• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fsh değeri

Merhaba Doktor Bey,
Benim hormon tahlillerimi yorumlayabilir misiniz?
E2-28
FSH-6,64
LH- 6,62

Proklaktin 24,29
Serbest T4 - 1,02

TSH- 1,49
Testosteron - 26,1
Testosteron(Serbest) 0,74
DHE4-SO4 - 169

Eşimdeki sperm sayısı düşüklüğü nedeniyle tüp bebek merkezine gidicez bu aşamada benim hormonlarım ne kadar önem taşıyor?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

merhaba thirdeyes;

Sizin hormonlarınızın düzeyleri, yumurtalıklarınızın yumurta rezervi hakkında fikir verir. Gönderdiğiniz tahlillerdeki düzeyler normal görünüyor. Size sağlıklı günler ve başarılı tedaviler dilerim.

Op. Dr. Osman Denizhan Özgün

Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi

merhaba dr bey
bebek kaybında elimde yeterli olurmu bilmem epikriz var fakat bebek patolojisi yapılmadı epikrizde her şey normal yazıyor birde genetik ve pıhtılaşma tahlili hariç hepsi yapıldı bebek kaybından sonrasındada tahliller tekrarlandı her şey normal dendi birinci micro 2007 yılında yaptırmıştık 5 yumurta alındı biri boş çıktı diğer dördü döllendi içinden a kalite 4 hücreli iki embriyo transfer edildi ve ikiside tuttu biri boş keseydi diğeri 20. haftaya kadar geldi boş kese 10. haftada kanamam olmuştu dr a gittiğimizde kanamanın ordan olduğu söylendi bebeğe zarar vermemişti 20. haftada yine kanamam oldu bu kez gittiğimizde kalbinin durduğu söylenildi yani 20 haftada iki kez kanama geçirdim her şey normal ve iyiydi ikinci mikro 2008 yılında yapıldı 4 yumurta alındı ikisi boş çıktı biri gelişmedi diğeri üç hücreli bir embriyo transfer edildi malesef tutmadı bende yumurta sayısı çok az erken menopozla karşılaşabilirsiniz dendi şimdi üçüncü son şansımı kullanıcam eşim yeter artık bu son dedi bende şimdi her şey yapılsın ilerde keşke şu yapılsamıydı bu yapılsamıydı dememek için neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum dr lara kalırsa gerek yok deniyor bence var muhakkak bir problem varki olmuyor cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum

merhaba gül@end;

Herşeyden önce size önerim, kaçıncı olduğu önemli olmamakla birlikte son kez tedavi alacağım diyorsanız, önceki denemelerinizin canlı doğumla sonuçlanamama nedenlerinin çok iyi aydınlatılması gereklidir. Üstelik erken dönem gebelik kayıplarınız söz konusu. Tedavinizi nerede olacağınız çok önemli olmamakla birlikte, mutlaka hem kliniğini hem de laboratuarlarını iyi sorgulayarak araştırarak karar veriniz. Nedenleri ortaya çıkarabilme ve son denemenize daha hazırlıklı başlayabilmeniz için sizi doğru biçimde yönlendirme yapabilmek isterim. En ideali tüm tetkik ve raporlarınızla birlikte sizi ve eşinizi de inceleyebilmemdir, ancak tetkik ve raporlarınızı da bana ulaştırabilirsiniz. Size sağlıklı günler ve başarılı tedaviler dilerim.

merhaba dr bey ben 12.ayda tup bebek ilk tup bebek denemesi icin turkiyeye geldim ben fransada yasiyorum burdaki doktorlar hersey cok guzel diyorlardi ama bir turlu normal yollardan hamile kalamadim bunun icin turkiyede tup bebek yaptiralim dedik ve tup bebek merkezine gittik ben burdaki tahlillerimi ve rahim filmimi de goturmustum oradaki doktorda bu tahlillere bakarak herseyin guzel oldugunu sebepsiz infertilite oldugunu soyledi ve tedaviye basladik fakat ben 1 tane yumurtladim yumurta rezrvlerimin azalmis oldugunu soyledi doktor yinede deneyelim dedi ve yumurtam disarda dollendi fakat tutmadi bu arada 4yillik evliyim yasim 32 yumurta rezervi arttirila bilirmi cok uzattim galiba birde burdaki doktoruma bu tedaviyi anlattim o da genetik test verdi esimle bana siz onerirsiniz inanin cok korkuyorum cocugum olmayacak diye basinizi agrittim cevaplarsaniz sevinirim saygilar

