tüm parayı geri ödeme garantisi bir kez yaptırdık sonra vazgeçtik bir daha yaptırmadık. Ama en azından bize soruldu ve kabul ettik eve de poliçe geldi.

Bonusun yaptığı öok ayıp hemen ekstreme bakıcam:(

yok nevim yaa, sizinki kartı sigortalamışlar ve iş usulüne uygun yapılmış yani dediğin gibi, kabul var, poliçe var.

bunlar anneme ferdi kaza sigortası yapmış. bizim haberimiz yok. annem de diyip duruyo"bana bir şey olsaydı, haberimiz bile yok, işimize de yaramazdı yani" diye sinir ediyor akşamdan beni zaten kaydirigubbakcemile3 tööbe tööbe :delphin:

2sene önce bende garantiden kredi kartını sigorta yaptırmıştım çalınması halinde ve alışveriş yapılırsa itiraz edip sigorta bunu size ödüyordu.
8 aylık bir anlaşma idi ama 1 yıl devam etti.
Borç bitti 2 ay sonra ekstireye bir baktım yine aynı kesinti devam ediyor,hemen bankayı aradım eğer talimat verilmezse borç bitince ototmatik olarak borç tekrarlıyormuş.
Bize bu asla söylenmemişti en sonunda hallettik rahat ettik.
Arkadaşlar böyle bir sigorta yaptıracaksanız talimat verin bittikten sonra tekrar istemiyorum diye.

evet ben sağlık sigortası yaptırmıştım başka bir yerden, orada işaretlemiştim, "bana sorulsun- doğrudan devam etmesin" diye.

eşimde bonus card var. sordum şimdi, ona tel'de sormuşlar, kabul etmiş. mail de yollamışlar. bu şekilde sigorta yaptırmış.
sizin olayda da birileri uyanıklık yapmaya çalışmış. parasından değil ama insanı aptal yerine koymaya çalışmalarına kızıyor insan.

eşimde bonus card var. sordum şimdi, ona tel'de sormuşlar, kabul etmiş. mail de yollamışlar. bu şekilde sigorta yaptırmış.
sizin olayda da birileri uyanıklık yapmaya çalışmış. parasından değil ama insanı aptal yerine koymaya çalışmalarına kızıyor insan.

a.s :oklava: benim anam hakkını yedirir mi be, he heeeyyt kimin annesi ooo kaydirigubbakcemile3 :icecream:

Garanti Bankasına ait kredi kartım vardı ama bu tür olaylar ve daha değişiklerini insanları bunlara maruz bıraktıkları için kartımın tüm borcunu ödeyip kapattırdım. bir daha kesinlikle garanti bankasına ait kredi kartı kullanmam. ve yıllık kart kullanım ücretide bunun gibi birşey haksız kazanç. artı ödeyemediğinde faizler en yüksek oranda kullandığımız kart hakkında fazlası ile bilgimiz olması gerekir. işyerime her ay ekstre geldiğinde otururum kalem kalem hepsini incelerim. belli olmaz sürprizlerle karşılaşma imkanımız çok yüksek.

bizde garanti bounus kullanıyoruz eşimi arayıp onay aldıktan sonra ferdi kaza sigortası yapmışlar sanırım 5 ay 20 tl ödenecekmiş yani yıllık 100tl ben gereksiz olduğunu düşündüm ama eşim onay vermiş bunun geri dönüşü olabilirmi arkadaşlar bana göre soygunculuktan başka birşey değil

Garanti Bankasına ait kredi kartım vardı ama bu tür olaylar ve daha değişiklerini insanları bunlara maruz bıraktıkları için kartımın tüm borcunu ödeyip kapattırdım. bir daha kesinlikle garanti bankasına ait kredi kartı kullanmam. ve yıllık kart kullanım ücretide bunun gibi birşey haksız kazanç. artı ödeyemediğinde faizler en yüksek oranda kullandığımız kart hakkında fazlası ile bilgimiz olması gerekir. işyerime her ay ekstre geldiğinde otururum kalem kalem hepsini incelerim. belli olmaz sürprizlerle karşılaşma imkanımız çok yüksek.

biz zaten kredi kartını visa kart gibi kullandığımız için, taksite hiç girmediğimizden, market alışverişi ya da giyim kuşam olur, onlar da bellidir. 5,83 tl olduğu için market alışverişi olarak düşünmüş annem daha önce, ama bundan sonra diyor, 4 lirayı bile incelerim.

