- 21 Mart 2016
- 1.705
- 2.314
- 133
Yapabilirmiyim onu diye korkuyorum beceremzsem fala
Hayır hayır, çok kolay. Ben de korkuyordum, 10 senedir kullanıyorum. Yalnız her takıp çıkarmadan önce eller sabunlanacak. Onun dışında birşey yok. Çok basit.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yapabilirmiyim onu diye korkuyorum beceremzsem fala
öylemiiHayır hayır, çok kolay. Ben de korkuyordum, 10 senedir kullanıyorum. Yalnız her takıp çıkarmadan önce eller sabunlanacak. Onun dışında birşey yok. Çok basit.
öylemii
maliyeti ne kadar gözlükleri devlet ödyor diye biliyordum..
o zan ben gideyim doktora ikna oldumSanırım artık reçeteyle alınıyor lens. Rekabet var, ucuza satan yerler var. Araştırın, bulursunuz. 3 çift alın ilk olarak, çok almayın. Kutunun içinde 6 tane oluyor yani 3 çift. Her çifti bir ay kullanacaksınız. 1 ay bitince çöpe, sonra yeni çift. Solüsyona koyun gözünüzden çıkarınca, sonra takarken de alıp avucunuzdayken bi durularsınız solüsyonla, takarsınız akşama kadar. Eski solüsyonu da dökün kaptan, her seferinde yeni solüsyona koyun lensinizi. Temizliğe dikkat ettikten sonra korkmayın.
Çok doğru diyorsunuz, hakikaten nerenizde derdiniz varsa canınızda orada oluyor, amin inşallah.Çok teşekkür ederim. Bugün araştıracağım hastaneleri, Başkent'e de bakarım mutlaka. İnsanın derdi neredeyse canı oradaymış. Bir de göz olunca insan karalar bağlıyor. Allah daha beteri ile sınamasın
Geçmiş olsun..
bendede ileri derecede miyop var çok ihmal ediyorum nolcak sonum bilmiyorum..
bende uzağı göremiyorum
numaran .175 ve 18 yaşından sonra bir daha değişmez dediler bana
Böyle okuyunca korkuyor insan ama benim şahsi fikrim
İlaç vs ile aylar yıllar uğraşacağına ameliyat ol daha iyi :)
Bu arada yengem dünya göze geliyor taa memleketten İstanbul a
Ama önemli olan sizin içinizin sinmesi . Sırf biri iyi dedi diye negatif elektrik aldığınız doktorla olmaz Allah cc şifa versin tez zamanda :)
Haklısın mune abla iyi bir doktora gitmem gerek lens almaya ikna oldim lens alıcamHiçbir hastalık gibi göz hastalıklarını da ihmal etmeyin.
Feraceli yalnızca miyopluk varsa lazerle düzeltiyorlar ama iyi bir hastane bulman lazım,susmayankalemin dediği hastanede benim kuzenim miyop için lazer oldu seneler önce ve çok memnun, lazerden tedirgin oluyorsan doktorlar lens yazıyor, gözlük yazıyor.
susmayankalem miyobun çok ileri seviyede değil, 5 numaraya kadar olan miyopta lazerle sorun çözülebiliyor.
18 yaşından sonra değişmez dedikleri göz numaran ilerlemez sabit kalır, benim kızımda kayma, astigmat ve hipermetrop var, 3 numara gözlük kullanıyor, sadece astigmat ve hipermetrop olsa lazerle çözülürdü ama kayma da olduğu için iki ameliyat gerekiyor, kızımda iki ameliyat istemiyor o yüzden gözlükle devam ediyor.
susmayankalem miyobun çok ileri seviyede değil, 5 numaraya kadar olan miyopta lazerle sorun çözülebiliyor.
18 yaşından sonra değişmez dedikleri göz numaran ilerlemez sabit kalır, benim kızımda kayma, astigmat ve hipermetrop var, 3 numara gözlük kullanıyor, sadece astigmat ve hipermetrop olsa lazerle çözülürdü ama kayma da olduğu için iki ameliyat gerekiyor, kızımda iki ameliyat istemiyor o yüzden gözlükle devam ediyor.