merhaba dr bey ben 12.ayda tup bebek ilk tup bebek denemesi icin turkiyeye geldim ben fransada yasiyorum burdaki doktorlar hersey cok guzel diyorlardi ama bir turlu normal yollardan hamile kalamadim bunun icin turkiyede tup bebek yaptiralim dedik ve tup bebek merkezine gittik ben burdaki tahlillerimi ve rahim filmimi de goturmustum oradaki doktorda bu tahlillere bakarak herseyin guzel oldugunu sebepsiz infertilite oldugunu soyledi ve tedaviye basladik fakat ben 1 tane yumurtladim yumurta rezrvlerimin azalmis oldugunu soyledi doktor yinede deneyelim dedi ve yumurtam disarda dollendi fakat tutmadi bu arada 4yillik evliyim yasim 32 yumurta rezervi arttirila bilirmi cok uzattim galiba birde burdaki doktoruma bu tedaviyi anlattim o da genetik test verdi esimle bana siz onerirsiniz inanin cok korkuyorum cocugum olmayacak diye basinizi agrittim cevaplarsaniz sevinirim saygilar

Merhaba deryam76,

Geçmiş olsun, ancak yumurtalık rezervinizin düşüklğüne işaret edebilecek olan adetinizin 3. gününde ölçülmüş olması gereken FSH değerinizi burada belirtmemişsiniz. Eğer FSH değeriniz yüksekse o zaman rezervinizin az olduğu düşünülebilir. Ancak, tedavinizi asla bırakmamanızı öneririm. Gerekirse, kabul görmüş bir başka tüp bebek merkezinden daha fikir alınız. Sağlıklı günler dilerim.

iyi günler doktor bey
ben 31 yaşındayım adetlerim son derece düzenli ancak 3. gün fsh değerim 14,17 çıktı. üç ay önce 8 haftalık bebeğimin kalbi durduğundan kürtaj oldum.normal yoldan hamile kalamazmıyım ne tavsiye edersiniz vakit kaybetmeden tüp bebek mi yaptırmalıyım. saygılarımla

Merhaba burcudemir,

Size önerim, fazla vakit kaybetmeden kabul görmüş bir tüp bebek merkezine başvurmanızdır. Sağlıklı günler geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.

Merhaba Doktor Bey,
24 yaşındayım. 5 ay önce 7 haftalık bir düşük yaşadım. 3 ay korundum. 2 aydır korunmuyoruz. Ultrason tetkiklerimde rahim ve yumurtalıklarda herhangi kistik yapıya rastlanmadı. doktorun verdiği tahlilleri yaptırdım. ancak ben 3.günü yaptırmadım, öyle bir gereklilikten haberim yoktu. adetimin 11.gününde yaptırdığım teste göre sonuçlar FSH 5.20 LH 16,93 PROLAKTİN 20,81 Doktorla telefonda görüştüm yumurtalıkların çalışmıyor dedi,acaba bir yanlışlık olabilir mi? adetlerimde herhangi bir düzenszilik yaşamıyorum. düşükten önce 28 günde bir olurdu, düşükten sonra 31 günde bir.sadece bu ay 34.günümde oldu.
Cevaplandırırsanız çok sevinirim.
Saygılarımla

Merhaba esrayd,

Oldukça talihsiz bir dönem geçirmişsiniz, geçmiş olsun dileklerimi belirtmek isterim. ınceleme döneminizde de sahipsiz kalmışsınız gibi görünüyor, sizin kan tahlillerinizle ölçülecek hormon düzeylerinizin adetinizin üçüncü gününde verilmesi gerektiği konusunda uyarılmış olmanız gerekirdi. Zaten yanlış zamanda yapılmış ve elde edilmiş sonuçlar üzerinden de, telefonla iddialı bir teşhis koymayı da çok doğru bulmadığımı belirtmeliyim. Anlattıklarınıza bakılırsa, adetlerinizin düzenli olduğu konusunda, sizde çok ciddi ve çözülemeyecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. 31 günde bir düzenli olarak oluşan adetler son derece normaldir. Endişelenmeyiniz. Sağlıklı günler geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.

dr bey ben 3,12,1972 doğumluyum.geçen ay adetimin 3,günü fsh bakıldı 5,65 olduğunu öğrendik.aşılama denedik.yaşıma göre fsh sizce ne durumda ??

Merhaba BTRKLC,

Belirttiğiniz FSH düzeyi normal sınırlar içerisinde. Bundan daha çok merak edilmesi gereken noktanın, eşinizin sperm sayı, hareketi ve morfolojisi (Kruger kriterlerine göre) olması gerekir diye düşünüyorum. Yaşınızın da kritik olduğunu ekleyecek olursak fazla vakit kaybetmemenizi öneririm. Sağlıklı günler geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.

Merhaba doktor bey benim hormon testlerim fsh 13.19 lh 13.71 estradiol 54.25 prolactin 15.19 progestERon 0.81 bebek istiyoruz 1 senden beri ve hocam adetmin 5. Günü yapıldı bu test

Back
X