Fsh Yüzünden Anne Olamayanlar

kızlar merhaba bir hafta on güne yakındır hayıt içiyorum ama kasıklarımda ve belimde ağrı oluyo bir de göğüs uçlarım çok acıyo bu belirtiler adetimden önce bile bu şiddette olmuyordu normal mi acaba? hamilelik belirtisi de değil çünkü bat 21 haziran :KK43:

arkadaşlar benim fsh ım 18 di aşılamaya bile geerek duymadılar tüplede zor dediler ama şu an 1 aylık hamileyim hiç bir şeyde yapmadım umutlarınızı tüketip kendinizi üzmeyin herşeye kadir olana bırakın

arkadaşlar benim fsh ım 18 di aşılamaya bile geerek duymadılar tüplede zor dediler ama şu an 1 aylık hamileyim hiç bir şeyde yapmadım umutlarınızı tüketip kendinizi üzmeyin herşeye kadir olana bırakın

benim de fsh ım 10 ila 17 arasında değişiyordu aşılama vakit kaybı tüp bebek bile zor dediler. Benim normal bekleyecek psikolojim olmadığından tüp bebek yaptırdım ve 11 aylık bir kızım var. 2. normal olsun diye bekliyorum Rabbim nasip eder inş

kızlar merhaba. 11 aylık evliyim 4 aydır korunmuyoruz. bebek düşündüğümüz için dokktora gittim. hormon testi istedi
sonuçlarım:
fsh 10.83
tsh 1,28
lh 4,27
prolaktin 15,44

doktor fsh ın sınırda olduğunu tedaviye başlasak iyi olur dedi ama ben kararsız kaldım . sizce değerlerim nasıl? tedaviye hemen başlamalı mıyım biraz daha beklesem çok mu geç kalmış sayılırım. bu arada hayıt içmeye başladım bugün. ne yapmalıym bi fikir verin kızlar noluuuur :KK43:(

daha 4 aydır korunmuyorsun bence biraz bekle ama her ay düzenli olarak hormon testi yaptırmanı öneririm. çünkü benimki de ilk başta 10 çıkmıştı sonra düzenli her ay hormon testi yaptırdım ve her ay yüksekliğini gördüm 10 ila 17 arasında değişiyordu. ama inşallah seninki bir sonraki aylarda düşer ve kendilğinden hamile kalırsın ben tüp bebek ile kızıma hamile kaldım. 11 aylık kızım var

Hakan Şatıroğlu kendi özel muayenesi var internet bakabilirsin. Daha önce medicana hastanesinde çalışmıştı. Ben onun bir öğrencisi sayesinde hamile kaldım. Tüp bebek ücreti 4000 TL imiş

merhaba. ben de aranıza yeni katıldım.
tüp bebeği nerde yaptırdığını öğrenebilir miyim? benimde fshım yüksek. tüp bebek dedi doktorum. Ankara dışında oturuyorum ve kafam o kadar karışık ki.
hep okurdum yazılanları ve şimdi herkesi çok iyi anlıyorum.

merhaba. ben de aranıza yeni katıldım.
tüp bebeği nerde yaptırdığını öğrenebilir miyim? benimde fshım yüksek. tüp bebek dedi doktorum. Ankara dışında oturuyorum ve kafam o kadar karışık ki.
hep okurdum yazılanları ve şimdi herkesi çok iyi anlıyorum.

canım ben antalyada otururyorum Antalya memorial da yaptırdım batu beye eğer Antalya veya yakınında isen şiddetle tavsiye ederim

Bugün gazetede öyle bişey okudum ki sevinçten ağladım resmen! Japonya ve ABD' de erken menopoza giren bayanların kendi bebişini doğurabilmesi için yepyeni bir yöntem geliştirilmiş ve erken menopozlu 5 kadından 2si hamile kalmış :KK52: Umarım uzun zaman geçmeden bizde de uygulanmaya başlanır. Sanırım umutlarım yeniden yeşeriyor :KK9: İnternete erken menopoz Japonya yazarsanız hemen çıkıyo, buraya link koymadım yasak olup olmadığını bilmediğim için :)

aynı ben :KK43: apartmanımda her kes hamile abartısız 5 kişi ben kafayı yemek üzereyim ve her gün bii tanıddığımdan hamileyim haberi almaktan yoruldum bende hamile kalmak istiyorum :KK43:(( üzüntüden grip oluyorum habire ...