bu kadar küçük tutarlar içni kullanmamızın nedeni, bir sürü market var mahallemizde ve nerede ne ucuz ise oradan alır annem genelde (vakti bol malum). her markette kalan küsuratları düşününce kart çok daha akıllıca ayrıca puan kazanıp, akmasa damlıyor. vadesiz hesaptaki paramıza zaten az da olsa faiz gibi bir şey geliyor. az da olsa karlı çıkıyoruz yani.

kart kullanım ücreti de tabii ayrı konu, ama sonuçta bilerek kullanıyoruz. bu olayda ise, onay yok, emir yok, sigortalanmış annem, poliçe, senet falan da yok ortada, hepsini bırakın haberimiz yok kafamçokkarıştı

bizde garanti bounus kullanıyoruz eşimi arayıp onay aldıktan sonra ferdi kaza sigortası yapmışlar sanırım 5 ay 20 tl ödenecekmiş yani yıllık 100tl ben gereksiz olduğunu düşündüm ama eşim onay vermiş bunun geri dönüşü olabilirmi arkadaşlar bana göre soygunculuktan başka birşey değil

bizden 6 ayda 35 tl falan kesmişler, ödemesi bitmiş demişler. sizin en azından eşiniz onay vermiş, bizde böyle bir durum olmadı ki :1no2:

aslında anladım bu taktiği sanırım. az bir tutarla şanslarını deniyorlar. fark ederseniz, telefonla iptal ediyorlar hemen direnmeden, çünkü ellerinde onaylandığına dair kanıt yok, suçlu çıkacaklar. ama bu şekilde insanların aklına sigortayı getiriyorlar. belki de bazı insanlar, ee ucuz bir şeymiş olsun varsın diyecekler. böyle kabullenenler oldukça da bunlar devam eder bunu yapmaya. :kızgın:

ben geçen yıl yaptırmayı düşnüüyordum böyle bir şey, ama asla böyle emri vakiyle yapan yere yaptırmam, kendilerini akıllı sanan insan olsun, kurum olsun çok kaybeder bence! :dilcikar:

aynısı benimde başıma geldi gecen ay ekstremi kontrol ederken rastladım hemen aradım onların şikayet serviside var sonraki ay iade ettiler parayı ama tabi içinden komisyonunu keserek. özellikle taksitlendiriolarki farketmeyelim. ben aradığımda direkt talimatı ne zaman vermişim söyleyin bana dedim. ota çöpe talimat isterler ama sigortayı kendiliğinden yapıolar. zaten bildigim kadarıyla garanti faiz dışı gelirlerde birinci. buda olayı gayet net açıklıyor.

Benim de benzer bir olay yine Garanti bankasının vadesiz hesabımda başıma geldi.. Bankamatikle hesabıma para yatırdığım an 35tl anında hesabımdan düştü.. Kaza sigortası yapılmış meğer... Müşteriye tenezzül edip sorulmuyor bile.. Müşteri hizmetlerin arıyp rezil ettim tabi.. ama paramı geri alamadım..Şimdi kullanmıyorum hesabımı.. Vadesiz hesap açtırrıkende dikkat edin.. ımzaladığımız şeyleri hiç okumuyoruz... bundan sonra ne kadar süreceği umrumda deği okuycam, sizde okuyun hanımlar.. Yediğim kazığı hazmedemiyorum o da ayrı tabi..

aynısı benimde başıma geldi gecen ay ekstremi kontrol ederken rastladım hemen aradım onların şikayet serviside var sonraki ay iade ettiler parayı ama tabi içinden komisyonunu keserek. özellikle taksitlendiriolarki farketmeyelim. ben aradığımda direkt talimatı ne zaman vermişim söyleyin bana dedim. ota çöpe talimat isterler ama sigortayı kendiliğinden yapıolar. zaten bildigim kadarıyla garanti faiz dışı gelirlerde birinci. buda olayı gayet net açıklıyor.

komisyon derken neyi kastettiniz? hani 6 ayda kestiler parayı, faizsiz geri ödediler mi demek istediniz? bize bu ay geri ödeyecekler de...

