Menopoz fsh Düştü Ama Prolaktin Yükseldi

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

bertsina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
42
0
Kızlar benim fsh ekim ayında 62 çıkmıştı östrojen içeren ilaçlar ve adaçayı hayıt aslanpençesi içtim ve bugün ölçtürdüm 23 çıktı.erken menopoz sınırı 26 olarak gözüküyor yani ben menopozdan kurtuldummu anlamadım seviniyorum ama geçici değildir inşallah:)bide geçen ölçümde 17 çıkan prolaktin şimdi 35 çıktı yani üst sınırın biraz üstünde sizce acaba içtiğim ilaçlardan mı yoksa bitkilerden dolayı mı yükseldi?yarın doktora gidip sonucu göstereceğim ama bilgisi olan varsa cevap yazarmısınız.

Prolaktin bende de yüksek çıktı...

Tekrar endokrin bölümüyle görüşeceğim bu hafta...

Siz doktora gittiniz mi, ne dedi? Konu açılalı bayağı olmuş çünkü...

arkadaşlar benim prolaktinim 8 haftalık düşükten sonra 37 çıktı dostinex verdi kontrolde tekrar yükseldi. şimdi norprolac die ilaç verdi hamile kalacaksın dedi ama ara ara kanamam oluyor aranızda norprolac kullanan var mı lütfen bilgi versin....

bertsina canım doktoruna sor istersen hangi ilacı kullanıyorsun canım.söyle prolaktin hormonum yükselmiş ilaçtan olabilir mi de

ama bildiğim kadarıyla hayıt tohumu bazı kişilerde prolaktin hormonunu yükseltiyormuş.söyleyen arkadaşlar oldu.

canım fsh bu arada ne güzel düşmüş inşşş. daha düşer.kaç ay kullandın o bitkileri ve nasıl kullandın canım yazarsan detaylı olarak çok sevinirim

benimde fsh çok yüksek ve düşmüyor bir türlü

canım ben 1ay+1ay aslan pençesi içtim sabah ve akşam yemeklerden 2 saat sonra.her sabah aç karnına ve gece yatmadan önce hayıt suyu içtim.bide arada bir arı sütü+bal+polen yedim.doktorun verdiği ilaçlarında etkisi oldu tabi.
aslan pençesini 1 bardak kaynamakta olan suya bir tutam atıp 5 dakika kısık ateşte kaynattım süzdüm ve soğumadan içtim hemen süzmeye dikkat et canım yoksa zararlı etkileri oluyormuş.hayıtıda 1 bardak kaynamış suya 1 çay kaşığı hayıt attım 5 dakika ağzı kapalı demlendirdim ılıyınca içtim canım.
inşallah düşer tatlım benimki düştü ama yaklaşık 1 aydır ölçtürmedim belki yükselmiştir.ama pek önemsemiyorum çünkü doktorlar fsh tan çok yumurta kalitesine önem veriyolar.
geçmiş olsun tatlım:KK9:

merhaba arkadaşlar benimde prolaktin hormonum 64.0 de cıktı doktor dostinex verdi onu kullandıktan bi hafta sonra tekrar öctüler 3.0 kadar düşmüş bana içerken korunma falan demedi hatta ilişki günlerini verdi acaba hamile kalmışsan bi sorun olurmu bilgisi olan varmı adetime 5 var bakalım kısmet

hamile kalındığında dostinex bırakılmalı çünkü bebeklerde kalp rahasızlıklarına yol açı yormuş.[kalpte delik açıyormuş.]:emir_bebek:

slm kızlar 33 yaşındayım bende erken menepoz dayım dr kutluk oktay ı takip edin inşallah hepimize çare olur anne olamamak bana çok acı veriyor

merhaba benim fsh şubat ayında 37 di.ilaçsız hasta olamıyordum.2 aydır hayıt oyu kullanıyorum.gidip tekrar hormonlara baktırayım dedim.çok şükür fsh:1.76 doktor çok iyi dedi.:))))))) sizinle paylaşmak istedim.

merhaba benim fsh şubat ayında 37 di.ilaçsız hasta olamıyordum.2 aydır hayıt oyu kullanıyorum.gidip tekrar hormonlara baktırayım dedim.çok şükür fsh:1.76 doktor çok iyi dedi.:))))))) sizinle paylaşmak istedim.

slm benimde fsh değerim 64 tü aslanpnçesini içtim ve daha sonra tekrar doktora gittim tahlilde 4.75 düşmüş sonra devam etmedim.bir sonraki ay tekra ölçtürmeye gittiğimde fsh değerim tekrar yükselmiş 18.6 çıktı ama doktor sınırı geçmemiş ama tehlikede dedi .bu kezde prolaktinim yükseldi 35.8 hayıt suyunu kullanıyorum aktardan hazır aldım inşallah faydasını görürüm.

