• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Folik asit

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Civcivim00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2020
49
27
3
25
Kızlar gebelikten önce folik asit kullanan varmı yazar mısınız faydasını gördünüz mü hem gebelikten önce hemde gebelikte kullanılıyomus gebelik düsündüğüm icin eğer olumlu yanıtlar alırsam aile hekimden yazdırıp alacagim❤️ simdiden tesekkür ederim 🙏😍💕

Kızlar gebelikten önce folik asit kullanan varmı yazar mısınız faydasını gördünüz mü hem gebelikten önce hemde gebelikte kullanılıyomus gebelik düsündüğüm icin eğer olumlu yanıtlar alırsam aile hekimden yazdırıp alacagim❤️ simdiden tesekkür ederim 🙏😍💕
Canım 2 2 bucuk ay kullandım 4 aydır bebek istiyoruz ben faydasını görmedim açıkçası

planlı gebeliklerde gebelikten 3 ay önce kullanmaya başlamalısın. Faydasını biz göremeyiz. Bebeklerde Nöral tüp defektinin esas sebebi folik asit eksikliğidir. Oluşmaması için kullanıyoruz. Başka bir sebebi yok yani.

Gebelik planlayan anne adayları 3ay öncesinden başlarsa daha iyi olur.Şöyle ki saglıklı gebeliğin oluşmasını sağlar ve bebeğin anneye tutulmasına yardım eder ben aile hekimime yazdırmıştım.Kullanıyorum herhangi bir yan etkiside görünmüyor☺️

Canım ben kullandım önce Allah kullandığım ay hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı da başarılı da olabilir yani ☺

Bende çocuk düşünüyorum ama randevu bulamıyorum doktordan zaten reçetesiz alınıyormuş eczaneden alıp kullanmaya başlasam bişey olur mu

Folik asidin hiçbir zararı yoktur aksine faydası var, gebelik düşünen bayanlar özellikle 3 ay önceden kullanmaya başlıyor☺️ Valla ben yıllardır kullanıyorum daha hamile kalamadım orası ayrı ama Allah’tan ümit kesilmez, inofolic combi kullanıyorum

Back
X