• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Folik Asit yerine metilfolat

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

MeMyself

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
80
22
38
öncekikle Bu konuyu acmamin en büyük sebibi ülkemizde bu konu ile alakali yeteri kadar makale ve aradtirmalar yapilmamis olmasi. Folik asit yerine sentetik olmayan yani aktif halde metilfolat hücreler tarafindan daha iyi islendigini yabanci kaynakli sitelerde okudum. Piyasada satilan sentetik yapidaki folik asit vucudumuz tarafindan emiliyor depolaniyor ama ne yazil ki hemen hemen hiiic kullanilmadan atildigini okudum. Benim gibi folat asit kullanan var mi ? Var ise ne kadardir kullaniyor ? Bu konu ile ilgili doktorlarin ne kadar bilgisi var beraber paylasalim bilinclenelim diye actim konuyu umarim faydali olur.

Evet özellikle pıhtılaşma hastaları açısından bende metilfolatın daha etkin olduğunu okudum ve buradan bi arkadaş ilede konuşarak aldım kullanıyorum

Benim 2 ay önce gebeliğim 8.haftada beneğin kalbi durması ile sonlandı. Bunun üzerine kan pıhtılaşması olduğunu öğrendik ve ben hep araştırıp durdum şuan Osende 2m kullanıyorum içinde b12 vitamini de var ki bazı araştırmalar folikasiti b12 ile birlikte kullanılması gerektiği yönünde. Aşağıya konu ile ilgili link bırakıyorum umarım faydası olur.

Benim 2 ay önce gebeliğim 8.haftada beneğin kalbi durması ile sonlandı. Bunun üzerine kan pıhtılaşması olduğunu öğrendik ve ben hep araştırıp durdum şuan Osende 2m kullanıyorum içinde b12 vitamini de var ki bazı araştırmalar folikasiti b12 ile birlikte kullanılması gerektiği yönünde. Aşağıya konu ile ilgili link bırakıyorum umarım faydası olur.
İlk 3 mı kullanılıyor folatta. Folik asidi 12. Haftada kesiyor doktorlar çünkü

Ben bilmediğimden yuttum ya birşey olur mu? :confused: Neden pastil gibi ağızda eritiliyor çok ilginç..

Back
X