Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu folik asiti yarım içiyorum folbiol kullanıyorum..daha öndeki doktorum günde 1 kere yarım içmemi soyledi..siz nasıl kullanıyorsunuz....
gerekiyo ve bu 400 günde 3 tabletle alınıyo sadece hem hamilelik öncesi kalsiyum depoları çok önemli o yüzden ben folic plus ı tavsiye ederim çünkü günde 3 tabletle hem 400lük folik asit hem de 800 mg kalsiyum alıyosun.kızlar benimde kafama takılan bir şey oldu bir önceki dr. bana folic plus kullanmamı önermişti hamile kalana kadar ve bizede 1 yıl daha süre vermişti yani benimde bu ilacı 1 yıl kullanmam imkansız ve bende bir kaç ay kullandım ve bıraktım şimdi kullanmıyorum ama yeni dr. bana folic plus vermedi bana ilaç yazarken onuda yazmasını söyledim oda bana değişik bir cevap verdi kafama takıldı senin başka çocuğun varmı dedi yok dedim yani biz bu hapı genelde ilk çocuğu özürlü olanlara veriyoruz genelde dedi yani senin hiç çocuğun yok kullanmaya gerek yok dedi ama allah korusunun allah kimsenin başına vermesin ama hepimiz çocuklarımızın nasıl olacağını bilmiyoruz yani kullanmakta fayda var diye düşünüyorum ama günde kaç kere kullanmam gerektiğini bilmiyorum yani önceki dr. bana günde 3 tane içmemi söylemişti bu sayıda bana çok fazla geldi...
arkadaşlar bende yaklaşık bir aydır folic plus kullanıyorum ama arkasında folik asit miktarına 200 mg yazıyor yani bir kapsülde 200 mg folik asit var.bende 2 kapsül alıorum günde. 3 kapsül 400 mg ın üstüne çıkmış olmazmı
Şu anda elime aldım folic plus'ı bak şöyle diyo: Önerilen günlük 3 folic plus tablettir ve 3 folic plus tablet şunları içerir diyo. Normal insan vücudunun yani gebeliğe hazırlanmayan ya da gebe olmayan insan vücudunun 5,0 mcg D Vitaminine ihtiyacı vardır; ama gebelik söz konusu olunca bu değer 7,5 mcg'ye çıkıyor.Yani gebelik hazırlığında vücudun % 100 ünü değil %150 sini karşılaması gerekiyor.Folic acid te de durum aynı. Normalde 200mcg ihtiyaç var ama gebelik söz konusu olunca 400 mcg'ye çıkıyor.yani %200 karşılaması gerekiyor. Bu arkasındaki değerler 1 tabletin değil 3 tabletin karşıladığı değerler.
![]()
s.a kızlar bende 2 kutuyu kullanıyorum yani 2 ay bitti bende bebek düşünüyorum doktor kullanmaya başala dedi ama hamile kalamadım hala hamile kalmadan 3 ay önce başlayın diyo şimdi 3 ayda gebelik oluşmazsa bırakcakmıyız anlamadım ben be yapmamız gerekiyo
arkadaşlar bende folbiol kullanıyorum ve folbiol almak için eczaneye gittiğimde fiyattına çok şaşırmıştım bir buçuk liraydı çok ucuz olduğu için içime pek sinmedi doktoruma çok güvendiğim için aldım kullanıyorum ama bundan önceki doktorum folikasit olarak FOLİDOCE isimli folikasit vermişti o tablet olarak kutuda daha az ve 10 liraydı gerçi ben ilaçları fiyatlarıyla değerlendirmek istemiyorum ama bu kadar farklar neden merakta ediyorum yardımcı olurmusunuzmerhaba goligili,
bende folik asit kullanıyorum...ilk önce folbiol kullandım ama o en dandik olan ilaçmış sentetikmiş...şimdi doktorumu değiştirdim ilaç içime sinmemişti son anda aklıma geldi bir önceki doktorum bana folbiol bir de demir ilacı vermişti dedim...doktorda bana folbiolun sentetik ve vücut ihtiyacı için yetersiz dedi inananırmısın içime doğdu o ilacın dandik olduğu şimdi değiştirdim şimdi almam gereken dozda 400 mg alıyorum...
bence sen yine doktoruna sor bir de yarım demiş zaten 5 mg mi ne zaten az bir de onun yarısını demiş çok ilginç