Neden böyle bir konuda kimse yardımcı olacak birşey yazmamış anlamıyorum. Ben elimden geldiğince yazayım. Öncelikle öğretmenlerden çekinme sen de artık bir öğretmensin. Daha mesleğinin başında hiyerarşiyi kabul etme. Branşın neyse ve sana verilen ders programında gireceğin dersin konusunu iyi çalış. Bir de öğrencilere stajer öğretmen olduğunu belli etme çok laubali olma çok da katı olma. Ve de her stajer öğretmen gibi ( benim de yaptığım gibi ) derste akademik dil kullanma çünkü gençler veya çocuklar akademide değiller anlamazlar. Öğretmenin angaryasını da yapma ama zıtlaşma da. Sana kendimden örnek vereyim, ben mesafeli ve kendisine kalk otur dedirten biri olmadığım için ve branşıma hakim olduğum için bana üslubuyla yaklaşan ve hak ettiğim kadar puanı veren staj hocam, kendisinin karşısında el pençe divan duran arkadaşıma haftalık programını yazdırdı tüm staj boyunca. Ve kız doğru dürüst derse giremeden stajı bitti , ama ben derslerime girdim. Ama sanırım artık derse sokmakla falan uğraşmıyorlar. Bir kaç dakika anlattırıp formaliteden puanlarınızı veriyorlar. Merak etmeyin hepsi bizler gibi stajer de oldu aday öğretmen de. Başarılar meslektaşım