• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fotografcilik / Stüdyo kurmak istiyoruz !!

cnmsn64

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
94
0
36
Avusturya
Selam Canlar..
Ben ve Nisanlim dügünden sonra Fotografcilik isiyle ugrasmak istiyoruz.. aranizda fotografcilikla ugrasan varmi ? Neler yapmamis lazim ilk basta ? bize önerileriniz.. tecrübelerinizi anlatabilirmisiniz biraz ? az bisey Olsada cok yardimci olus olursunuz :)
Simdiden cok tesekkür ederim :nazar:

Merhabalar,

Bende profesyonel fotoğrafçılık yapmaktayım. Genelde kimse bilgilerini paylaşmak istemez. Muhtemelen o yüzden cevap verilmemiştir ;) Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bana msj atabilirsiniz ;)

Merhabalar,

Bende profesyonel fotoğrafçılık yapmaktayım. Genelde kimse bilgilerini paylaşmak istemez. Muhtemelen o yüzden cevap verilmemiştir ;) Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bana msj atabilirsiniz ;)

merhaba,,

bende fotografcılıkla ugrasmaya basladım. dedıgınız gıbı kımse bılgılerını paylasmıyor
sizen bazı konularda yardım alabılırsem cok sevınırım.

50 forum msjım olmadıgı ıcin size msj atamadım. siz bana yazabılırmısınız

Eğer fotoğraf stüdyosu açacaksanız bunun için önce kiralayacağınız yeri bulacaksınız. Sonra o yerin bağlı bulunduğu belediyeye gidip ruhsat için uygun olup olmadığını soracaksınız. Ruhsat için gerekli evrakları hazırlayacaksınız. Bir muhasebeciniz olacak sizin adınıza bir dolu işlemi yürütecek. Vergi dairesine gidip bir şirket kuracaksınız. Ha ruhsat almak için ilk olarak Ustalık belgeniz olacak.

Merhaba,
Öncelikle Studyo mu yoksa ofis mi olacak ona karar vermelisiniz...
Studyo olacaksa alacağınız ekipmanların listesini yapmalısınız
Bunlardan en önemlileri
- iyi bir makine ve lensler
- paraflaş seti
- arkaplan fon
- ufak baskılar için kaliteli termal yazıcı
- baskı kağıtları
- dekor için fotoğraf malzemeleri (poster, çerçeve, albüm örnekleri vs)
- video çekim hizmeti verecekseniz video kamera gibi....

Reklam önemli... Facebook sayfası açıp reklam verebilirsiniz...
Stüdyoyu açtığınız yerleşkede açılış daveti düzenleyip kendinizi o kesime tanıtabilirsiniz.
Önceden bir fizibilite çalışması yapıp ortalama aylık giderlerinizi çıkarmalı, bulunduğunuz ilçedeki gelire göre ayarlama yapmalısınız... Çünkü her ne kadar foto işi çok gelir getiren bir sektör gibi görünse de yeni işyeri açacağınız için baştan masraflarla birlikte hemen başabaş gidemeyebilirsiniz. Bu sizin şevkinizi kırmasın... Tam olarak kara geçeceğiniz dönem ortalama 2 senedir... Sabır, sebat ve gayretle herşey gerçekleşir...

Şimdiden hayırlı olsun...

Merhaba,
Öncelikle Studyo mu yoksa ofis mi olacak ona karar vermelisiniz...
Studyo olacaksa alacağınız ekipmanların listesini yapmalısınız
Bunlardan en önemlileri
- iyi bir makine ve lensler
- paraflaş seti
- arkaplan fon
- ufak baskılar için kaliteli termal yazıcı
- baskı kağıtları
- dekor için fotoğraf malzemeleri (poster, çerçeve, albüm örnekleri vs)
- video çekim hizmeti verecekseniz video kamera gibi....

Reklam önemli... Facebook sayfası açıp reklam verebilirsiniz...
Stüdyoyu açtığınız yerleşkede açılış daveti düzenleyip kendinizi o kesime tanıtabilirsiniz.
Önceden bir fizibilite çalışması yapıp ortalama aylık giderlerinizi çıkarmalı, bulunduğunuz ilçedeki gelire göre ayarlama yapmalısınız... Çünkü her ne kadar foto işi çok gelir getiren bir sektör gibi görünse de yeni işyeri açacağınız için baştan masraflarla birlikte hemen başabaş gidemeyebilirsiniz. Bu sizin şevkinizi kırmasın... Tam olarak kara geçeceğiniz dönem ortalama 2 senedir... Sabır, sebat ve gayretle herşey gerçekleşir...

Şimdiden hayırlı olsun...

Cevaplarınız için cok tesekkür ederim kolay bir iş olmadıgını şimdiden anladım ama elimizden geleni yaparız karar verdigmizde :) vaktinizi ayırdıgnız için cok sağolun ..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back