Folik asit kullanmalımıyım sizce

isimsiz53

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2022
95
26
25
Kızlar 1 sene 3 aylık evliyim başlarda doğal yöntemle korunuyoduk süpriz şekilde hamile oldugumu öğrendim akabinde 1.5 aylık düşük yaptım. 4 ay korundum tekrar doğal yöntemle dr saglıklı 2. Gebelik için ara ver dedi. 4 ayın sonunda korumasız ilişkiden sonra adet düzensizliklerim oldu 3 ay boyunca dr a gittim smr testi verdim kan vermemi istedi fakat istemsiz bi sekilde psikolojik olduğunu düşünüyorum adetim düzene girmeye başladı 2 ay üst üste zamanında oldum tekrar kontrole gittiğimde smr testim temizdi fakat doktora kan tahlili vermediğimi söylediğim halde bana gebelik düşündüğüm için folik asit başlattı FOLİKUS PLUS diye bir takviye bende aldım fakat kullanmadım hiç. Sizce kullanmalımıyım yani değerlerime bakmadan direk verdiği için doktor belkide folik dğerim yüksektir yani fazlası zarar diye düşünüyorum napayım sizce ?

Yanlış bilgi vermek istemem sadece kendi yaptığımı söyliyim.2 bebeğime de hamileyken kullanmadım onun yerine folik asit içeren besinler tükettim yer fıstığı ilk aklıma gelen ,onda bolca var.Araştırmak lazım başka nelerde vardı unuttum.Bu benim tercihimdi sonuçta karar sizin.

Hamilelikte folik asit çok önemli o yüzden hamilelik düşünen insanlar için 3 ay öncesinden başlanması gerekir. İhmal edilecek bir şey değil. Bundan 1 yıl önce arkadaşımın bebeğinin kafatası gelişmedi beyni dışarıda kalmıştı bebegi aldılar test falan yapıldı sonuç folik asit eksikliği yüzünden kafatası gelişmemis. Arkadaşım harap oldu. Günde 1 tane hap içmedim diye oldu şeklinde kendini yedi. Şükür yine hamile kaldı bu sefer dikkat etti bebeği sağlıklı şimdi

kan testi verseydiniz folik degerinize bakip ona gore yaxacakti kan vermemissiniz
Zaten kan testi ilk gittiğimdw istedi adetimin 3. Günü ben gidiğ veremedim kontrole gittiğimde smr testi vermiştim tekrar başka dr vardı onada söyledim ben kan tahlili vermedim diye sadece smear sonucuma baktı direk folik asit başlattı yani tekrar kan tahlili yap gel ona göre vereyim folik asit demedi

Folik asit mutlaka kullanilmali, ozellikle bebek planlanirken 3 ay ve hamileligin ilk 3 ayi olacak sekilde. Lutfen es gecmeyin, bebegin uzuvlari icin cok onemli.
Fazla alsaniz da bir seye sebep olmaz cunku vucutta depolanmasi yoktur bu sebeple her gun takviye seklinde 400mcg almaniz onerilir.

Zaten kan testi ilk gittiğimdw istedi adetimin 3. Günü ben gidiğ veremedim kontrole gittiğimde smr testi vermiştim tekrar başka dr vardı onada söyledim ben kan tahlili vermedim diye sadece smear sonucuma baktı direk folik asit başlattı yani tekrar kan tahlili yap gel ona göre vereyim folik asit demedi
Tekrar kan tahlili yap demesine gerek yok zaten, hamilelik suphesi varsa acilen baslanmali. Folat vucutta depolanmaz, fazlasi idrar yoluyla atilir. Almamaniz kotu sonuclar dogurabilir, doktorunuz ne derse onu yapmaniz faydaniza olacaktir.

X