Folik asit

bence bu kadar dert etme

eskiden folik asit mi vardı

biraz da ilaç sektörünün bizlere dayatması bunlar

üzme kendini içmişsin zaten önceden de
 
Bende ayniyim,herkes hersey kokuyor,koku almaktan usandim,kokuyu her duydugumda oguruyorum,agzimin icindeki tukuruk sivisida midemi kaldiriyor,evde yemekde pismiyor,komsulardan gelen yemek kokulari maf ediyor beni.
aynıyız canım.yatak çarlaflarını annem tertemiz seriyor hergün yıkanmış.o temiz kokusuna bile kustum bikere düşün..merak etme iki hafta daha ağır geçer.sonra bi gün iyi bigün kötü olarak terkediyo gerçi benim daha terketmedi ama özlemle bekliyorum:)
 
aynıyız canım.yatak çarlaflarını annem tertemiz seriyor hergün yıkanmış.o temiz kokusuna bile kustum bikere düşün..merak etme iki hafta daha ağır geçer.sonra bi gün iyi bigün kötü olarak terkediyo gerçi benim daha terketmedi ama özlemle bekliyorum:)

Aynen bende,temiz deterjan kokusuna,sabun,sampuan herseye karsi boyleyim.biran once biter İnşaAllah.
 
Folic plus kullaniyorum hamileligim basindan beri

20 hafta agir bulanti kusma yasadim serumlarla gecirdim su icemiyordum, folici zorla iciyordum istifra ediyordum ama ilaclarimi icmekten vazgecmedim istifra edecegimi bilsem de ictim ilaclarimi her gun, hele benexol b12 ilacı oyle berbat kokuyor tadi oyle kotu ki hep kokusu nedeniyle istifra ettim halen daha o ilaci icmekte cok zorlaniyorum
 
Sevgili ablacım,
Ben biyoloji öğrencisiyim ve anne karnında bebek gelişimi dersinde öğrendiklerim bilgilerle sana tavsiyem folik asit ve vitaminlerini alman. Sana kısaca anlatmak gerekirse, Bebekler direk insan vucudu şeklinde oluşmuyor. Vucudumuzda omurilikten beyne kadar açıklıklar oluyor ve eğer folik asit eksik ise o açıklıklar kapanmayabilir. açıklıkların bir tanesinin bile kapanmaması çook büyük sorunlara yol açıyor. Eski devirde yaşamıyor elinde imkan varsa neden bebeğin ve kendin için daha sağlıklı olmaya çalışmıyorsun? Heleki ilk 3 ay tam gelişim zamanı. Tabikide ilaçlarını almadın diye illa bebeğe birşey olacak demek değil bu. Yüreğini ferah tut. Ama sen yine tedbirli ol. Allah hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin inşallah.
 
Gece uyaninca falan icseniz? Arada uyaniyodum susayinca falan icip hemen yatiyodum ben.ben de cok cektim bulantidan.hic olmadi saat kurun kalkip icin yatin?
 
Canım bol bol semiZotu ye eğer ilaç içemiyorsan.

Rabbim evlatlarını sağ salim hayırlısıyla kucağına almayı da nasip etsin :)
 
cnm ben tam 7.haftadan 34.haftaya kdr kustum..Bnm midem hiç bulanmadı subiçsem 5 dk snra cıkartıyordum ..20. haftada tartıldıgımda 13 kilo vermiştim..Sen yine öncesinde içmişsin..Ben hamilelikte düşünmediğim için içmedim bile..Ne folikasit ne vitamin ne balık hapı hiç bişi içemedim..ztn içsem ne olacak 5 dk snra cıkarıyordum..Kızımı 34.haftada su yetersizliğinden aldılar.1 ay kuvezde kaldı 1570 gr dı.Seninkilerde ikiz oldugu için bu kilolarda dogabilirler.En cok korktugum dik durucak mı hap içmedim ne olacaktı..Kızım eve geldıgınde daha anne karnında olması gereken sureydi hafıf hoplattıgımda ayaklarımı dızlerıme sert bı sekılde degdırırdı.Kafasını erken tuttu.Rabbıme cok şükür ki ciddi anlamda en ufacık bir saglık sorunu yasamadık 18 aylık suan.
Bnm sana tek tavsiyem serum aralıgını uzatmaman.Gerekirse hergün vurul ama vücudun vitamınsız kalmasın..Bebekler bu sefer 25.haftadan snra gelişmiyor buda kuvez suresını arttırıyor.Bu durumu yasamayan bilemez eşimin üniformasından tiksinmiştim .Görmek istemiyordum evden esyalarımdan herseyden ..Biraz 20.haftadan snra topladm ama yine tam normal gebeler gıbı saglıklı yıyıp içemiyordum.
 
doğumdan snra haberlerde abd de doktorlar folikasit yerine bol bulgur yenmesini öneriyor die bişi görmüştüm bi araştır istersen cnm
 
Ben ilac icmekten negret eden bir insanim.

Ne folik asidi ne decaviti duzenli kullanmadim.

Birgun yuttuysam uc gun yutmadim.

Ama hergun mutlaka ceviz badem findik bunlardan birini yemege calistim.

Duzenli sekilde meyve yedim. Cilek yemeye cok dikkat ettim.

Haftada bir balik yemege dikkat ettim.

Hergun 2 bardak sut ictim. Bol bol oeynir yedim.

Sonuc bebegim cok saglikli dogdu. Bende de hic bir problem olmadi. Hatta yenidogan sariligi bile gecirmedi. Asilarinda hic ateslenmedi. Su an 3 aylik ve hic hastalanmadik. (Masallah)

Tabi sizin mideniz bulaniyormus. Benim oyle bir sorunum yoktu.

Elinizden geldigi kadar ceviz ve balik yemeye calisin. Birde yanlis hatirlamiyorsam yer fistiginda da var folik asit.

Zaten son zamanlara dogru bulanti geciyor istah artiyor merak etmeyin.
 
Arkadaslar ben foruma yemi katildim. 10 haftalik hamileyim. Folik asit kullanmak icin almistim birs ure ictim ama sonra gramajina baktim 800 mg imis benmki ve biraktim.Turkiyede 400 yada 500 mg veriliyormus en fazla. Amerikada yasiyorum dha kucuk mg sini bulamadim. Fazla dozda folik asit almak zararlimi. Henuz doktora gidemedim 21 hazirana randevu verebildiler.
 
Tsk cnm. Yani fazla folik asitin bebege bir zarari yok diyorsun. Ztn yemek vs yiyemiyorum en azindan ona devam ediyim diyorm. Organik hamilelik multivitamini aldim biliyorsunz Amerikanin vitaminler meshur. Icinde folik asit de vardi. Ama agir geldi sanirim bulanti yapiyor cikariyorum hemen. Folik asit dokunmuyor fazlasi zarar degilse en azindan ona devam edeyim bari.
 
Benim kanimdaki folik asit oranj oldukca iyi cikti dr gunasiri ixmemi soyledi.
 
Ben henüz hamile değilim.
Bir süre önce doktor kontrolümde folic değerlerim düşük çıktı. Gebelikte düşündüğüm için doktorun önerisi ile başladım.
Beyin gelişimi için ne denli önemli olduğunu bana bir bir izah etti.
Yaklaşık bir buçuk aydır alıyorum.

Eskiden folic asit yoktu evet ama yediklerimizden kullandığımız teknolojik aletlere kadar vücudumuza bu denli zararlı şeylerde yüklenmiyordu. Radyasyonlar, gdolu besinler, hormonlar v.s

O nedenle önleminizi almanızı öneririm.. Kolaylıklar diliyorum.
 
Back
X