Ben seni çok ii anlıyorum. Aynı durumdayım. Allah yardımız olsun

Ben seni çok ii anlıyorum. Aynı durumdayım. Allah yardımız olsun

Umut herşeyin ilacıdır. Bizim gibi fsh ı yükse ve yumurta rezervi azaldığı için erken menopoza girdin denilen kadınlar için önerilen Min(Doğal) Tüp Bebek tedavisi sanırım.En azından doktorum bana bu yöntem ancak uygulanabilir ama şahsın çok za diğer tüp bebek yöntemine göre dedi. Diğer tüp bebek tedavisini fsh değerimiz yüksek olduğu için yaptıramadığımızdan, hormon ilaçları kullanılmadan (zaten fsh yüksek olduğu için hormon ilaçları işe yaramıyor bizlerde ve kullanılamıyor)az yumurta rezervi ile mini tüp bebek deneniyor.Ben de yüksek fsh ve az ysni 1 tane yumurta olduğundan gittiğim tüp bebek merkezi bu yöntemi önerdi. Ama bu tek yumurtanın belirli bir büyüklüğe ulaşması mı gerekiyor yoksa bir yumurtanın olması yeterli mi onu araştırıyorum. İlaçla yumurtalar büyütülüyor diye anladım ben ama bakalım ben doktora gittiğimde sorucam.Siz de umudunuzu kaybetmeyin, vardır başka yöntemler bulucaz ve biz de bebeğimizi kucağımıza alıcaz inşallah.:)))

Merhaba arkadaşlarrrr çok zor günler geçirdimmm ve bende sizin gibi yüksek fsh nedir benim gibi olan varmı diyerekkk bütün yazılanları okudumm günlerce gecelerce ...siZe hikayemi anlatayımmm benim 13 yaşında bir kızım var ve eşim asla ikinci bebek istemedi ama benn çok istedim ve kızımda kardeşşş istiyodu benim adetim düzensizleşmeye başlamıştı iki ayda bazen üç ayda bir az az adet görüyordum ve doktora gittim iyi bir özel hastane .. Tabiki hormon testi istedi dr ve yaptırdım sonra sonucunu almaya gittim dr bana fsh 49 olduğunu menopoza girmeye başladığımı ve çocuğumun olmayacağını söyledi ben o anda ne diyeceğimi şaşırdım ve bir çocuk daha istediğimi söyledim doktor bayan bana olmaz dedi hatta buu değerlerle tüp bebek dahi olmayacağını söyledi ama istiyorum ben dedim bana yapabiliyosan yap dedi alaycı bir şekilde kızımla hastaneden çıkıp anneme giderken ağlamamı hiçç unutmuyorummm sinir krizleri geçirdimm daha sonra memorıal hastanesinde doktor banu hanım gittim oda aynı testi istedi yine fsh 49 çıktı bana adet düzenleyici ilaç. cyclo progynova verdi bunu iç ve tekrar testi yaptır dedi bu arada aynı şeyleri söyledi menopoza girdiğimi ve muayene de bir yumurtamın dahi olmadığını söyledi bu değerleri düşürebilirsek 25 in altına belki tüp bebek olur dedi kabus dolu günlerdi benim yaşım 40 bu arada ve iki ay içtim ilacı ve testi yaptırdın inanmazsınız ama 6 ya düşmüştü ve bir ay sonra ben hamile kaldım ben her ay adetim gecikince hamilelik testi yapardım bu seferde umutsuzca yaptım ve çift çizgiyi görünce aklımı kaçırıyodum banu hanıma tekrar gittim muayene oldum ve 6haftalık hamile olduğumu söyledi hani olmazdı dediğimde çok küçükte bir ihtimalde olsa böyle şeyler olabilir dedi çok şükür bebeğimi kucağıma aldım ben bu süreçte hep bu yazılanları okuyordum ve fsh ı benim kadar yüksek olan ve yaşı 40 olan yoktu diyordumki benim kesin olmaz ama oldu ve dedimki bebeğim doğunca bu yaşadıklarımı buraya yazıcam okuyanlar ümitsizliğe kapılmasın tıp a inancım kalmadı bu sayılarrr falan çokta önemli değil allahtan isteyinn çok dua edinnn inşallah allah hepinize bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba arkadaşlarrrr çok zor günler geçirdimmm ve bende sizin gibi yüksek fsh nedir benim gibi olan varmı diyerekkk bütün yazılanları okudumm günlerce gecelerce ...siZe hikayemi anlatayımmm benim 13 yaşında bir kızım var ve eşim asla ikinci bebek istemedi ama benn çok istedim ve kızımda kardeşşş istiyodu benim adetim düzensizleşmeye başlamıştı iki ayda bazen üç ayda bir az az adet görüyordum ve doktora gittim iyi bir özel hastane .. Tabiki hormon testi istedi dr ve yaptırdım sonra sonucunu almaya gittim dr bana fsh 49 olduğunu menopoza girmeye başladığımı ve çocuğumun olmayacağını söyledi ben o anda ne diyeceğimi şaşırdım ve bir çocuk daha istediğimi söyledim doktor bayan bana olmaz dedi hatta buu değerlerle tüp bebek dahi olmayacağını söyledi ama istiyorum ben dedim bana yapabiliyosan yap dedi alaycı bir şekilde kızımla hastaneden çıkıp anneme giderken ağlamamı hiçç unutmuyorummm sinir krizleri geçirdimm daha sonra memorıal hastanesinde doktor banu hanım gittim oda aynı testi istedi yine fsh 49 çıktı bana adet düzenleyici ilaç. cyclo progynova verdi bunu iç ve tekrar testi yaptır dedi bu arada aynı şeyleri söyledi menopoza girdiğimi ve muayene de bir yumurtamın dahi olmadığını söyledi bu değerleri düşürebilirsek 25 in altına belki tüp bebek olur dedi kabus dolu günlerdi benim yaşım 40 bu arada ve iki ay içtim ilacı ve testi yaptırdın inanmazsınız ama 6 ya düşmüştü ve bir ay sonra ben hamile kaldım ben her ay adetim gecikince hamilelik testi yapardım bu seferde umutsuzca yaptım ve çift çizgiyi görünce aklımı kaçırıyodum banu hanıma tekrar gittim muayene oldum ve 6haftalık hamile olduğumu söyledi hani olmazdı dediğimde çok küçükte bir ihtimalde olsa böyle şeyler olabilir dedi çok şükür bebeğimi kucağıma aldım ben bu süreçte hep bu yazılanları okuyordum ve fsh ı benim kadar yüksek olan ve yaşı 40 olan yoktu diyordumki benim kesin olmaz ama oldu ve dedimki bebeğim doğunca bu yaşadıklarımı buraya yazıcam okuyanlar ümitsizliğe kapılmasın tıp a inancım kalmadı bu sayılarrr falan çokta önemli değil allahtan isteyinn çok dua edinnn inşallah allah hepinize bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin

