Fransiz Manikürü Yapimi

defne/oxgxuz

sana emanetiz Allah'ım
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
150
13
96
İzmir
malzemeler: kireç beyazı oje (ucu için)
gülmeyin....flormar uçuk mavi (tırnağın hepsi için: çünkü eller daha temiz ve aydınlık duruyor)
ilk önce biliyoruz ki tırnağın ucuna kireç beyazı sürülüyor ama sonra hepsine neden rakı beyazı sürülüyor :))) hiçde güzel durmuyor zaten ucundaki beyazlığı kapatıyor.
ben şöyle yapıyorum: avcumu içi bana dönecek şekilde açıyorum ve baş parmağımın bittiği yaerdeki yani bileğimle baş parmağım arasındaki etli kısıma kireç beyazı ojeden bir fırçalık sürüyorum ve hemen hiç beklemeden, oje kurumadan diğer elimin tırmaklarını oradaki eti sıyırırmış gibi ojeyi sıyırıyorum. sonra diğer elimdeki tırmaklarıma geçiyorum. az bekleyip kurusun diye (ki oje bu yöntemle zaten inca ve kibar sürülüyo) en son uçuk mavimden tek kat sürüp bitiriyorum.
avcumu temizlemeyi unutmuyorum.
denemeden anlaşılmayabilir :)))

anlamadimki ......
nasil yani boyayi tirnaklarmis gibimi?
ben normal fircayla suruyorum sol elim cok guzel oluyo ama sag elime duzgun yapamiyorum...
bende ucuna kirec beyazi ustunede cok aci beyaza yakin gibi bi pembe suruyorum.

anlamadimki ......
nasil yani boyayi tirnaklarmis gibimi?
ben normal fircayla suruyorum sol elim cok guzel oluyo ama sag elime duzgun yapamiyorum...
bende ucuna kirec beyazi ustunede cok aci beyaza yakin gibi bi pembe suruyorum.

tırnaklarmıştan ziyade bi şeyi tırnağınla ileri doğru ittirerek düzeltirmiş ya da sıyırırmış gibi

bende hiçbirşey anlamadım canım ya.hatta okumuşken yapıvereyim dedim sıcağısıcağına ama anlamadığımdan heryeri nahvettim.asetaon sağolsun:)))))))))

kzlar avucunuz içine normal ojeyi suruosunuz hanı warya mat olan hiç beklemeden tırnagınzla sıyırıosnz hem hzlı hemde gzl oluo tabı ben yapamıorm o ayrı:)

böle adım adım fotoğraflayarak koysan ne kadar güzel olacak :)
çünkü ben bunu düzgün biçimde beceremiyorum
beyaz kısımlar kalınlı inceli oluyor
şu setlerde satılan tırnağın ucuna yapıştırılan etiketlerle de denedim olmuyorrr olmuyooorrrr

cnm ztn cok uzun tırnaga yapmıosn o işlemi böle hafif beyazı gözuken trnaklara super duruo bu arada ucuk mavinn numarası ne arkdşm sölermsn a.s.

aaaaa çok mantıklı çok geç anladım ama. bende sağ elime yaparken beceremiyodum şimdi denedim açık renk ojeyle gayet düzgün oldu. eğer konu sahibi arkadaş onay verirse ben yarın bu yöntemi deneyip resimlerini çekip ekleyim

ya arkadaşlar daha önce sitede fransız manikürü için flormarın mı emin degilim set önerilmişti.. numarasıda verilmişti hatta bantlarıda vardı.. aklında olan yada bilgisi olan varmı...

şimdi önce tırnak ucuna sürdüğümüz ojeyi avcumuza sürüyoruz, çok kalın olmasın tabaka. sonra tırnağımızla sıyırır gibi yapıyoruz. sadece ucu boyanmış oluyo böylece. sıyırma işlemi de hani bi yere bişey dökülürde tıranğımızn üstüyle kazırız ya aynı öyle. tek fark avuç yumuşak olduğu için çok fazla oje gelmicek tırnağa. sonra onlar kuruduktan sonra, üstüne tam ojeyi sürebiliriz artık.

ilginç bir yöntem.
ben iki elime de sürebiliyorum ama uzun sürüyor. bunu deneyeceğim.
uçuk mavi aklıma hiç gelmemişti. no sunu verir misin?

benim kuaförüm de aynısını yapıyo fransız manikürü için.. ilk gördüğümde naptığını anlayamayıp çok şaşırmıştım :roflol:gamyoncuiremsu
kendim bunu denemedim hiç ama şimdi merak ettim denycem yapabilcek miyim bakalım.. ben genelde normal bi bantı yapıştırıp sürüyorum ya da önce istediğim gibi ucuna sürüp sonra kulak temizleme çubuğuna aseton döküp silerek şekil veriyorum.. en son da üstüne te kat açık krem ya da pembe oje sürüyorum.. bunu da deneyebilirsiniz yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…