• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fotoğraflarla Ortodontik Tedavim :)

Black Beauty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2012
130
4
46
Öncelikle herkese merhaba. :)
Gözlemlediğim kadarıyla sitede ortodonti tedavisi olmak isteyen; ama kararsız kalan, endişeleri olan bir çok kişi var.
Bu yüzden bu konuyu açıp kendi tedavimi ve ilerleyişini göstermek istedim belki cesaretlendirebilirim diye. :)
İlk günden itibaren fotoğraflarımı çektim, sizinle de paylaşayım istedim. :130:
Ön iki dişimde ayrıklık vardı. Ayrık olmasının nedeni ise, iki dişimin arasındaki diş eti bağ dokusuymuş. Bu nedenle doktorum, ilk önce o etin alınması gerektiğini söyledi. Ameliyat oldum. Aradan en az 6 ay geçmesi gerekiyordu tel takılması için. Bekledim. Ve Ekim ayının son haftasında takıldı tellerim. :) Tedavimin süreside 6 ay, 2 ayım kaldı) :)

Ekim ayının sonlarında başladım tedaviye ve dişlerim, tedaviye başladığı ilk gün böyleydi:
$Diş1.jpg

1.5 ay sonra kontrole gittiğimde, doktor farklı bir lastik taktı ve bu şekle girdi:
$Diş2.jpg

Ve şuan 4. ayın içerisindeyim, tamamen kapandı dişlerim. :)
$Diş3.jpg

Merak ettiğiniz, sormak istediğiniz şeyler varsa, elimden geldiğince yardımcı olabilirim. :)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. :16:
Tedavinin kısalığı nedeniyle ne ara teller takıldı, ne ara bu kadar çabuk kapandı anlayamadım zaten. :)

ben üniversitede takmıştım,1buçuk sene fln, köpek dişlerim yukardaydı,onları aşağı çekmek içindi. yalnız telleri çıkarırken azı dişlerinin çevreleyen demir gibi şeyler var ya,onları çıkarırken öyle bi acıdı ki doktora küfürü basmıştım,resmen dişlerimi söküyolar gibiydi :18: :D umarım senin de o kadar işkenceli olmaz canım,hadi geçmiş olsun şimdiden,mükemmel olmuş valla :31:

arkada boşlukmu var bana mı öyle geldi ışıktan?

muhteşem bi ilerleme ömür boyu sağlıklı gülüşler dilerim!:31:

Valla güzel olmuş, şimdiden hayırlı olsun yeni dişlerin :) :nazar:

Çok teşekkür ederim. :)

evet çok iyi düzelmiş..benim alt çenem ve dişlerim önde ortodontik tedaviyle iyileştirilebiliyormu 20 yaşmdaym

Herhangi bir görsel olmadan bunun cevabını bilemem ki. :)

arkada boşlukmu var bana mı öyle geldi ışıktan?

muhteşem bi ilerleme ömür boyu sağlıklı gülüşler dilerim!:31:

Çok teşekkür ederim. :)
Boşluk yok, ışıktan ve fotoğrafın biraz düşük kalitesinden dolayı olmuş olabilir. :9:

ben bu tellerden ve dişlerimden ne cektım ne cektım :) şu yaşıma geldim hala gömülü dişlerimle uğraşırım:)
bende lisede tel takmıştım takılması bi deeert cıkarılması bi deeerrrt cıkardıktan sonra damak takması bı deertt oooy oy dertliyim dertli :)
tel takılırken çıkarılırken dişlerim çok acıodu benım yemek yıyemıodum ne gunlerdı yaa.. ama dıslerınde farkedılır bıcımde degısme var :)

ben bu tellerden ve dişlerimden ne cektım ne cektım :) şu yaşıma geldim hala gömülü dişlerimle uğraşırım:)
bende lisede tel takmıştım takılması bi deeert cıkarılması bi deeerrrt cıkardıktan sonra damak takması bı deertt oooy oy dertliyim dertli :)
tel takılırken çıkarılırken dişlerim çok acıodu benım yemek yıyemıodum ne gunlerdı yaa.. ama dıslerınde farkedılır bıcımde degısme var :)

Değişmenin fark edilmesine çok sevindim. :)
2 ay sonra teller çıkınca pekiştirme apareyi takılacak, umarım onda sıkıntı yaşamam. :)

Back