Benim de benzer bir olay yine Garanti bankasının vadesiz hesabımda başıma geldi.. Bankamatikle hesabıma para yatırdığım an 35tl anında hesabımdan düştü.. Kaza sigortası yapılmış meğer... Müşteriye tenezzül edip sorulmuyor bile.. Müşteri hizmetlerin arıyp rezil ettim tabi.. ama paramı geri alamadım..Şimdi kullanmıyorum hesabımı.. Vadesiz hesap açtırrıkende dikkat edin.. İmzaladığımız şeyleri hiç okumuyoruz... bundan sonra ne kadar süreceği umrumda deği okuycam, sizde okuyun hanımlar.. Yediğim kazığı hazmedemiyorum o da ayrı tabi..

Neden alamadınız? Başvuru sırasında imzalamış mısınız, fark etmeden? Ellerinde imza ya da telefon kaydı olmadığında ödemek zorundalar!

Canım cok onemlı bır konuya temas etmıssın ... bızımde gecen sene kartla ılgılı bı ıslem olmustu musterı hızmetlerını aramıstı esım bu dedıgınden yapmıslar gorevlı konusurkene agzından atmıs su kadar suna bu kadar buna dıye harcamaları gıderlerı sayarken esım de bı dk o az once dedıgınız ney acaba dıye sordu ıste senın bu dedıgın seymıs. cevap verınce bız de kızdık bıze sormadan nıye boyle sey yapıyosunuz bız ıstemıyoruz ıptal edın neden bılgımız dısında bızımle ılgılı sey yapıyosunuz dedık. o da garantı bankasının her musterısınden bu sey kesılıyor sızın ıcın ıyı bısey falan fılan dedı. esım de benım ıyılıgımı sız mı dusuneceksınız ben dusunemez mıyım dedı.kesınlıkle ıstemıyorum ıptal edın dedı ısrarla ve ıkımızın kartını da bu seyden kurtardık. ayrıca sonradan benımkını ıptal ettırdım kapattırdım ben sadece esımın kartından ek kart kullanıyorum yazık gunah ya az az bırıkıyor sonra dag gıbı oluyor...

Eşimin başına gelen sandım bi anda ama değilmiş. Eşimide akbanktan arayarak küçük meblalar karşılığında sağlık siğortası yapmak istemişler, kartını değil.Bankalar ne yapacaklarını şaşırdılar gibime geliyo ya.

Canım cok onemlı bır konuya temas etmıssın ... bızımde gecen sene kartla ılgılı bı ıslem olmustu musterı hızmetlerını aramıstı esım bu dedıgınden yapmıslar gorevlı konusurkene agzından atmıs su kadar suna bu kadar buna dıye harcamaları gıderlerı sayarken esım de bı dk o az once dedıgınız ney acaba dıye sordu ıste senın bu dedıgın seymıs. cevap verınce bız de kızdık bıze sormadan nıye boyle sey yapıyosunuz bız ıstemıyoruz ıptal edın neden bılgımız dısında bızımle ılgılı sey yapıyosunuz dedık. o da garantı bankasının her musterısınden bu sey kesılıyor sızın ıcın ıyı bısey falan fılan dedı. esım de benım ıyılıgımı sız mı dusuneceksınız ben dusunemez mıyım dedı.kesınlıkle ıstemıyorum ıptal edın dedı ısrarla ve ıkımızın kartını da bu seyden kurtardık. ayrıca sonradan benımkını ıptal ettırdım kapattırdım ben sadece esımın kartından ek kart kullanıyorum yazık gunah ya az az bırıkıyor sonra dag gıbı oluyor...

anneme olanla aynı şey işte. evet özlemacar çok haklısın, ben zaten yıllardır çalışıyorum ama üzerime kredi kartı çıkarmadım. annemde 2 tane var, o da hani puan uygulaması var ya, nerede hangisi avantajlıysa onu kullanmak için. bende de 1 tanesinin ek kartı var sadece, böylece kart kullanım ücreti de %50 eksik sanırım.

Eşimin başına gelen sandım bi anda ama değilmiş. Eşimide akbanktan arayarak küçük meblalar karşılığında sağlık siğortası yapmak istemişler, kartını değil.Bankalar ne yapacaklarını şaşırdılar gibime geliyo ya.

bizde de kartı değil, annemi sigortalamışlar (hay allahım duruma bakın, artık sinirlerimin laçkalaşmasından gülüyorum sanırım delikafadulden) sigortalanmış bir annem varmış 6 aydır ama haberimiz yokmuş, tövbe tövbe kaydirigubbakcemile3 :kızgın: :bbo:

Back
X