Sebze Yemekleri Frnda Kaarl Beamel Soslu Mantar-Resimli

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.340
26
208
42
İsviçre
ben mantari cok seviyorum
her cesitinede bayilirim
bugünde firinda besemel soslusunu yaptim

ama ne yalan söyliim besemel sosunun tarifini gullerdiyari olan yengemden aldim(utanan smili)
cünkü besemel sosu hic yapmamisdimda :)

mantarlari acip suyunu süzün bi tavaya margarin yada tereyagi koyun cok az icine mantarlari ilave edin ve soteleyin baharat olarakta kuru kekik
pul biber karabiber ve tuz ekleyin yada arzunuza göre ekleme yapin
güzelce soteleyince borcama dökün

2 kutu kücük ama bütün mantar
kuru kekik
kara biber
pul biber
tuz
besemel sosu icin:
sivi yag
2kasik un
tuz kasar peyniri
süt

besemel sosun tarifi:
bi tencereye az siviyag ekleyin
2yemek kasigi unu ilave edin karistirin
sütü göz karari yavas yavas ekleyin karistirarak kivami ne cok koyu ne cok sivi olucak tuzda ilave edin
yengem icine birazda kasar koymami önermisdi onuda yaptim
cidden nefis oluyo
güzelce pisdikten sonra besemel sosunuda mantarlarin üstüne ilave edin arzuya göre üstünede kasar ilave edebilirsiniz

önceden isitilmis firinda pismeye brakin
süresi yok zaten mantarda sosda pismis olunca kasar eklerseniz eriyene kadar yeterli

cok agir olmadi emin olun

tijen arkadasimizin yaptigi
ellerine saglik canim
timg2383.jpg

timg2384.jpg

Son düzenleme:
ama.. ama incitanem oldumu böyle.. güllerdiyarı bir yandan sen bir yandan.. diyete girdim ben.. canım ceker diye resme bile göz ucuylan baktım. ellerine sağlık :))

bir manter yemegi hastasi olaraktan mantar kokusu geldi biryerlerden kokuyu takip ettim ahanda buradan geliyormus nefis görünüyorcokacimcoook
ben bu gidisle bakmakla kilo alacam öyle istahli bakiyoruki sanki bakarken yiyorumcokacimcoook:jeyyar:
biliyorsun dayin mantar hastasi her cesidini yap yer valla ama besemellisini hic yapmadim:delphin:
besemeli heryere kullanirim ama mantarla kullanmak hic aklima gelmedi onuda demekki senden ögrenecekmisimvereliniortak
canim harikasin kk yi bugün tariflerinle donattincokacimcoook
birde tarifin icine beni de eklemissin sagol canim yaa:asigim:
ben sadece söyledim ama emek senden emegine ellerine saglik canim süpersinopuyorumnanaktanopuyorumnanaktana.s.

bu ne yaaa:1shok:
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
yemin ederim ağzım sulandı:kedi:
mantara bende bayılırım,her öğünde yesem bıkmam,bende mantar soslu tarif vericektim,aklımdaydı,buda harika gözüküyo incim,ellerine sağlık,müthişsin sen ya:asigim:eniştemin nie kilo aldığını daha iyi anlıyorumkaydirigubbakcemile3
yengoşunda payı var onada teşekkür tabikaydirigubbakcemile5
harika olmuş tabağın emeklerine sağlık dostum:nazar:alkisalkisalkis

ama.. ama incitanem oldumu böyle.. güllerdiyarı bir yandan sen bir yandan.. diyete girdim ben.. canım ceker diye resme bile göz ucuylan baktım. ellerine sağlık :))

:kedi::kedi::kedi:
öyle deme kiz gullerdiyari evvet cok marifetli cok hamarat ben daha yolun basindayim inanzemuszemus
kiz diyete olabilirsinde arada kacamak yapabilirsinyerimseniben
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

IMM mükemmel görünüyoo:)

buzdolabında mantar evdede annem varken bu fırsatı kaçırmyayım:))

elerine sağlık canım..

bir manter yemegi hastasi olaraktan mantar kokusu geldi biryerlerden kokuyu takip ettim ahanda buradan geliyormus nefis görünüyorcokacimcoook
ben bu gidisle bakmakla kilo alacam öyle istahli bakiyoruki sanki bakarken yiyorumcokacimcoook:jeyyar:
biliyorsun dayin mantar hastasi her cesidini yap yer valla ama besemellisini hic yapmadim:delphin:
besemeli heryere kullanirim ama mantarla kullanmak hic aklima gelmedi onuda demekki senden ögrenecekmisimvereliniortak
canim harikasin kk yi bugün tariflerinle donattincokacimcoook
birde tarifin icine beni de eklemissin sagol canim yaa:asigim:
ben sadece söyledim ama emek senden emegine ellerine saglik canim süpersinopuyorumnanaktanopuyorumnanaktana.s.

:kedi::utangac::kedi:
dur dur dur yengosum kanatlanip ucmama az kaldi valla
zemuszemusne güzel döktürmüssün öyle kelimeleri mest oldum okudukcazemuszemus
opuyorumnanaktantskler o güzel ve övgü dolu sözlerin icinopuyorumnanaktan
kaydirigubbakcemile5yalanmi yengosum besemel sosun tarifini senden aldim adindan tabiikide bahsedicemkaydirigubbakcemile5
cokacimcoooktavsiye ederim bitanem biz begendikcokacimcoook

bu ne yaaa:1shok:
cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
yemin ederim ağzım sulandı:kedi:
mantara bende bayılırım,her öğünde yesem bıkmam,bende mantar soslu tarif vericektim,aklımdaydı,buda harika gözüküyo incim,ellerine sağlık,müthişsin sen ya:asigim:eniştemin nie kilo aldığını daha iyi anlıyorumkaydirigubbakcemile3
yengoşunda payı var onada teşekkür tabikaydirigubbakcemile5
harika olmuş tabağın emeklerine sağlık dostum:nazar:alkisalkisalkis

:utangac::kedi::utangac:
opuyorumnanaktancanimsin ne cici ne seker yazmissin ici disi bir kankam benimopuyorumnanaktan
opuyorumnanaktansorma ben enistene enistende bana yaradi evliligimizdeopuyorumnanaktan
cokacimcoooksenin tarifinide 4gözle bekliyo olucam haberin olacokacimcoook
a.s.tskler bu güzel sözlerin icin balima.s.

yaaa dıyetteyızz basemel sos mantar makarna cennette herdaım ıstıceıgm yemekler haksızlık bucokacimcoook

meleğim var ya bu tarifin içindeki herşeyi mannak severimcokacimcoook

ay nasıl çekti canım şimdimafoldumben mutlaka yapmam lazım:gitme:göze ve kulağa enfes geliyoropuyorumnanaktan

meleğim var ya bu tarifin içindeki herşeyi mannak severimcokacimcoook

ay nasıl çekti canım şimdimafoldumben mutlaka yapmam lazım:gitme:göze ve kulağa enfes geliyoropuyorumnanaktan

:teytey:ne duruyorsun:teytey:
firinda kasarli besemel soslu mantar yapsana
mantar yapsana mantar yapsanayerimseniben

zemuszemusmelegim ozaman kessinlikle tavsiye ederimzemuszemus

:kedi:yapicak olursan fikrini ve resmini paylasirsin ama dimi:utangac:

ŞenizŞenizŞeniz

cnm benim muhteşem görünüyor.ellerine sağlık tatlım..mantarı bende çok severim...biz en çok çorbasını yaparız kremalı,ama bu da harika kısa zamanda denemek isterim cnm benm.eksik olma hiç allaha emanet...

Back
X