Folik asit

Gulgonca86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
1.824
1.251
83
39
Arkadaslar merhaba,hamile olan veya dogum yapmis arkadaslar,hamileliginizin ilk 3 ayinda folik asit kullandiniz mi?

Bende 10 haftalik hamileyim ve hic bir ilac icemiyorum,bi sikinti olmaz İnşaAllah

Evet folik asit kullanmalısın ilk 3 ay. Niçin içemiyorsun ilaç?

Bebeklerim ikiz ve 6.haftadan beri siddetli mide bulantisi ve kusma yasiyorum,herseyden tiksindim,su bile icemiyorum,arada serum baglatiyorum.

Hamile kalmadan evvel 3 ay ictim folik asit hergun,kalinca icemedim.

O zaman ceviz badem kuru incir kayısı falan yesen onlarda mı köyü yapar midemi. Balık ye ya da somon da folik asit çok deniliyor. Ama bunu da canın ısremeyebılır

Bebeklerim ikiz ve 6.haftadan beri siddetli mide bulantisi ve kusma yasiyorum,herseyden tiksindim,su bile icemiyorum,arada serum baglatiyorum.

Doktorun folik asidi vücuduna sokmanın farklı bir yolunu biliyordur.
Ona sormalısın "Bu durumda folik asit alamıyorum, ne yapabiliriz?" diye.
Bebekler gelişirlerken ihtiyaçları olan şeyleri illaki anneden alırlar sen beslenmesen bile. Ancak senin gücün düşer, senin depoların boşalır. Bu yüzden kendini takviyelemelisin. Doktorunla konuş bunları, seruma takviye yaparlar herhalde.

O zaman ceviz badem kuru incir kayısı falan yesen onlarda mı köyü yapar midemi. Balık ye ya da somon da folik asit çok deniliyor. Ama bunu da canın ısremeyebılır

Ah cnm,hic birsey yiyemiyorum,bir tek benmi boyleyim cok uzuluyorum,yiyip 10 dk sonra cikariyorum herseyi.

Evet folik asit çok önemli.benim 13.hafta.ama doktor omega vitamini içinde bile folik asit olanı hala veriyor.gebelikten öncede içiyordum..

Ah cnm,hic birsey yiyemiyorum,bir tek benmi boyleyim cok uzuluyorum,yiyip 10 dk sonra cikariyorum herseyi.
Ay canım merak etme 5.haftadan beri bende sürekli mide bulantısı kusma.5kilo verdim.bu hafta biraz hafifledi ama baZen yine zorluyor.serumla geldim buzamana kadar

Ay canım merak etme 5.haftadan beri bende sürekli mide bulantısı kusma.5kilo verdim.bu hafta biraz hafifledi ama baZen yine zorluyor.serumla geldim buzamana kadar

Bende ayniyim,herkes hersey kokuyor,koku almaktan usandim,kokuyu her duydugumda oguruyorum,agzimin icindeki tukuruk sivisida midemi kaldiriyor,evde yemekde pismiyor,komsulardan gelen yemek kokulari maf ediyor beni.

Benim midemi ağrıttı ilk aylarda sadece 15 gün kullanabildm. Midem ağrıyodu ve bi şey yiyemiyodm ilaç içtikten snra. Şu an vitaminleri içebiliyorm çok şükür mide hassasiyetm geçti.

Sadece ilk üç ay değil, hamile kalmadan önce başlanıyor folik aside, vücudunuz hazırlansın diye. İlk üç ay sadece folik asit, sonra da içinde folik asit bulunan başka bir multivitamin hapı kullanılıyor. Folik asit kullanmama riskini göze almayın. Bir şey de yiyemiyorum diyorsunuz. Bebeğin beyin gelişiminden her şeyine kadar etkiler folik asit eksikliği. Doktorunuzla konuşun, bir çare bulur bu duruma.

Benim midemi ağrıttı ilk aylarda sadece 15 gün kullanabildm. Midem ağrıyodu ve bi şey yiyemiyodm ilaç içtikten snra. Şu an vitaminleri içebiliyorm çok şükür mide hassasiyetm geçti.

İsde benimde 13 14 haftalarda bitiyor bulanmalarim o zaman hmn icmeye basliycam.

Hamile kalamadan 3 ay içtiğin folik asit vucudunda yeterli miktarda folik asit olmasını sağlamış olabilir sorun olmaz belki doktorun daha iyi bilir

Back
X