kızlar benim fsh 20, E2 150, Lh 13,64 çıktı. doktorum DHEA ve L-Arginin diye bir ilaç verdi onu da hiçbir yerde bulamıyorum. daha önce kullanıp faydasını gören var mı?
ben de düzenli adet olanlardanım. acaba fsh ve E2 yüksekliği birleşince neden olduğu birşeyler mi var ?
amaannn... kafayı yiyecem,bu ne ya...
merhaba yesilelma,fsh lh ve e2 hepsi aynı tahtırevanı dengede tutmaya çalışan 3 hormon.
fsh 15 in üzerinde ise e2 de 50 nin üzerinde ise doktorlar zahmet edip tüp bebek yapmıyolar.e2 östrojen kadınlık hormonu, fsh de yumurtalık rezervini gösteren bir hormon.
benim 3 ay önce fsh 12,96 e2 23,56 idi bu ay fsh 10,08 e2 de 55,56.geçen aydan bir yumurtam çatlamamış ve bu ay bir adet kistim var 4 cm e2 biraz da bunu belirtiyor.fsh nin durumunu anlatıyo.20 gündür kafayı yiycem 4 tane uzman doktora gittim.hepsi ayrı telden çalıyo.tek ortak nokta fsh yüksek yumurta rezervin yaşıtlarına göre düşük.böyle birşeyin başıma geleceğini düşünemezdim.eşim 3 aydır yurt dışında 2 ay içinde bende taşınıcam.
gitmeden bir tüp bebek deniyim diyodum ama kist mist zor yani.bugün gittiğim uzmana göre tüp bebek şansımla normal yoldan hamile kalma şansım yaklaşık aynı.yüzde 10-15
yerlerde sürünüyoruz yani.eşiminde spermiyogramı da problemli.sanırım bende eylül gibi yaptırıcam tüp bebeği.düşünüyorum.koşturmaca içinde bir de bu sorun beni çok yordu.
daha eşimle deneyemedik bile...tam bir hayal kırıklığı ve peşinden de kararsızlık...
3 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyodum.bugün gittiğim uzman eğer yumurtalık rezervi düşükse doğum kontrol hapı fsh değerini arttırır dedi.diğer doktorlar doğum kontrol hapı fsh yi etkilemez demişti.bu ay kist gitsin diye doğum kontrol hapı içersem fsh önümüzdeki ay fırlarmış tüp deneyemezmişiz.
kist kendi kendine gitmezse gene deneyemiycez.allahım bana yol göster aklımı korumama
yardım et...:1shok::1shok:delikafadulden