Formasyon bilmecesi ...

capricorn87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
2.011
1.714
Formasyon bayramdan sonra kaldırılacak diye bir açıklama gelmisti bakanlıktan ...Bununla ilgili bir yazı vs varmı acaba ? yani 2020 de kpss için formasyon şartı aranacak mi biogisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim ...

not: Tezli yüksek lisansim var o dönemde üniversitede uygulama ve biyokimya derslerine girdim hocamla .Bunun dışında da özel kurumlarda vs 8 yıl kadar tecrybem var yani öğretmeyi seviyorum ama hedefim akademik kadrolardi .Şansımı çokça denedim de ama artık beklemek biraz lüks olmaya basladi.2020 kpss ye hazirkanacagim bir yandan formasyon ilanlarını takip ediyorum. 2 yıldır dogudayim ve bulunduğum il açmıyor yakın illere kontenjan veriyor hafta içi ve akşam olduğu için alamadım .Bu yıl ne olur bilmiyorum henüz ilan yok ..

Formasyon mevzusu çok sallantıda, ne olacak, nasıl olacak kimse vilmiyor bence.

Ama verilse dahi benim bildiğim genelde hafta içi akşam açılıyor, hafta sonu açan üniversiteye rastlamadım yıllardır. Sırf bu sebeple elemeyin bence.

formasyon kaldırılacak derken?

ögretmenliğe atanırken formasyon sarti mı kaldırılacak? Yoksa egitim fakultelerinde verilen tezsiz yuksek lisans olan formasyonun verilmesi mi durduralacak?

ögretmenliğe atanırken formasyon sarti mı kaldırılacak? Yoksa egitim fakultelerinde verilen tezsiz yuksek lisans olan formasyonun verilmesi mi durduralacak?

Anladığım kadarıyla öğretmenlik atamalarında formasyon şartı kaldırılacak ama atandıktan sonra tezli yüksek lisans zorunluluğu getirilecek meb bünyesinde. Ama yanlış anlamış da olabilirim. Saçma geldi çünkü bana.

Formasyon mevzusu çok sallantıda, ne olacak, nasıl olacak kimse vilmiyor bence.

Ama verilse dahi benim bildiğim genelde hafta içi akşam açılıyor, hafta sonu açan üniversiteye rastlamadım yıllardır. Sırf bu sebeple elemeyin bence.
Yani ben batmandayim ilk geldigim yıl Mardin üniv Batman'a kontenjan vermiş ama çok az öğrenci kesin kayıt yaptırınca birdaha oomamis sadece o grubun bitmesi beklenmus onda yeni tayin olmuştuk eşya yerleştir filan kacirmisiz .Sonra kendi öğrencisine filan açtı ama diğer üniv mezunlarına acmadi.Sonralar hep Siirt univ açtı o yolda tehlikeli bir yol gece gidemem açıkçası cesaret edemem .Daha birkaç ay önce yoldan arkadsi ziyarete gittik biz gectikten 1 saat sonra polis noktasına saldırı oldu :/
Batman kontenjan açarsa basvurucam kesinlikle .
Yani boşa gitneyecek her halükarda .Formasyon kalksa bile ,formasyonsuz atanan kişi yine 1 yıl tezli tuksek lisans eğitimi olarak alacak ve stajyer gibi calisacak .
Yani kurnazlık olarak düşünmüyorum yanlış anlaşılmasın ,sadece merak ediyorum ne olacak ?

Açıklama şöyleydi " Atama başvurularında formasyon şartı aramayacagiz.Atamaya hak kazanan aday atandıktan sonra görev yerine yakin olan üniversite ile 1 yıl boyunca tezli/tezsiz( orayı net hatırlamıyorum ) yüksek lisans eğitimi adı altında bu eğitimi alacak aynı zamanda okulda da stajyer gibi derslere girecek " yani formasyonu olan veya eğitim fakültesi mezunu bir öğretmenin yanında yardımcı gibi girecek .

Anladığım kadarıyla öğretmenlik atamalarında formasyon şartı kaldırılacak ama atandıktan sonra tezli yüksek lisans zorunluluğu getirilecek meb bünyesinde. Ama yanlış anlamış da olabilirim. Saçma geldi çünkü bana.

Bana da sacma geldi ama buyuk ihtimal universitelerin sırf para icin verdikleri formasyonu yetersiz buluyor meb. Kendi bünyesinde bir program gelistirecek ve uygulayacak diye düsünüyorum.

Yani mesela şunu da düşünüyorum ,öğretmenlik ataması için gerekli sınav nasıl olacak ? Formasyon zorunluluğu yoksa eğitim bilimleri kısmından sınav olmayacak mı ? Sadece gk-gy ve alan sınavı mi olacak ?

Formasyon eğitiminin içeriği değişecek denmişti başta ama şuan durum ne bilmiyorum

Yani mesela şunu da düşünüyorum ,öğretmenlik ataması için gerekli sınav nasıl olacak ? Formasyon zorunluluğu yoksa eğitim bilimleri kısmından sınav olmayacak mı ? Sadece gk-gy ve alan sınavı mi olacak ?

Formasyon eğitiminin içeriği değişecek denmişti başta ama şuan durum ne bilmiyorum

İşte diyorum ya her şey çok havada şu an. Tam anlamıyla oturması bir yıl sürer bence.

Bana da sacma geldi ama buyuk ihtimal universitelerin sırf para icin verdikleri formasyonu yetersiz buluyor meb. Kendi bünyesinde bir program gelistirecek ve uygulayacak diye düsünüyorum.
Evet sizin dedigijiz gibi açıklamıştı bakan bey .Artık ezbere bir biogi kirliliği var ,formalitedem alinan bir egitime dönüştü vs gibi şeyler okumuştum o dönem .Ve şunu da demişti " herkes formasyonu alıyor ama atanan kişi sayısı belli ,bizim amacımız atanmaya hak kazanacak puanı alan kişiye bu eğitimi biz bakanlık olarak verelim ."

Bence parayı üniversiteler almasın biz alalım diye böyle bir işe girişti meb. Ama bir program geliştirilmesi, programın eksikliklerinin giderilip tam anlamıyla oturtulması en az 8-10 yıl. Büyük kayıp bence.

Bence parayı üniversiteler almasın biz alalım diye böyle bir işe girişti meb. Ama bir program geliştirilmesi, programın eksikliklerinin giderilip tam anlamıyla oturtulması en az 8-10 yıl. Büyük kayıp bence.
Eşim bunu mezun olduktan sonra tezsiz yüksek lisans olarak almsiti .1,5 yildi süresi .Ondan sonra kaldırıldı fen edebiyat mezunlarına ben o döneme denk geldim ve tezli ye başladım .Yasak 2-3 yıl sonra kalktı bunekzde calisiyodum dershane hafta sonu full ve hafta içi cikisim 7,5-8 i bulfugu için olmadı sonrada doğum ve derken böyle oldu işte :)

X