Fransa'da Tüp Bebek Prosedürleri Acil Yardım!

MadameMarieCurie

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2020
915
1.643
63
44
Merhaba,
Bordeaux ta tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum. Fransa'da tüp bebek yaptıran arkadaşlar, bana detaylı bilgi verebilir misiniz?
1. Orneğin; başlangıç muayenesinden embriyo transferine kadar ne kadar surede yapıyorlar? Yani süreç ne kadar sürüyor, 2 ay 3 ay gibi?
2. Başarı oranları Türkiye ile kıyasladığımızda nasıl?

Merhaba ne yaptınız acaba ben randevu aldım bi merkezden 30 kasım biraz geç gibi bu arada bu ay turkiyede denedim negatif

Merhaba,
Ben henüz randevu almadım. Araştırma aşamasındayım, Fransa mi yoksa Turkiye' mi iyi! Tr de nerede yaptirdiniz?

Merhaba sizce tüp bebek için türkiye mi daha iyi yoksa fransa mı?
Bende bu sorunun cevabını çok arastirmistim. Bence evinize en yakın yeri tercih edin derim. Fransa ve Türkiye de iyi bu konuda. Ben 1 yıl Türkiye de yaşayacağım için burda yaptırıyorum. Fransa da olsaydım evime yakın bir merkez seçerdim.

Tam bilmiyorum ama tedavi sureci uzun oluyor galiba ilk fransada denemk daha mantikli olucak sanirim Allah herkeze sağlikli evlatlatlar nasip etsin

Tam bilmiyorum ama tedavi sureci uzun oluyor galiba ilk fransada denemk daha mantikli olucak sanirim Allah herkeze sağlikli evlatlatlar nasip etsin
Evet Fransadaki prosedürler biraz daha uzun. Ama bence bu iyi birşey çünkü bütün tahlilleri yapıp, birşey atlamak istemiyorlar. Tr de gittiğim merkezdeki profesör, ilk randevuda hiçbir tahlil istemeden tedaviye başladı mesela. Bu bana garip geldi ve başka doktora gitmek zorunda kaldım.

Tahlil yapip arastirmadan nasil tedaviye başlanir ki iyi bir doktora denk gelmekte çok önemli kaç tane doktor gezdim fransada hepsi yaşim genç diye başından savdi en son doktor testler istedi hepsini yaptim

Tahlil yapip arastirmadan nasil tedaviye başlanir ki iyi bir doktora denk gelmekte çok önemli kaç tane doktor gezdim fransada hepsi yaşim genç diye başından savdi en son doktor testler istedi hepsini yaptim
Peki neden tüp bebek düşünüyorsunuz? Tahlil sonuçları nasıl çıktı?

Benim gördüğüm ve deneyimledigim kadarı ile bu işin büyük kismi şans! En iyi doktora da gitsen gözünden bazı problemleri kacirabiliyor,hata yapabiliyor. Ama bazı konularda uyanık olup tamamı ile de kendimizi doktorun eline bırakmamız lazım!

Merhaba sizce tüp bebek için türkiye mi daha iyi yoksa fransa mı?
Çabuk yaptırmak istiyorsanız Türkiye daha iyi tabi Fransada gittiğiniz merkeze ve yaşadığınız yere göre değişir benim yaşadığım yerde tek merkez var ve randevuyu çok sonraya veriyorlar dediğiniz gibi çok test istiyorlar önceden yapılmış teatleribtekrar tekrar yaptırıyorlar Turkiyede merkezde tüm testler ve işlemler tek bir binada yapılabiliyor büyük şehirlerde birden fazla özel merkez var.Açıkçası Fransada sürekli test istiyorlar ama iş tüp bebek uygulamasına gelesiye aylar geçiyor.

Selam Hande,
Sizi 40 yaş topiginden tanıyorum Fransa da nerdesiniz? Ben Bordeaux tayim. Tedaviyi Samsun da alıyorum. Pazartesi transferim var, heyecan dorukta

Evet bende sizi tanıdım ben Haute savoie dayım tedaviyi izmirde oluyorum ama fransada da bir randevum var cok yavaş ilerleyen

Bu pandemi doneminde de türkiye ye gitmekte zorlasti tam kesin karar vermedik acikcasi doktorda henuz sonuclari gormedi ama ben beklemek istemiyorum

Bu pandemi doneminde de türkiye ye gitmekte zorlasti tam kesin karar vermedik acikcasi doktorda henuz sonuclari gormedi ama ben beklemek istemiyorum
Haklısınız test istiyor Turkiyede artık gelmek için yaşınız gençse acele etmeyebilirsiniz Turkiyede regl olunca telefon et diyor merkez Fransada bunları şunları yaptır randevuya gel ondan sonra tekrar randevu ama sırada da çok bekleyenler var deniyor. Fransada bir saat konuşuyor doktor ama pratiğe geçmiyor turkiyede tık tık herşey hızlıca aynı yerde yapılıyor ordan oraya gitme derdi yok ama sizin gittiğiniz yer belki benimkinden farklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…