Benimki 29 du hemen dustu bu hapin ozelligi bu zaten.ama yumurtlamaya ya da yumurta cogaltmata etkisi yok bes bucuk.yildir kullaniyorum 31 yasindayim allah evladinizi bagislasin gozunuzaydin hepimize nasip etsin ins

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ama herkesinki düşmüyor heralde çünkü soğan kürleri incir kürleri bir sürü şeyler yapıyolar o yüzden yazdım

Arkadaşlar 2,5 yıllık evliyim, ilk 21 ay bebek istemedik. Sonra büyük bir arzuyla beklemeye başladı. Ancak 5 ay korunmamamıza ve hamile kalınabilecek günlere denk getirmemize rağmen bebeğim olmadı. En son dün doktora gittim.
Maalesef hem çikolata kisti var hem de fsh 14, 5 çıktı. İnanın dünyam karardı.
Aranızda bu ikisini de barındırıp ya da birinden biri olup da hamile kalabilen oldu mu?
Bugün itibariyle soğan kürüne başlayacağım. Sizce soğan kürü ve aslanpençesi kürünü aynı anda uygulayabilir miyim? Soğan kürünü bitirince de incir kürünü denemeyi düşünüyorum. İncirle aslan pençesini aynı anda yapabilir miyim?
Allah'ım yardımcımız olsun, ümit kesmek istemiyorum. Ne olur bu konularda deneyimlerinize ve iyi haberlerinize ihtiyacım var :KK43:

slm kızlar...Kürlerin faydasına hiç inanmıyordum ben. çünkü ciddi anlamda fsh problemim vardı. çok yükseklerde geziyor. en düşüğü 64 :KK43:((( ama hiçbir şansım kalmadığını düşündüğümde kür yapayım en azından adetim düzelsin dedim. çok çok faydalarını gördüm. özellikle aslanpençesinin. LÜTFEN KÜRLERİ DENEYİN.MUTLAKA YARARI OLUCAKTIR!!!

Rabbim isteyen heeeeerkese hayırlı, sağlıklı, akıllı evlatlar versin. Bigün mutlaka olucak Allah'ın izniyle. Rabbim büyük. Buna kalpten inanırsak inşallah moralimiz daha iyi olucak. Ne kadar kafamıza takarsak o kadar fsh çıldıracak. bana doktorlar çocuğun olmucak dediğinde dünyam başıma yıkılmıştı. o ay o kadar ağladımki, fsh ım en son 85 idi. o ay tahlil yaptırdım ve 111 çıktı. anladımki beynimize bağlı şu fsh. mümkün mertebe uğraşçak kafa dağıtacak bişiler bulun ve Rabbinize güvenin :) O, çok merhametlidir.

