Formasyon 1.dönem bitti. Bırakmayı düşünüyorum. İşime yarar mı?

Prensese0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
30
5
29
Arkadaşlar İşletme bölümü mezunuyum ve formasyon almaya karar verdim. Ataması yok. 1.dönemi bitirdim. 2.dönem kayıtları başlamak üzere ve 1 yıl ücretli öğretmenlik yaptım stajdan muaf olabiliyorum. Ama 2.üniversite olarak bir öğretmenlik bölümü düşünüyorum ( okul öncesi veya sınıf). almaya devam edersem, ilerde eğitim fakültesinde bu bölümlerde verilen derslerden bazılarından muaf olabilir miyim? Acil cevap lütfen.

İşletmenin ataması olmadığını mezun olduktan sonra mı öğrendiniz. Madem öğretmenlik kazanabiliyordunux neden başta okumadiniz. Eğitim fakültesinde bir sürü atama bekleyen öğretmen varken bı işletme mezunlari kalmıştı ogretmenlige el atmayan. İlk akla gelen de sınıf öğretmenliği direk her zaman. Çünkü yaş grubu küçük olduğu için çok basit mis gibi algılanır her zaman. Ama ogretmemlikler içinde yapılması en yorucu en zor olan sınıf öğretmenliği direk. Sana bir sınıf öğretmeni olarak karşılaşacağınız sıkıntı lari biraz anlatayım da sandiginiz kadar toz pembe olmadığını gorun. Öncelikle karşınıza gelen çocuk 6 yasina bile basmamistir. Yeri gelir altına yapar onla ilgilenirsiniz. Diş cikarir dişi ağrır onla ilgilenirsiniz. Okuma yazma ogretmek başlı başına bir yaşlanma sebebi. Sınıf içinde yaşanan bı davranış sorununda çocukla konustugunuzda fayda etmez çünkü yaş grubu çok küçük hatasını anlayacak olgunlukta değildir. Aileyle konussaniz asla kabul etmez benim çocuğum yapmaz der. Derse giren tek öğretmen siz olduğunuz için veli her sorunda her gün size gelir. Ateşli ateşli okula gönderirler ateşini kontrol et hocam derler. Kalemi kayboldu diye veliler birbirine girer bide velilerle uğraşmak zorunda kalırsınız. Bide veli size çok kolay ulaşır o kadar ki uyarmaniza rağmen saate bakmadan mesajlar aramalar gelmeye devam eder. Bı de siz işinizi ne kadar özveriyle yapsaniz bile illa ki sizi sürekli şikayet edenler olur hatta içlerinden muhakkak bı kaç tanesi müdürle yetinmez milli eğitime kadar gider. Bayansaniz kadın veliler kavga için kocalarını üstünüze yollar. Bunun gibi bir sürü dışardan görünmeyen sıkıntı vardır. Bitmez tükenmez evrak işlerini ve sinifcilarin tayin sorunlarını hiç saymiyorum bile. Sınıf öğretmenliği çocuklarla sabahtan akşama kadar oyun oynamak gibi bişey değil arkadasim. Ailesinin bile ilgilenmediği çocuktan aile sizden ilgi bekler. Aile evde dayaktan gebertir siz bı bagirsaniz ilgili aile kesilip şikayete giderler. Bunların hepsini dusunun. Yoksa sadece ataması kolay diye sinifci olmaya calisanlar çoğalıp duriyo

Ayrıca mutlaka sınıfta kaynaştırma öğrencileriniz olacak. Konuşma bozukluğu olan çocuga da eğitim vereceksiniz hiperaktivite tanısı olan çocuğa da öğrenme güçlüğü çeken çocuğa da. Sınıf içinde yaşanan şiddetten tacize kadar uzanan davranis problemleri de sizi bekliyor olacak. Ha bı de bu kadar sorunun arasında 40 kişilik sınıfta sadece kendi çocuğu varmış gibi özel ilgi bekleyen velilerde sizi bekliyor olacak. Hani işletme öğretmenliği deseniz anlarım da sınıf öğretmenliği demeniz gerçekten bu konuda bı fikriniz olmadığını sadece ataması çok diye onu istediğinizi gosteriyor

X