Bebek Beslenmesi Formül Sütleri Karıştırabillir miyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

perrmanganat

Güven denen şey tek kullanımlık..
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
1.417
632
363
Sevgili anneler :)

4 aylık bir kızım var. Sadece mama ile besleniyor. Muhtelif markalarda (aptamil, sma, humana, golden goat, hero baby) mamalar aldım ve şimdiye kadar hep farklı öğünlerde farklı mamalar verdim. İkisi veya üçünü karıştırıp bir öğünde versem problem oluşturur mu ki?

Bebeğim çok kusuyor, zaten 2 buçuk saatte bir 70-80 ml yi anca yiyor, onun da yarısını çıkartıyor. Bu sebeple AR (antireflü) mamalardan da aldım, koyu kıvamlı olduğundan kusması nispeten azaldı ama kutudan çıkan miktar çok az ve hemen bitiyor. Ben de diğer normal mamalarla karıştırsam nasıl olur diye düşündüm.

Bu arada dün ona bir öğünde pirinç unu maması (biberondan akacak şekilde) verdim. Onu çok az çıkardı. Acaba mamaların tadını sevmiyor olabilir mi? Benim hiç hoşuma gitmedi, golden goat hariç hepsi çok kötü kokuyor ve tadı da çok kötü. Kızıma işkence yapıyormuşum gibi de gelmiyor değil.

Sizce neler deneyebilirim? Fikri olan var mı?

benim ilk kızımda çok kusuyordu nerdeyse hepsini kusuyordu hatta o yüzden çok zayıftı,besledikten çok yarı oturtur durumda yatırırsan bir nevi azalma olabilir(biz öyle yapmıştık doktor önerisiyle) işe yaramıştı

benim ilk kızımda çok kusuyordu nerdeyse hepsini kusuyordu hatta o yüzden çok zayıftı,besledikten çok yarı oturtur durumda yatırırsan bir nevi azalma olabilir(biz öyle yapmıştık doktor önerisiyle) işe yaramıştı

Farketmiyor ki canım, ayakta bile tutsak hep çıkartıyor. Ben de denedim. Uykulu, yarı uyur halde yedikleri midesinde duruyor sadece. Kendi hareket etse bile çıkarıyor.

bu konuda net bir fikrim yok ama bence karıştırmamalısın çünkü mama paketlerinin üzerinde sadece içinden çıkan kaşığı kullanın yazıyor hani buradan bir çıkarım yaptım kendimce. benim de kızımın kusma sorunu yoktu ama gizli reflüsü vardı doktor ilaç vermişti çok şükür şimdi atlattık çok zordur bilirim doktorunuz ne dedi neden kusuyormuş tahminen reflü mü yoksa gaz çıkarma sorunları yüzünden mi acaba ?

bu konuda net bir fikrim yok ama bence karıştırmamalısın çünkü mama paketlerinin üzerinde sadece içinden çıkan kaşığı kullanın yazıyor hani buradan bir çıkarım yaptım kendimce. benim de kızımın kusma sorunu yoktu ama gizli reflüsü vardı doktor ilaç vermişti çok şükür şimdi atlattık çok zordur bilirim doktorunuz ne dedi neden kusuyormuş tahminen reflü mü yoksa gaz çıkarma sorunları yüzünden mi acaba ?

Doktor kan idrar tahlili yaptı, normal dedi,ilaç bile vermedi. Anlamadık bir şey. Çevredekiler büyüdükçe geçer diyor. Böyle devam ederse bir süre daha, başka bir doktora tekrar götüreceğiz.Net fikrim yok ama ben de reflü olduğunu düşünüyorum. Belirtiler aynı.

Back