Fuks Üveit

Yapabilirmiyim onu diye korkuyorum beceremzsem fala

Hayır hayır, çok kolay. Ben de korkuyordum, 10 senedir kullanıyorum. Yalnız her takıp çıkarmadan önce eller sabunlanacak. Onun dışında birşey yok. Çok basit.

öylemii
maliyeti ne kadar gözlükleri devlet ödyor diye biliyordum..

Sanırım artık reçeteyle alınıyor lens. Rekabet var, ucuza satan yerler var. Araştırın, bulursunuz. 3 çift alın ilk olarak, çok almayın. Kutunun içinde 6 tane oluyor yani 3 çift. Her çifti bir ay kullanacaksınız. 1 ay bitince çöpe, sonra yeni çift. Solüsyona koyun gözünüzden çıkarınca, sonra takarken de alıp avucunuzdayken bi durularsınız solüsyonla, takarsınız akşama kadar. Eski solüsyonu da dökün kaptan, her seferinde yeni solüsyona koyun lensinizi. Temizliğe dikkat ettikten sonra korkmayın.

o zan ben gideyim doktora ikna oldum

Çok doğru diyorsunuz, hakikaten nerenizde derdiniz varsa canınızda orada oluyor, amin inşallah.
Allah başka keder vermesin.

Geçmiş olsun..
bendede ileri derecede miyop var çok ihmal ediyorum nolcak sonum bilmiyorum..

Hiçbir hastalık gibi göz hastalıklarını da ihmal etmeyin.
Feraceli yalnızca miyopluk varsa lazerle düzeltiyorlar ama iyi bir hastane bulman lazım,susmayankalemin dediği hastanede benim kuzenim miyop için lazer oldu seneler önce ve çok memnun, lazerden tedirgin oluyorsan doktorlar lens yazıyor, gözlük yazıyor.
susmayankalem miyobun çok ileri seviyede değil, 5 numaraya kadar olan miyopta lazerle sorun çözülebiliyor.
18 yaşından sonra değişmez dedikleri göz numaran ilerlemez sabit kalır, benim kızımda kayma, astigmat ve hipermetrop var, 3 numara gözlük kullanıyor, sadece astigmat ve hipermetrop olsa lazerle çözülürdü ama kayma da olduğu için iki ameliyat gerekiyor, kızımda iki ameliyat istemiyor o yüzden gözlükle devam ediyor.

Haklısın mune abla iyi bir doktora gitmem gerek lens almaya ikna oldim lens alıcam

Kızına çok geçmiş olsun mune abla .
Değişmeyecek diye çok elzem bir durum olmadıkça gözlük takmıyorum :) ama ne olur ne olmaz diye 6 ayda bir kontrole gidiyorum . Son konuşmamızda bir hastane ismiyle lazer tavsiye etmişti hayır dedim . Ameliyatla geçmiyor mu dedim hayır sadece laze oluyor dedi ve lens tavsiye etti . Bundan önceki doktorum da 22 yaşına gelene kadar lens yazmamı unut demişti . tv izlemedikçe ve ÖSYM sınavlarına girmedikçe takmıyorum bende .

Ama şeyi merak ettim kayma gözlükle ve damlayla geçmiyor mu ? Benim kuzenimde vardı küçükken bir 6 yıl filan gözlük kullandı kayma için kayması geçti sonra ...

Yok hayatım benim kızdaki geçmiyor, kaç tane doktora götürdük hepsi önce cerrahi ameliyat sonra lazer dedi, kendi göz doktoru hocasına dahi muayene ettirdi kızımı, göz kası tembelliği var, sadece kayma olsaydı tek ameliyatla çözülüyordu lakin göz bozukluğu da olunca cerrahi işlem sonrası gözlükten kurtulamaz, lazerde yapılması lazım denildi, göz egzersizleri yaptırdık, bir miktar toparladı ama tümüyle düzelmedi, 15 aylıktan beri gözlük takıyor, kızıma baba tarafından ırsi bir göz hastalığı mirası bu kayma.
Göz konusunda Türkiye epey yol katetti, olaki ileride bu soruna tek bir ameliyatla çözüm bulurlarsa belki o zaman ameliyat olmak aklına yatar ama şimdi çok tedirgin oluyor, 3 numara normalde çok ağır bir gözlük demek ama teknolojinin gözünü seveyim, inceltilmiş kaliteli camlar sayesinde gözünde var mı yok mu hissetmiyor.

Baktım netten toksoplazma hastalığın ismi evde vardı kedimiz ama elime aldığım yoktu kediyi nasıl bulaştı aklım almıyor

Baktım netten toksoplazma hastalığın ismi evde vardı kedimiz ama elime aldığım yoktu kediyi nasıl bulaştı aklım almıyor

Toksoplazma çok önemli. Hamilelik öncesinde de tarama yapıyorlar:/

Merh

Merhaba bende üveit hastasıyım ameliyat oldum. Ankara da Ulucanlar göz hastanesin de Prof. Özge Müge Pınar Çakar üveit üzerine bir numara bende çok araştırdım alanının en iyisi harika biri yok yok melek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…