• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

‘Fortçu cezası ağır’ şikâyeti, çocuklara taciz cezalarının hafifletilmesi isteği

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
‘Fortçu cezası ağır’ şikâyeti
Toplu taşımadaki taciz şuçlarına verilen cezaları ağır bulan bir vatandaş Meclis’e başvurunca Adalet Bakanlığı’nda cinsel suçlara yönelik cezalara ilişkin çalışma yapıldığı ortaya çıktı.

ÖNDER YILMAZ Ankara

İstanbul’dan F.T. adlı bir vatandaş, cinsel taciz suçları ile ilgili verilen cezaların son derece ağır olduğunu savunarak TBMM’ye şikâyette bulundu. F.T., başvurusunda, cinsel saldırı suçlarının cezalarında dengesizlik bulunduğunu, özellikle kamuoyunda “fortçuluk” olarak bilinen toplu taşıma araçlarında işlenen cinsel taciz suçlarında Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporlar nedeniyle çok ağır cezalar verildiğini, bu cezaların makul seviyeye indirilmesi gerektiğini kaydetti. F.T.’nin Türk Ceza Kanunu’nun “çocukların cinsel istismarını” düzenleyen 103. maddesinin cezaların hafifletilmesi yönünde değiştirilmesini istemesi ise şaşkınlık yarattı. TCK 103. maddenin altıncı fıkrasında “Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması halinde, onbeş yıldan az olmamak üzere hapis cezası” öngörülüyor.

Bakanlıktan artırım mesajı
TBMM, konuyu Adalet Bakanlığı’na sordu. Adalet Bakanlığı’nın yanıtı, bu konuda hükümetin yeni bir yasa çalışması yaptığını ortaya çıkardı. Bakanlık, 18 Kasım 2013’te Başbakanlığa sevkedilen torba yasa tasarı taslağında, TCK’nın cinsel suçları düzenleyen hükümlerinde değişiklik yapılarak, bu suçların basit ve nitelikli hallerinin temel cezalarında bir miktar artırım yapılması ve diğer artırım hükümlerinde değişiklikler yapılması yönünde düzenlemeler bulunduğunu, F.T.’nin talebinin bu tasarı taslağı çalışmalarında değerlendirileceği kaydedildi. milliyet

derdin ne F.T. , neden cinsel taciz cezalarından bu kadar rahatsızsında hafifletilmesini istiyorsun, amaç?

Son düzenleme:
Adamın derdi neymiş hakkatten ya. Bu ülkede bu kadar adaletsizlik varken bunu mu bulmuş? Bir insan neden cinsel taciz cezalarının ağır olmasından şikayet eder ve kim bunu dikkate alıp çalışma yapar? Acaba tacizden tecavüzden başı yanan milletvekillerinden falan birinin kolu mudur bu F.T..

Bence böyle bir adam kurmaca düzmece adını siz koyun. TBMM birilerinden iş almış yine. Yazıklar olsun. Adığınız maaşlar boğazınıza dizilsin e mi..

bir insan çocuklara karşı cinsel taciz cezalarının hafifletilmesini niye ister, hem de bu devir de

gun gecmiyor ki bi taciz tecavuz haberi daha gelmesin..
daha gecen hafta Mert Aydin olumuyle sarsilan ben, dun Ankara kalesindeki Japon turiste tecavuz haberiyle adeta yikildim.
kendimi gectim kiz kardesim var, 7 yasinda erkek kardesim var. onlar icin nasil endise duyuyorum Allah biliyor.
" F.T.’nin talebinin bu tasarı taslağı çalışmalarında değerlendirileceği kaydedildi." su cumle de apayri dusundurucu.
eger ki bir hafifletme sozkonusu olursa, o yasayi imzalayanin en yakini tecavuze ugrasin insallah.
yetti artik hic bir caydirici ceza yok..

şimdi bakanlık kendikendine yapsa, hükümet yaptı olacak. halktan birileri talep ediyor neyse ki... :ssz: "halkın iradesi"

İsteye isteye bunu mu istemiş ? Gerçekten başka sorunumuz yok gibi aklına bu mu gelmiş ? Sanırsın tecavüze tacize öyle ağır cezalar varki...zaten tecavüzcülerin hepsi dışarda,ceza alan da 1-2 yıl yatıp çıkıyor.Zaten tahrik,tecavüz edilenin rızası vardı,yok olay esnasında fazla bağırmadı demekki o da istiyordu,tecavüz tam gerçekleşememiş yarıda kalmış vs. gibi komik nedenlerle tecavüzcüye bir ödül vermedikleri kalıyor.Daha ne istiyorsun fortçuların cezasını kendine dert edinen pek zeki vatandaş?

