- 24 Mart 2020
- 9.879
- 35.519
- 31
- Konu Sahibi WunderLost
Merhaba güzel hanımlar nasılsınız keyifler yerinde mı
İnşallah iyisinizdir
Ben yarışmaya Bayburt yöresine ait Galacoş ile katılıyorum efendimm..
Galacoş yemeği, Doğu Karadeniz bölgemizde bulunan Bayburt'a özel yöresel bir yemektir. Yoğurt, mercimek, kıyma ve tırnak pidenin mükemmel uyumu ile ağızda adeta lezzet şöleni oluşturur. Davet sofralarının hem doyurucu hem görsel şöleni ile cezbedici yemeklerindendir.
Hazırsak malzemelerle başlayalım
400 Gr kıyma
1 büyük soğan
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber
Yoğurtlu sosu için 500 Gr süzme yoğurt, iki diş sarımsak, bir çay kaşığı tuz
Üzerine gezdirmek için 2 yemek kaşığı tereyağ bir tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
Gelelim yapılışınaaaa
Sarımsaklı yoğurt için uygun bir kaba sarımsakları rendeleyip üzerine tuz ilave edip süzme yoğurdumuzu boşaltıyoruz. Pidelerimizi de küp küp doğruyoruz.
Ardından tavamıza yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları soteliyoruz. Soğanlar olunca kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma pişince salça ve baharatları ekliyor son olarak da mercimeği ekleyip altını kapatıyoruz.
Şimdi sıra geldi bu lezzetleri aynı tabakta buluşturmayaaa
Pideleri tabana dizip üzerine yoğurdumuzu gezdiriyoruz. Sonra kıymalı harcı ekleyip son olarak cooossss dokunuşunu yapıyoruz( tereyağda toz biber yakıyoruz yani)
Sıra geldi sunumaaaa afiyetler olsuuunnn
İnşallah iyisinizdir
Ben yarışmaya Bayburt yöresine ait Galacoş ile katılıyorum efendimm..
Galacoş yemeği, Doğu Karadeniz bölgemizde bulunan Bayburt'a özel yöresel bir yemektir. Yoğurt, mercimek, kıyma ve tırnak pidenin mükemmel uyumu ile ağızda adeta lezzet şöleni oluşturur. Davet sofralarının hem doyurucu hem görsel şöleni ile cezbedici yemeklerindendir.
Hazırsak malzemelerle başlayalım
400 Gr kıyma
1 büyük soğan
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber
Yoğurtlu sosu için 500 Gr süzme yoğurt, iki diş sarımsak, bir çay kaşığı tuz
Üzerine gezdirmek için 2 yemek kaşığı tereyağ bir tatlı kaşığı dolusu kırmızı toz biber
Gelelim yapılışınaaaa
Sarımsaklı yoğurt için uygun bir kaba sarımsakları rendeleyip üzerine tuz ilave edip süzme yoğurdumuzu boşaltıyoruz. Pidelerimizi de küp küp doğruyoruz.
Ardından tavamıza yağ koyup yemeklik doğradığımız soğanları soteliyoruz. Soğanlar olunca kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma pişince salça ve baharatları ekliyor son olarak da mercimeği ekleyip altını kapatıyoruz.
Şimdi sıra geldi bu lezzetleri aynı tabakta buluşturmayaaa
Pideleri tabana dizip üzerine yoğurdumuzu gezdiriyoruz. Sonra kıymalı harcı ekleyip son olarak cooossss dokunuşunu yapıyoruz( tereyağda toz biber yakıyoruz yani)
Sıra geldi sunumaaaa afiyetler olsuuunnn