Formasyon Stajı

Loresima89

Dağlı bir kabiledir aşk..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2014
334
227
35
Merhabalar biz staja başlayacağız ama korkuyorum öğretmenler nasıl davranıyor bilgisi olan var mı..
Yani bana kalk ders anlat dese karşısında anlatamam panik atak tutar ama dersi bırakıp hoca çıksa yaparım..
Velhasıl sizde durum nasıldı korkacak bişey var mı

Neden böyle bir konuda kimse yardımcı olacak birşey yazmamış anlamıyorum. Ben elimden geldiğince yazayım. Öncelikle öğretmenlerden çekinme sen de artık bir öğretmensin. Daha mesleğinin başında hiyerarşiyi kabul etme. Branşın neyse ve sana verilen ders programında gireceğin dersin konusunu iyi çalış. Bir de öğrencilere stajer öğretmen olduğunu belli etme çok laubali olma çok da katı olma. Ve de her stajer öğretmen gibi ( benim de yaptığım gibi ) derste akademik dil kullanma çünkü gençler veya çocuklar akademide değiller anlamazlar. Öğretmenin angaryasını da yapma ama zıtlaşma da. Sana kendimden örnek vereyim, ben mesafeli ve kendisine kalk otur dedirten biri olmadığım için ve branşıma hakim olduğum için bana üslubuyla yaklaşan ve hak ettiğim kadar puanı veren staj hocam, kendisinin karşısında el pençe divan duran arkadaşıma haftalık programını yazdırdı tüm staj boyunca. Ve kız doğru dürüst derse giremeden stajı bitti , ama ben derslerime girdim. Ama sanırım artık derse sokmakla falan uğraşmıyorlar. Bir kaç dakika anlattırıp formaliteden puanlarınızı veriyorlar. Merak etmeyin hepsi bizler gibi stajer de oldu aday öğretmen de. Başarılar meslektaşım

Çok teşekkür ederim gerçekten ben de ders anlatmak istiyorum formaliteden olmasını istemiyorum çoğusundan duyduğum birkaç kez imza attırıp gelmene gerek yok diyenler varmış..söylediklerinizi dikkate alacağım inşallah faydalı olur

Evet dediğin gibi imza atıp gelme diyen de oluyor, formaliteden bir derse gir diyen de . Benim tavsiyem öğretmeni sınıfta gözlemle ve kendini hazır hissettiğinde dersi anlatmak istediğini söyle ve kesinlikle ders anlat. Staj döneminde bu ilk ders eşiğini aş. Onun dışında zamanla zaten hiçbir heyecanı kalmıyor , aksine kendi özgün tarzını bile oluşturuyorsun. Başarılar dilerim.

Benimde stajerlerim geliyor rahatlar hep derim öğretmen olup kendi sınıfını alıncaya kadar öğretmenlik öğrenilmez. Bu ancak belki ders anlatma heyecanını yenmek için faydası olabilir.

Ben staj yaparken öğretmenler odasında kendimi tuhaf hissediyordum,ilk başlarda öğretmenler odasına girerken çekiniyordum,öğrenci sanılarak sınıfa girmedim diye azar da işitmişliğim de vardır.Öğretmenler yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar öncelikle seni ortama adapte etmeye çalışacaklardır.Muhabbetlerine katılabilirsin özellikle onlardan tavsiye alarak tecrübelerinden yararlanabilirsin.

Sınıfta ders anlatma olayı ise bizim staj hocamız bizlere gün veriyordu kalk anlat falan denilmedi hiç.

Ben stajdayken bol bol ders anlattım,sınavlarda gözetmenlik yaptım.Zor değildi ve eğlenceliydi.Bu anlarını değerlendirmeni öneriyorum atanınca ilk heyecanlarını yenmiş olarak başlarsın.

Artık sona gelmişsin ve hep olmak istediğin yerdesin. :) İyi değerlendir.

Ay çok sevindim kabus olmaktan çıkıyo bunları duyunca teşekkür ederim hocam :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…