- 16 Mart 2023
- 50
- 18
- 22
-
- Konu Sahibi birakrepkadini
Hemen hemen benim de sonuçlarim aynı bu pkos a mı işaretMerhaba kizlar yeni üyeyim. Bi kaç ay önce adet düzensizliğim nedeniyle doktora gittim Diane 35 kullandım ve bugün adetimin 3. Günüydü kan verdim hormon değerlerim şu şekilde;;
Lh 6.2
Fsh 6.1
Progesteron 0.2
Estradiol e2 30
Prolaktin 14
Tsh 1.08
Lütfen bilenler değerlerimin nasıl olduğunu yazabilir mi ? Geçen kan verdiğimde adet doneminde değildim lh 13 FSH 4 çıkmıştı şimdi ikisi birbirine yakın çıktı. Aralarında çok fark olması pkos tanısı koyuyor diye biliyorum yardımcı olur musunuz
Ultrasonda pkos göründü mü? Hormon değerleri her ay değişebilir? Menopoz bu dğerlerle değilde yumrtalık rezerviyle anlasılıyor galiba. Amh testi oluyor o da.. baktrdnz mı onaPkosu geçtim , annem 33 yaşında menopoza girdi çok korkuyorum erken menopozdan korkuyorum daha 20 yaşındayım şuan evli değilim . Erken menopoz ihtimalim var mı diye korkuyorum adetlerim düzensizlesmeye başladı(
Fsh/lh oranı 2 den fazla olursa pcos dan söz edilebilir yani sizin hepsi normal. Kendi değerlerimi göz önünde bulundurarak söylüyorumMerhaba kizlar yeni üyeyim. Bi kaç ay önce adet düzensizliğim nedeniyle doktora gittim Diane 35 kullandım ve bugün adetimin 3. Günüydü kan verdim hormon değerlerim şu şekilde;;
Lh 6.2
Fsh 6.1
Progesteron 0.2
Estradiol e2 30
Prolaktin 14
Tsh 1.08
Lütfen bilenler değerlerimin nasıl olduğunu yazabilir mi ? Geçen kan verdiğimde adet doneminde değildim lh 13 FSH 4 çıkmıştı şimdi ikisi birbirine yakın çıktı. Aralarında çok fark olması pkos tanısı koyuyor diye biliyorum yardımcı olur musunuz
Doktor ultrasonla bakma gereği duymadı amh testi de istemedi. Ben de ondan korktum ama FSH değerinin çok yüksek olması da menopozu gösteriyor bildiğim kadarıyla. Bugün sonuçlar için tekrar gidicem sadece alttan mi muayene ediyolar yoksa normal de yapiyolar mi biliyor musunuzUltrasonda pkos göründü mü? Hormon değerleri her ay değişebilir? Menopoz bu dğerlerle değilde yumrtalık rezerviyle anlasılıyor galiba. Amh testi oluyor o da.. baktrdnz mı ona
Teşekkür ederim. Yorum için umarım sizin de düşmüştürYani bu sonuçlar çok normal fsh ve ama yüksek olursa menepozdan bahsedilebilir benm fsh 14 cikti doktor aşılama ile bile hamile kalman zor dedi yumurtlarimn zayıf ve yetersiz olduğunu söyledi ama ben bu ay yumurtlama gördüm teste kür falan yaptım imarimki düşmüştür hormonum
Bakireyseniz karından muayne ediyolar. İdrara sıkısık olun muayene öncesi.Doktor ultrasonla bakma gereği duymadı amh testi de istemedi. Ben de ondan korktum ama FSH değerinin çok yüksek olması da menopozu gösteriyor bildiğim kadarıyla. Bugün sonuçlar için tekrar gidicem sadece alttan mi muayene ediyolar yoksa normal de yapiyolar mi biliyor musunuz
Teşekkürler biraz rahatladım adet döneminde değilken lh fsh nin 3 katı çıkmıştı ama . Adetin 3. Günü verdim aynı çıktılar.Fsh/lh oranı 2 den fazla olursa pcos dan söz edilebilir yani sizin hepsi normal. Kendi değerlerimi göz önünde bulundurarak söylüyorumhepsi yerli yerinde. Sadece esrtadiol hakkında bilgim yok.
Tamamdır teşekkürlerrBakireyseniz karından muayne ediyolar. İdrara sıkısık olun muayene öncesi.
Kilo sorunum yok hatta zayıfım 49 kiloyum. Sivilce arada çıkıyor tüylenme sorunum baya varKilo sorununuz varmı? Tüylenme, sivilce?
Erkek tipi kıllanmadan bahsediyorum? Yüzde cenede,göğüste var mı?Kilo sorunum yok hatta zayıfım 49 kiloyum. Sivilce arada çıkıyor tüylenme sorunum baya var