gun gecmiyor ki bi taciz tecavuz haberi daha gelmesin..
daha gecen hafta Mert Aydin olumuyle sarsilan ben, dun Ankara kalesindeki Japon turiste tecavuz haberiyle adeta yikildim.
kendimi gectim kiz kardesim var, 7 yasinda erkek kardesim var. onlar icin nasil endise duyuyorum Allah biliyor.
" F.T.’nin talebinin bu tasarı taslağı çalışmalarında değerlendirileceği kaydedildi." su cumle de apayri dusundurucu.
eger ki bir hafifletme sozkonusu olursa, o yasayi imzalayanin en yakini tecavuze ugrasin insallah.
yetti artik hic bir caydirici ceza yok..
En yakınının ne günahı var . Kimse akrabasını , ailesini seçemiyor .

Pis zihniyetlerinde dolaşan pislikler ,kendi başlarına gelsin diyorum ben .

Şikayette bulunan hasta ruhlu tamam ama değerlendireceğiz ne demek ya :47:

Ağırmıymış cezalar?
Daha bugün 5 yaşından itibaren özamcası tarafından taciz edilen bir çocuğun haberi vardı posta gazetesinde.
Mahkeme çocuğun bekareti bozulmadığı gerekçesi ile 3 yıldan daha aza çekmiş amcanın cezasını.:47:
Bu manyağa 3 yıl çok mu Allah aşkına.
Bence bu tacizcilerden tamamı aynı bölgede hepberaber yaşatacaksın. Birbirlerini taciz etsin dursunlar.

Son düzenleme:
bir insan çocuklara karşı cinsel taciz cezalarının hafifletilmesini niye ister, hem de bu devir de

Mahkuma degil, çoçuga daha agir ceza veriliyor. Ömür boyu yasadiklari ile kaliyor ve bunun üstüne mahkeme tarifindanda "zaten rizasi varmis" gibi ahkam kesiliyor. :ssz:

Yani nereden agir cezalar kesildigini gördüyse. Zimbabwede yasamak sanirim buna derler.

Yok daha neler:51:

Oldu olacak birkaç kişi daha başvuru yapsın, o başvurularda değerlendirilip taciz, tecavüz, şiddet, çocuk yaştakilere istismar gibi şeyler suç kapsamından çıksın:4:
Sonra gelsin fortçu gitsin tecavüzcü, kadınların ve çocukların rızası vardı desinler, o rıza nasıl birşeyse artık:47:

Yok daha neler:51:

Oldu olacak birkaç kişi daha başvuru yapsın, o başvurularda değerlendirilip taciz, tecavüz, şiddet, çocuk yaştakilere istismar gibi şeyler suç kapsamından çıksın:4:
Sonra gelsin fortçu gitsin tecavüzcü, kadınların ve çocukların rızası vardı desinler, o rıza nasıl birşeyse artık:47:

bi de şey çıktı şimdi, "psikolojisi bozulmadı" napsınlar hepsi çıldırsın ondan sonramı tecavüzcüler tacizciler ceza alsın

bi de şey çıktı şimdi, "psikolojisi bozulmadı" napsınlar hepsi çıldırsın ondan sonramı tecavüzcüler tacizciler ceza alsın

Dogru, taciz, tecavüz psikoloji bozmaz chessçigim, televizyonda dekolte görmek bozarmis :ssz:

Afedersin pardon:44: anlayamadım:26: psikolojisi bozulmadı? O nasıl oluyormuş, tecavüze uğrayan kadın ya da çocuğun delirmesi mi gerekiyormuş, şimdi biz delirir, 3-5 sapığın taciz yapan yerlerini kesersek aaa bunun psikolojisi bozulmuş diyecekler mi?
Diyeceklerse tamam o zaman beraberce çıldırırız, lakin cezai ehliyeti yoktur raporu isteriz peşinen:47:

Afedersin pardon:44: anlayamadım:26: psikolojisi bozulmadı? O nasıl oluyormuş, tecavüze uğrayan kadın ya da çocuğun delirmesi mi gerekiyormuş, şimdi biz delirir, 3-5 sapığın taciz yapan yerlerini kesersek aaa bunun psikolojisi bozulmuş diyecekler mi?
Diyeceklerse tamam o zaman beraberce çıldırırız, lakin cezai ehliyeti yoktur raporu isteriz peşinen:47:

aynen 3. sayfa taciz tecavüz haberlerinin gözde kelime öbeği bu oldu artık Mune, psikolojisi bozulmadığından.... diye gidiyor haber

yuh diyorum yuh,:47:

Tacizciyi, tecavüzcüyü, yolsuzluğu savunmaya, korumaya çalışan bir tek bizim ülkemiz vardır heralde birde müslümanız yani:47:

Back