Gamsız anne

O anne baba böyle giderse tamamen yalnız kalıp özgür özgür evlerinde tıkılıp kalırlar...

Harbiden de gamsizmis
Utanmadan aliniyor cocuguna sahip cik
Milletin evini berbat etmeye ne hakkiniz var
En son ramazan ayinda esimin yengesi de beni sinir etmisti ben mutfakta iken kizi yatak odasina girmis cekmeceleri karistirmis
Bir baktim elinde camasir cekmecesinde ki koku sabunu vardi şok oldum ya ozel bisey alip getirse!
Kadinin umrunda degil o anca cene çalsin
Artik kitliyorum geldiklerinde
Bisiy desek alinirlar

Kitap dedesinin ona aldığı son hediyeyi dedesini dört yıl önce kaybettik. Kitabı yırttıktan sonra kızıma sana bir kitap borcumuz var demesi de ayrı bir ironi.

Içim sizladi gerçekten. Ben hep küçüklügmden beri kitaplari çok sevmisimdir. Onlar benim en büyük doslartimdir. Yani bir kitabin yirtilmasi hele hele öyle manevi degeri olan bir kitabin.. :KK12:

Vallahi ben senin yerinde olsaydim hem o çoçuklara bir temiz firça atardim, hem o çoçuklarin annesine. Baslarim saygiyi, misafir perverlige.. Bizde çoçuk olduk. Ben benu yapmis olsaydim annem yemin ederim beni öldürürdü. Ben misafir ikramlarindan bir tane biskivü almak için bile annemin gözünün içine bakarak (onayi aldiktan sonra) aliyordum. Annemler biraz abartiyordu, dogru, ama en azindan bize o disiplini vermislerdi. Yani çoçuklar elbette oynamali, etrafini kesf etmeli fakat ayni zamanda kurallari da ögrenmeli. Sirf çoçuk diye hersey mübah olmuyor.

Kendi evinde ne isterse yaptırsin ama başkasının evine zarar verince bi anne nasil tepki göstermez anlamamki bence haklisiniz ...

Yemin ederim duvara carpasim geliyor böyle çocukları.

Analarini da carpasim geliyor.

"Böyle öğreniyorlar"mis...
Kendini çocuk psikiyatristi sanan kezban anne modeli.

Benim oğlum 4,5 yaşında. Evimde sınırsız özgür; bir gelin bakın koltukta oturacak yer yok; tüm minderler yerde gemi yapmış.....

Ama dışarda da uslu mu uslu yanımdan ayrılmaz; kesinlikle karıştırmaz; bir yerlere girmez...

Niye böyle bilmiyorum; dışarda şöyle dur; böyle dur demedim.

Hatta sitenin bahçesinde bile nerede oynayacağı belirlidir; ar4abalar gelebileceği için geçeceği yeri dahi haber verir.

Komşular sordu nasıl bu kadar kuralcı diye; içinden geliyor.

Okulda da böyle ama evde herhangi bir sınır yokkk

Aslında çocuk halinden tavrından nerede ne şekilde hareket edeceğin bilir; senin neyi umursayacağını; dışarıda nasıl hareket ettiğini gözlemleyerek öğrenir. Umursamazlıktan çok bir de mahcubiyet göstermediği için anne babası çocuk o hareketi tekrar yapar; oysa annesinin üzüldüğünü; bozulduğunu anlasa bir daha asla yapmaz.

Bence ayıp falan etmemişsiniz; eşiniz abartmış; ama bence çok da kurmaya gerek yok; uygun olmayan davranışı annesi ve babasının yanında söyleyin çocuğa. Yani X bunu yapma diye; baktınız sizi umursamadı ya da annesi müdahale etmesi; ikinci harekette de annesine Y beni dikkate almıyor sen uyarabilir misin yaptığı şey ... nedenle uygun değil diye.

Gerekçe belirttiğiniz halde çocuğuna sahip çıkmayanını da evinize almayın bir daha

Benim komşularım geldiğinde; benime vim çocuğa göre dizayn edildiği için sorun değil, döksün saçsın dedim ama konu oğlumun kitaplarına gelince; ellerinden alıp kitap çizilmez bu da benim kırmızı çizgim dedim.

Bir daha da çocuklar kitapların yanına gitmediler... Söz dinlemeselerdi de anneleri ile halletmek gerekecekti.

Canınızı da sıkmayın bence; eşinizi de çok dikkate almayın...

Geçen banada geldi bir arkadaşım. Iki çocuğu var biri 1.5 biri 2.5 yaşında.
Bütün koltuk minderlerimi etrafa saçtılar ve koltuklarıma süt döktüler.
Televizyonumun ekranına teneke kutularla vurdular.
Kitaplığıma tırmandılar.
Kurdele kurumdaki kurdelaları eve saçtılar.
Damacanadaki tüm suyu halıma döktüler.
Mutfaktaki tüm kaşıklarımı evin dört bir yanında buldum.
Cam çay kaşıklarımı kırdılar.
Orta sehpamın üstünde depindiler.
Oyun oynarken üstlerindeki tüm kıyafetleri çıkartıp evime saçtılar.
Masadaki tüm kurabiyeleri ısırıp ısırıp bıraktılar. Beyaz sandalyelerime ve krem halıma çikolata bulaştırdılar.
Bunlar şimdilik aklıma gelen. Ve anneleri bana şunu dedi " senin evinde çok rahat ettiler normalde beni misafirlikte hiç oturtmuyorlar hep ağlıyorlar. Bu senin için bir iltifat olmalı dedi. "
Keşke ağlasalardı..