Fls dmr canım fsh 64 tü demişsin.aslanpençesini kaç ay kullandın.sadece aslanpençesimi içtin.başka bişey daha kullandınmı ilaç mesela.kendin adet oluyor muydun canım.başka veya bitku kullandınmu civanperçemi gibi.

Ve nasıl kullandın aslanpençesini aktardanmı aldın nasıl yapıyordun günde kaç defa içtin aç veya tokmu içtin canım.testere dişli aslanpençesimi kullandın.

Bunları yazarsan çok sevinirim canım.kaç aydır bır sorunla uğraşıyorsun

Cok guzel keske benimde fsh dusse , bitkileri kullaniyorum bakalim bu ay kac gelecek

Keske benimde dusse fsh 50 lerdeyim

cocuk sahibi olamayacagimi erken menapoz baslangici olabilecegini söyledi.. 12 senelik evliyim.. bir kizim ve bir oglum var cok sükür ki.. tekrar cocuk sahibi olmayi düsünmüyordum zaten ama yinede nedense böyle bir seyi duymak beni üzdü.. ama en önemlisi 8 ayda birden bire anormal bir kilo aldim,bir cok farkli farkli hastaliklar cikti.. bunlarin bir cogunun aciklamasini almis olduk.. hormonlarim sapitmis durumda.. 37 yasindayim ama vucudum 60 yasinda gibi.. 50 yas üstü olabilecek hastaliklari yasiyorum.. artroz gibi.. vucuduma tekrar dogurganlik kazandirma sansim yok ne yazikki ama en azindan erken menapoz icin vucuda yapistirilan plasterler verdi doktorum.. bunlarin aspirin gibi yarim saatte yada bir gunde etki göstermesini bekleme ama 3 4 hft sonra rahatsizliklarinin cogu gecmis olacak ve kendini cok iyi hissedeceksin dedi.. gecen persembe ilkini yapistirdim.. fsh düsermi bilmiyorum.. eylül basi konrole gidicem..

cocuk sahibi olamayacagimi erken menapoz baslangici olabilecegini söyledi.. 12 senelik evliyim.. bir kizim ve bir oglum var cok sükür ki.. tekrar cocuk sahibi olmayi düsünmüyordum zaten ama yinede nedense böyle bir seyi duymak beni üzdü.. ama en önemlisi 8 ayda birden bire anormal bir kilo aldim,bir cok farkli farkli hastaliklar cikti.. bunlarin bir cogunun aciklamasini almis olduk.. hormonlarim sapitmis durumda.. 37 yasindayim ama vucudum 60 yasinda gibi.. 50 yas üstü olabilecek hastaliklari yasiyorum.. artroz gibi.. vucuduma tekrar dogurganlik kazandirma sansim yok ne yazikki ama en azindan erken menapoz icin vucuda yapistirilan plasterler verdi doktorum.. bunlarin aspirin gibi yarim saatte yada bir gunde etki göstermesini bekleme ama 3 4 hft sonra rahatsizliklarinin cogu gecmis olacak ve kendini cok iyi hissedeceksin dedi.. gecen persembe ilkini yapistirdim.. fsh düsermi bilmiyorum.. eylül basi konrole gidicem..
Allah yardimciimiz olsun,banada aynisini soyledi Dr benimde moralim cok bozulmustu fsh daha 25 lerde duymustum bu sozleri bende bitkisel kurler uyguluyorum benim suan cocugum yok cok caresizim ne yapacagimi bilmiyorum.

amin insallah.. sogan kürünü cok tavsiye ediyorlar.. uygulayip cocuk sahibi olan cok var.. cok dua ediyorum allahim herkese bu sevgiyi tattirsin.. protein agirlikli beslenmeminnde vucutta dogurganligi arttirdigini okudum ama tabii ne derece dogru bilemiyorum.. insallah en kisa zamanda sagligimiza kavusuruz..

X