Folik asit şart mı? Yoksa çocuğum engelli mi olur

parlayanyldz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2024
134
75
26
Ben biraz doğaldan yanayım. Doktorum gebelik düşündüğüm için folbiol yazdı. Yoksa çocuğum engelli olurmuş. Ne alaka eskiden folik asit hapları mi vardı? Benim annem hiçbirimizde içmemiş. ben sürekli eski kafadayım bu folik asit konusunda. Folik asit bulunan besinleri daha çok tüketirim. Kimyasal olan her şeyden nefret ederim. Lütfen yorum yapınız. Sizler kullandınız mı

Folbiol alınması gereken folik asitin 10 katı falan, kullanacaksanız da onu kullanmayın.

Onun dışında doğaldan alırım derseniz kullanmayın, ben alınabileceğini düşünmüyorum. Annelerimizin zamanıyla bizim zamanımızın mahsulleri aynı değil
Aynen folbiolun içindeki folik asit miktarı çok fazlaymış şimdi baktım ben de. Alacaksan 400 mikrogram içeren folik asitlerden almalısın parlayanyldz parlayanyldz

Ben biraz doğaldan yanayım. Doktorum gebelik düşündüğüm için folbiol yazdı. Yoksa çocuğum engelli olurmuş. Ne alaka eskiden folik asit hapları mi vardı? Benim annem hiçbirimizde içmemiş. ben sürekli eski kafadayım bu folik asit konusunda. Folik asit bulunan besinleri daha çok tüketirim. Kimyasal olan her şeyden nefret ederim. Lütfen yorum yapınız. Sizler kullandınız mı
Keşke herşey eskisi gibi annelerimizin zamanını givi doğal olsaydı bizde kullanmasaydim ama malesef suanki şartlar aynı değil .400 mg folik asit tavsiye ediliyor genelde folbiol biraz daha yüksek sanırım ona bı bakın eğer kullanacaksanız

Ya şu kafadan çıksanız mı artık eskiden folik asit mi vardı? Eskiden olmayan hiçbir şeyi kullanmayın o zaman? Folik asit ilaç değil ayrıca takviye. Demiriniz düşük olduğunda nasıl demir hapı kullanıyorsunuz b12 düşük olunca b12 takviyesi alıyorsunuz öyle bir şey ve evet özellikle gebeliğin ilk 8 haftasında folik asit çok önlemiş eğer vücudunuzda yeterli rezerv yoksa bebek beslenmez ve engelli olabilir çocuğunuz. Fakat folbiol çok yüksek doz bir folik asit. Daha düşük olanlarını kullanabilirsiniz

metil folat şeklinde olanlar var. onlara bakabilirsiniz.

Ben kullanmadım adet düzensizliğim vardı hamile olduğumu 7. Haftada öğrendim zaten
Sonra da kullanmadım. Oğlum gayet de sağlıklı 2 yaşına geldik sayılır
Gereksiz folik asit alımı otizme sebep oluyor deniyor birde

Folat formu kullan folik asit sentetik. Folat organik form.
Eskiden yiyeceklerde olan besin değerleri ile simdiki aynı değil. Ayrıca eskiden cocuklarda gelişen hastalıkların folik asit vb eksikliklerden dolayı olduğu bilinmediği için bişey olmamış gibi gorunuyor olabilir. Her ihtimale karsı kullanmak gerek sonra basınızı taşa vurmaktan evladır. He bir de size zararı olan bir vitamin değil ki bu günlük imsan vucudunun ihtiyacı olan miktarı alıyorsunuz ve emin olun ne kdr sağlıklı beslenirseniz beslenin vucut normal değere sadece takviye kullanınca geliyor..

Ben kullanmadım adet düzensizliğim vardı hamile olduğumu 7. Haftada öğrendim zaten
Sonra da kullanmadım. Oğlum gayet de sağlıklı 2 yaşına geldik sayılır
Gereksiz folik asit alımı otizme sebep oluyor deniyor birde
Tamamen yanlıs bir bilgi. Otizmin artışı folik asitle ilgili değil doktorları dinlemek yerine komplo teorisyenlerini dinlemeyin lutfen....

gereksiz ilaç kullanımına , kimyasala , sentetik içeriğe tamamen karşı olmakla beraber eskiden bilmem ne mi vardı kafasına da çok karşıyım.

ne yediğiniz içtiğiniz eskisi ile aynı ne hayat şartlarınız. yapmayın allah aşkına ya

En basitinden bir folik asit kullanımı için bu kadar direnç göstermeyi doğru bulmuyorum. Günümüz gıdaları ile yeterli miktarda almanız mümkün değil. Nöral tubal defektlerin oluşumunu önlemek için kullanmak gerekiyor. Neden çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atıyorsunuz? Diyelim kullanmadınız ve çocuğunuzda sorun gelişti. Bu yükün altından nasıl kalkacaksınız?

Çok ciddi geri dönüşü olmayan bir kas omurga raharsızlığı ile doğarsa ömür boyu doğallık kimyasal der durursunuz.
Bazı besinler vitaminler kasa kasa yesen alınamayan ama hapla mg olarak alınabilecek şeyler. Bilimsel çalışmaları örnekleri var. Alınmadığında depolarında eksikse ne olacağını internetten fotolarını açıp görün.

Çoğu ilaç bitkilerden elde ediliyor yoktan var edilmiyor. Popüler ünlü olmak için tvlerde çıkıp aksini konuşanlar A. salih gibi sahtekar kişilerin uydurmalarından hastalıklar giderek çoğalıyor.

Bende hamile olduğumu yeni öğrendim. Folik asit kullanmadığım için öncesinde suçluluk hissediyorum. Bugün itibariyle hemen gidip alıp başladım ama bebekte bir problem olur mu diye de korkuyorum

X