Yok hayatım benim kızdaki geçmiyor, kaç tane doktora götürdük hepsi önce cerrahi ameliyat sonra lazer dedi, kendi göz doktoru hocasına dahi muayene ettirdi kızımı, göz kası tembelliği var, sadece kayma olsaydı tek ameliyatla çözülüyordu lakin göz bozukluğu da olunca cerrahi işlem sonrası gözlükten kurtulamaz, lazerde yapılması lazım denildi, göz egzersizleri yaptırdık, bir miktar toparladı ama tümüyle düzelmedi, 15 aylıktan beri gözlük takıyor, kızıma baba tarafından ırsi bir göz hastalığı mirası bu kayma.Kızına çok geçmiş olsun mune abla .
Değişmeyecek diye çok elzem bir durum olmadıkça gözlük takmıyorum :) ama ne olur ne olmaz diye 6 ayda bir kontrole gidiyorum . Son konuşmamızda bir hastane ismiyle lazer tavsiye etmişti hayır dedim . Ameliyatla geçmiyor mu dedim hayır sadece laze oluyor dedi ve lens tavsiye etti . Bundan önceki doktorum da 22 yaşına gelene kadar lens yazmamı unut demişti . tv izlemedikçe ve ÖSYM sınavlarına girmedikçe takmıyorum bende .
Ama şeyi merak ettim kayma gözlükle ve damlayla geçmiyor mu ? Benim kuzenimde vardı küçükken bir 6 yıl filan gözlük kullandı kayma için kayması geçti sonra ...
Baktım netten toksoplazma hastalığın ismi evde vardı kedimiz ama elime aldığım yoktu kediyi nasıl bulaştı aklım almıyor
Evet maalesefToksoplazma çok önemli. Hamilelik öncesinde de tarama yapıyorlar:/
İyi geceler hanımlar. Bugün inanılmaz canım sıkkın, yine de Allah'ın gücüne gitmesin ama bu da benim derdim. Sağ gözümde yıllardır devam eden ve sebebi bilinmeyen bir fuks üveit var. Bu üveit zamanla katarakta dönüştü ve bugün itibari ile sağ gözümde yüzde 70 oranında görme kaybım olduğu tescillendi. Zaten sol gözümü kapattığımda ne önümdeki bir kağıdı okuyabilirim, ne de aynanın içine de girsem sol gözüme kalem çekebilirim. Doktor ameliyat olmam gerektiğini, bunu da artık geciktirmemem gerektiğini kesin bir dille söyledi. Mutlaka ve mutlaka üniversite hastanesinde olmamı da söyledi. Böyle bir rahatsızlıktan ameliyat olan veya bilgisi olan var mı? Acaba Ankara'da hangi doktoru tavsiye edersiniz? Ameliyattan önce bir sürü tetkik yapılması gerekiyormuş, gözünüzdeki hücrelerin sayılması lazım dedi doktor. Bunu en iyi neresi yapar, hangi hastane yapar? Bu işin ehli kimdir? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Merhaba bende üveit hastasıyım ameliyat oldum. Ankara da Ulucanlar göz hastanesin de Prof. Özge Müge Pınar Çakar üveit üzerine bir numara bende çok araştırdım alanının en iyisi harika biri yok yok melekİyi geceler hanımlar. Bugün inanılmaz canım sıkkın, yine de Allah'ın gücüne gitmesin ama bu da benim derdim. Sağ gözümde yıllardır devam eden ve sebebi bilinmeyen bir fuks üveit var. Bu üveit zamanla katarakta dönüştü ve bugün itibari ile sağ gözümde yüzde 70 oranında görme kaybım olduğu tescillendi. Zaten sol gözümü kapattığımda ne önümdeki bir kağıdı okuyabilirim, ne de aynanın içine de girsem sol gözüme kalem çekebilirim. Doktor ameliyat olmam gerektiğini, bunu da artık geciktirmemem gerektiğini kesin bir dille söyledi. Mutlaka ve mutlaka üniversite hastanesinde olmamı da söyledi. Böyle bir rahatsızlıktan ameliyat olan veya bilgisi olan var mı? Acaba Ankara'da hangi doktoru tavsiye edersiniz? Ameliyattan önce bir sürü tetkik yapılması gerekiyormuş, gözünüzdeki hücrelerin sayılması lazım dedi doktor. Bunu en iyi neresi yapar, hangi hastane yapar? Bu işin ehli kimdir? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.