Folik asit

mavi mavi

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
27
14
613
Kızlar merhaba hamileliğin ilk aylarında hangi folik asiti kullandınız? kullanıp kullanmama konusunda endişelerim var.. kullanmayın diyen bir kesimde var Yardımcı olabilir misiniz Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir

Elenatal 1 kullanıyorum. Kullanmamayı düşünmedim bile açıkçası, doğal yollardan bu vitaminlerin 10'da 1'ini bile alamıyoruz şu devirde

Folidays, morfolic ve foling kullandım. Ben 1 buçuk yıldır zaman zaman bir kaç ay ara vererek sürekli kullandım. Şimdi hamileyim ve doktorum önerdiği sürece kullanmaya devam edeceğim. Bence kullanımı çok önemli. Eksikliğinde ortaya çıkabilecek problemleri internetten araştırır yada doktorunuza sorarsanız siz de kesinlikle kullanmaya karar verirsiniz. 😊

Ben kullanma demeyen kimseyle karşılaşmadım bütün doktorlar ısrarla kullanın diyor.
Folidoce kullanıyorum ben.

Folik asit insan saglığı için önemli bir vitamin eşimde folik asit düşüklüğü var ona da doktor hap verdi. Bebegin beyin gelişimi için çok önemli.

Ben kullanma demeyen kimseyle karşılaşmadım bütün doktorlar ısrarla kullanın diyor.
Folidoce kullanıyorum ben.
Ben de gebelik düşünüyorum normalde 3 ay önceden veriliyor ve gebelik sonrasında da veriliyor doktoruma söylediğimde gerek olmadığını söyledi biz folik asiti gebelikte sorun olunca veriyoruz dedi ama ben daha önceden de kullandığını gördüm biliyorum yani benim doktorum neden vermedi ki acaba

Kızlar merhaba hamileliğin ilk aylarında hangi folik asiti kullandınız? kullanıp kullanmama konusunda endişelerim var.. kullanmayın diyen bir kesimde var Yardımcı olabilir misiniz Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir
Ben folik asit değil de folat kullanıyorum. Folik asit folatın sentetiğe çevirilmiş hali. Aktif folat olarak araştırabilirsiniz

Doktor yaziyor hangisi gerekiyorsa folic asit birtane degildi o kadar çok varki farkli isimlerle farki içerikler falan.Ve hamileligin ilk zamanlari bebegin gelişimi için kullanmak şart.

Bence günlük tükettiğiniz gıdalarda folik asit varsa ekstra kullanmayın. Hele folbiolse kesinlikle kullanmayın çünkü onun içeriği günlük dozun çok fazla üzerinde. Fazlası zararlı olabilen bir ilaç. Ben iki hamileliğimde de kullanmadım, 13 ve 9 yaşında iki çocuğum var ve sağlıkları mükemmel çok şükür.

Bunu izleyin, yediğimiz her şeyde folik asit mevcutken fazlasını hele maksimum dozu almanın hiç anlamı yok.

İ mom primo kullandım i mom OMEGA ile devam ediyorum folik asit yanı sıra diğer tavkivelerde içerisinde mevcut
IMG_20231130_145445_235.webp

Niye kullanma diyorlar ?
Folik asit bebeğin omurilik sistemi için önemli. Omuriliğin gelişip düzgün kapanması için.
Doktordan çok bilen insanlardan nefret ediyorum 🤦🏻‍♀️ ilk 3 ay folik asit önemli.
Ben folita kullandım.

Folidoce bir marka mi? Doktor folik asit kullan dedi kağıda folidoce 1x1 yazmış. Markası önemli ki diye sorunca yok hiç önemli değil dedi.

Aklımda vardı zaten folik asit kullanmak, hatta temiz içerikli diye Solgarin almayı düşünüyordum. Farklı şeyler mi aynı şeyler mi tam anlayamadım. 🤷🏻‍♀️

Folidoce bir marka mi? Doktor folik asit kullan dedi kağıda folidoce 1x1 yazmış. Markası önemli ki diye sorunca yok hiç önemli değil dedi.

Aklımda vardı zaten folik asit kullanmak, hatta temiz içerikli diye Solgarin almayı düşünüyordum. Farklı şeyler mi aynı şeyler mi tam anlayamadım. 🤷🏻‍♀️
images

Marka evet, marka önemli değil dediğine göre bunu öneriyorum ama farklı da kullanabilirsiniz demek istemiş bence

images

Marka evet, marka önemli değil dediğine göre bunu öneriyorum ama farklı da kullanabilirsiniz demek istemiş bence
internetten biraz araştırınca folik asit olarak bu markanın vitamin açısından da en iyi olanlardan olduğunu okudum ama ne kadar aslı var bilemiyorum tabi. gebelikte sanırım ilk aylarda kullanılıyor sadece.

internetten biraz araştırınca folik asit olarak bu markanın vitamin açısından da en iyi olanlardan olduğunu okudum ama ne kadar aslı var bilemiyorum tabi. gebelikte sanırım ilk aylarda kullanılıyor sadece.
Bilemiyorum ben Elenatal 1 kullanıyorum, gebelik öncesi kullanacaksın demişti doktor bana sonrasında Elenatal 2'ye geçiliyordu, bunlarda da öyledir muhtemelen

Back
X