Fransa'da Üniversite Eğitimi
Fransa'da 87 Devlet Üniversitesi bulunur. En eskisi 1179 'da kurulan dünyaca ünlü Sorbonne Üniversitesidir.
Fransa'da lisans eğitimi 1 yıllık bakaleryo dahil olmak üzere 4 yıl, yüksek lisans eğitimi 2 yıl, ve doktora eğitimi 3 yıl devam eder.
Üniversiteler haricinde Fransa'ya özgü Grandes Ecoles eğitim kurumları devlet üniversitelerine paralel bir eğitim vermektedir. Çok seçici olan bu okullarda da lisans ve master eğitimi verilir. Ayrıca Grandes Ecoles for Engineering okullarında mühendislik, Grandes Ecoles for Business and Management okullarında İşletme lisans ve yüksek lisans eğitimi verilir. Bunlara paralel olarak çok sayıda, sanat, moda, tasarım, turizm ve mimarlık alanlarında lisans ve yüksek lisans eğitim veren okullar bulunmaktadır.
Fransa üniversiteleri ve okullarında eğitim dili Fransızca olmasına rağmen pek çoğunda İngilizce dilinde eğitim verilen bölümler bulunmaktadır.
Fransa'da eğitim konusunda detaylı bilgi için adresini ziyaret ediniz.
Fransa Üniversitelerine Global Vizyon UPSOT (University Placement Services of Turkey) tarafından öğrenci yerleştirilmektedir. Yerleştirme ve danışmanlık ücreti ; 500 Euro'dur.
İngilizce dilinde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi verilen bazı Fransız Üniversiteleri;
Universite Paris
EDHEC
Universite Paul Cezanne
Universite Toulouse
ESIGELEC
ENAC
EGIM
Universite Rennes 1
Ecole Centrale De Nantes
Ecole des Mines D'Albi
Ecole des Mines D'Ales
Ecole des Mines de Paris