Umut herşeyin ilacıdır. Bizim gibi fsh ı yükse ve yumurta rezervi azaldığı için erken menopoza girdin denilen kadınlar için önerilen Min(Doğal) Tüp Bebek tedavisi sanırım.En azından doktorum bana bu yöntem ancak uygulanabilir ama şahsın çok za diğer tüp bebek yöntemine göre dedi. Diğer tüp bebek tedavisini fsh değerimiz yüksek olduğu için yaptıramadığımızdan, hormon ilaçları kullanılmadan (zaten fsh yüksek olduğu için hormon ilaçları işe yaramıyor bizlerde ve kullanılamıyor)az yumurta rezervi ile mini tüp bebek deneniyor.Ben de yüksek fsh ve az ysni 1 tane yumurta olduğundan gittiğim tüp bebek merkezi bu yöntemi önerdi. Ama bu tek yumurtanın belirli bir büyüklüğe ulaşması mı gerekiyor yoksa bir yumurtanın olması yeterli mi onu araştırıyorum. İlaçla yumurtalar büyütülüyor diye anladım ben ama bakalım ben doktora gittiğimde sorucam.Siz de umudunuzu kaybetmeyin, vardır başka yöntemler bulucaz ve biz de bebeğimizi kucağımıza alıcaz inşallah.:)))
Merhaba
Benim de Dr um senle aynı şeyi söyledi kendi yumurta ma göre deneyebilirsiniz belki ama dedi zor yani tutma olasılığı dedi ama umut dünyası işte en çok da aralık da 5 iken Şubat dq nasıl 22 çıkar bu fsh anlamadım

slm kızlar...Kürlerin faydasına hiç inanmıyordum ben. çünkü ciddi anlamda fsh problemim vardı. çok yükseklerde geziyor. en düşüğü 64 :KK43:((( ama hiçbir şansım kalmadığını düşündüğümde kür yapayım en azından adetim düzelsin dedim. çok çok faydalarını gördüm. özellikle aslanpençesinin. LÜTFEN KÜRLERİ DENEYİN.MUTLAKA YARARI OLUCAKTIR!!!
Bende suan kurlerden uyguluyorum ama dr lar düşse de farketmez önemli olan en yüksek değer diyir o zaman neden düşürmeye çalışıyoruz anlamıyorum ki :KK43:

Fsh bence çok abartılan bir hormon. Kuzenimde de biraz yüksek çıkmıştı, direkt tüp bebeğe yönlendirmişti doktor onu. Sonra başka bir doktora danıştı, amh testi yaptırdı ve sonuç 3 çıktı yani yumurta rezervleri aslında çok iyiymiş. Fsh yanıltıcı olabiliyor yani. Sonra doktoru kuzenimin tüplerinin tıkalı olabileceğini düşündü. Buna yönelik bi tedavi uygulandı ve tüpleri açılır açılmaz hamile kaldı.

Arkadaslar onceleri ben de bu sayfalari okuyup cok uzulmustum. Benim fsh 13, amh 0.4, prolaktin 25 cikmisti. Ustelik tiroid hastasiyim. 4 jinekologa gittim, 2 si hemen tup bebege git dedi. Digerleri 1-2 ay klomen asilama deneyelim sonra kesin tup bebek dedi. Psikolojim altust oldu zaten depresyondaydim. Psikolojik tedaviye basladim hemen. Bi dahiliye uzmanina gittim ve ileri derecede d vitamini eksikligim oldugjnu ogrendim. Hemen d-vit basladik. 3 hafta sonra dogal yoldan ve hicbir tedaviye gerek kalmadan hamile kaldigimi ogrendim. Bugun bebegimin kalp atisini gormek de nasip oldu. Size tavsiyem hic amh fsh vs kafaniza takmayin. Hamile kalmaniz icin gereken sadece 1 yumurta ve onun da gelisimi icin kafanizin rahat olmasi ve beslenmeyle desteklenmesi gerekiyor. Ben incir kurunu deneyemedim prolaktinim zaten yuksek oldugu icin. Ara sira adacayi ictim. Ama en cok d vitamininin faydasi olduguna inaniyorum. Doktorlar fsh degerlerine bakip infertilite sebebinizin bu oldugunu soyleyebilir. Ama menopoza cok yakin kadinlar hamile kalabiliyosa fsh ve amh cok da onemli degil demek ki. Kafanizi rahat tutun Rabbim ol deyince oluyor bu isler..

X