Duvarları boyamak niye ya millette ne fenalar var ahhh ahhh

Kitaplığıma tırmandılar.
Masadaki tüm kurabiyeleri ısırıp ısırıp bıraktılar. Beyaz sandalyelerime ve krem halıma çikolata bulaştırdılar.
Bunlar şimdilik aklıma gelen. Ve anneleri bana şunu dedi " senin evinde çok rahat ettiler normalde beni misafirlikte hiç oturtmuyorlar hep ağlıyorlar. Bu senin için bir iltifat olmalı dedi. "
Keşke ağlasalardı..
Ayyy okuyunca cıldırdm siz hicbisey dememisiniz

Ayyy okuyunca cıldırdm siz hicbisey dememisiniz

Canım zaten yapım gereği öyle laf sokabilen biri değilim. Kibar kibar uyardım ama anneleri yapma bile demiyordu ben toplarım diyor ama hangi biri toplanacak ki. Onlar gittikten sonra tam bir hafta halı sildim koltuk sildim kış günü. Tabi bir de dua ettim inşAllah tv ye bilgisayara bir şey olmamıştır diye çünkü bir de eşime açıklamak gerekecekti :KK43::KK43: çok şükür bozulmamışlardı.

Kitaplığıma tırmandılar.
Keşke ağlasalardı..
Ayy sinirlerim bozulduu:KK70:ayni bendede oyle bi arkadas var,senin evde rahatiz diyor 2 cocugu var co0ok yaramazlar.:KK34:bilir ayrica takintili titiz oldugumu .yuzumuzmu cok yumusakki:KK64: bide kabul etmiyorum cok atlatiyorum yuzsuz yuzsuz geliyo yaa

Öncelikle herkese merhabalar. Sizinle paylaşmak istediğim konu şu ki şu gamsız anneler. Konuya gelince, bugün eşimin arkadaşı ve ailesini ağırladık. İki çocukları vardı. Aman Allah ım yok böyle birşey, çocuklar çok yaramaz dı.
Bizim büyük kızın manevi değeri olan bir kitabı vardı. Yırtmışlar bizim kız ağlıyordu resmen, duvarları baştan başa çizmişler, ellerindeki oyuncaklarla ahşap mobilyalara vuruyorlar artık dayanamadım ellerindeki oyuncağı aldım bunun sanada babanada annenede bir faydası varsa vur yavrum dedim. Annesi alındı herhalde böyle öğreniyorlar demez mi oyuncağı kafasına geçiresim geldi neyse
Onlar gittikten sonra olayı eşimle konuştum eşim arkadaşım çok efendi birdir keşke sussaydın deyince ona da alındım ama birazda acaba mı deyesim geliyor. Sizce hanımlar???

hah tam kendini modern sanan ama tüm ipleri çocuğun eline vermiş sorumluluk ve sınır öğretememiş anne baba
ve onların çocukları

Kitaplığıma tırmandılar.
Keşke ağlasalardı..
yuhh diyorum .arkadaşım ne sabır varmış sende

İlginç :KK57: Bir anne çocuğunun bunları yapmasına nasıl bu kadar müsaade edebilir üstüne bir de iki çift laf edince bozuluyorlar pes :KK12: Allah akıl fikir versin

Beenimde esimin kuzeni geliyordu 6 yasinda kocaman kiz...Oglumun besigine girmis kiracak annesi diyor ay ne olacak kizim kucuk zayif diye...Cildirdim..Besigin demirleri oynuyordu resmen kirildi kiripacak sonra her gelisinde girmeye calisti en sonunda kiza yasak koydum arkamdan eve hep zarar veriyor oglumu uyandiriyor sorumsuz annesi de her kv ye gelisinde bize birakiyor tasmaya az kaldi :mad:((

Burada yüzüne tükürülmesi gereken bir varsa bu çocukları böyle yetiştiren evebeynlerdir. Çocuk eğer kalem kağıt verilmişse kağıdı boyar duvarı değil hadi boyadı diyelim olurya çocuktur insan bir mahcubiyet bildirir. Gözünün önünde yapılan eylemlere ses çıkarmıyorsa ya aptaldır yada gamsız ama karşısında ne aptal nede gamsız biri olmaz her zaman inşallah bir ders olmuştur. Sanmıyorum ama

iyide senin direk bel altı yapmıssın annesi babası ne alaka yani orda onu demen yanlıs olmus al elinden koy kenara dua et kadın yüzüne tükürmemis tüh sen ne bicim ev sahibisin diye

Böyle gamsız annelerin boğazına yapışasım geliyor.
Ben misafirliğe gittiğimde kızımı uyarıyorsam,bir zahmet bana gelende çocuğunu uyarsın.
Bence gayette güzel bir laf atmışsınız.

İşte bunlar hep yetiştirme ile alakalı
az bile yapmışsınız, annesinin yanında demeniz lazımdı zaten çocuğa deseniz ne anlar ki suç onu yetiştirme şeklinde
kitaba çok üzüldüm ben

aklıma espiri geldi
işte bunlar hep sex:KK70:
ya şaka bi yana bizimde bi arkadaşlar vardı 2 oğlu vardı ve büyük oğlu çok sinsiydi yeni evimi boyamıslardı ayakkabı boyasıyla bende çocuğa şaka ile karışık sen mı yaptın dedım de annesi yoo benim oğlum yapmaz demişti kaldım tabi oyle

X