Pudra, Fondöten, Kapatıcılar Fondöten önerisi..max factor mü,loreal mi??

Tenim çok açık olduğundan kendime uygun fondöten bulmam çok zor oluyor benim de. Max Factor Lasting Performance kullanıyorum bir süredir. 101 (en açık) kodu olmasına rağmen beni rahatsız eden bir ton farklılığı oluyor yüzüm ile boynum arasında ancak kapatıcılığı oldukça iyi olan bir ürün, suya dayanıklı değil yalnız çok fazla. Ton farklılığı nedeniyle fondötenimi değiştirmeye karar verdim ve bir süredir araştırıyorum, deniyorum fln. Bugün Loreal True Mach i denedim ve açıkçası hoşlandım da. Kapatıcılığı Max Factor kadar değil ama bunun nedeni çok açık olmasından da kaynaklanıyor. Pudralı bir ürün olmasından kaynaklı da daha doğal bir görünüm oluyor, şu an yaklaşık 4 saattir yüzümde ve çok problem yaşamadım, yine de tabii gündüz denemek lazım. Bu arada ikisinin de duruşu doğal öyle kalıp gibi maske takmış gibi durmuyor günlük kullanıma uygun, sadece Max Factor de renk tutturmak daha zor sanırım.

max factor long lasting fondöteni denediğimde hoşuma gitti ama daha önceki fondöten tecrübelerime dayanarak hemen almadım.çünkü bazı fondötenler zamanla oksitleniyor.rengi koyulaşıyor.satıcı kadına da ısrarla sordum bu marka da olmaz öyle bir şey dedi.peki o zaman bugün yüzümde dursun yarın almaya gelirim dedim.2 saat bile sürmedi rengi hemen koyulaştı.iyi ki almamışım ama kapatıcılığı güzeldi. ben de kapatıcılığı yüksek,maske görünümlü olmayan bir şeyler arıyorum.maybelline affinitone 24 saat iyi diye okudum ama henüz denemedim.

türkiye de açık tenliler için fondöten bulmak zordur. Ben de araştırmalarım sonucu max factor loreal ve burjois arasında kalmıştım. lorealin en acık tonu c1 türkiye aslında n1 ve w1 de olmalıydı ben n1 almak isterdim malesef yokmuş :KK43: (n1:notral w1:sıcak c1:soğuk altbaz) loreali tercih etme sebebime gelecek olursak sadece renk değil. Ben maybelline affinitone hayranı birisiyim ancak malesef en acık rengi bile bana koyu gelmekte. Aynı yapıda fondöten ararken loreal i buldum. Doğal duruyor kesinlikle. max factor yüzde abartılı maskemsi bir görünüşe sebep oluyor. türkiye de n ve w altbazlarının orta-koyu tonları mevcut. True match çok fazla kapatıcı değil ancak kapatmak istediğiniz daha sorunlu bölgeleri parmağınızla pıt pıt hareketleri yaparak az miktar fondötenle rahatça kapatabilirsiniz. kombine ürün olarak da maybelline affinitone göz altı kapatıcısını tavsiye ederim. True match insanda doğal-porselen görünüm yaratıyor. kesinlikle denenmesi gerekn bir fondöten yine de ten renginie uygun bulursanız daha ucuz ve çok da farksız bir versiyon için affinitone u şiddetle tavsiye ederim.

X