Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1 ay kullandım sonra bıraktım aradan 10 ay geçti hala hamile değilim
Folik asit kullanan arkadaşlar kilo yaptı mı size ben 4 aydır kullanıyorum biraz kilo aldırdı bana normal dedi doktor ama
merhaba aşina,sanırım yanlış anladın..hamile kalmak için değil folikasit sağlıklı bebekler için...hani vitamin gibi düşün...aksi taktirde gebelik bekleme...sen yine kullanmaya devam et..bir de yumartlama zamanını hesapla bir de öyle dene...ben bu ay yumurtlama zamanını hesaplayarak hamile kaldım ama kimyasal gebelik oldu kaybettim![]()
ama çalışmalara devam :)
s.a kızlar bende 2 kutuyu kullanıyorum yani 2 ay bitti bende bebek düşünüyorum doktor kullanmaya başala dedi ama hamile kalamadım hala hamile kalmadan 3 ay önce başlayın diyo şimdi 3 ayda gebelik oluşmazsa bırakcakmıyız anlamadım ben be yapmamız gerekiyo
ılgın çok güzel açıklamış yanlız ben bişey sormak istiyorum ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum dr. hamileliğin 12. haftasına kadar kullanmam gerektiğini söylemişti ama ben hala hamile kalamadığım için bir ara ara verdim 1-2 ay içmedim şimdi tekrar başladım sürekli içmemin bir zararı olurmu acaba nezaman hamile kalacağımı bilmniyorum:roflol:canım folik asit hamile kalmak için değil
Folik asit niçin önemlidir?
Hamileliğin ilk haftalarında çocukta merkezi sinir sistemi için düzenleme oluşur. Daha sonra bundan hareketle beyin ve omurilik oluşur. Bu sürecin iyi sonuçlanması önemlidir, çünkü yoksa çocukta sakatlıklar oluşabilir. Bu sakatlıklar nöral tüp defektleri (kusur) olarak isimlendiriliyor. Bu sakatlıklardan bir tanesi "açık omurga" veya spina bifida olarakda isimlendirilir. O zaman çocuk genellikle bedensel özürlüdür ve ayrıca zeka geriliğinede sahip olabilir. Bebek beyni olmadanda doğmuş olabilir (anensefali). Böyle bir çocuk genellikle doğumdan hemen sonra veya doğduktan sonra ilk hafta içerisinde ölür.
Böyle bir sakatlığı olan çocuğa sahip olma şansı çok şükür ki çok azdır. Hollanda'da canlı olarak doğan 2600 çocuktan birinde nöral tüp defekti görülür (Gezondheidsvoorlichting dergisi, eylül 2000 sayısı). Bu doğuştan sakatlıkların bir kısmının ekstra folik asit kullanımı ile önlenebilindiği bilinen birşeydir. Folik asit sağlıklı bir bebek sahibi olmak için bir garanti değildir. Başka nedenler ve ırsi (kalıtsal) faktörlerde etkili olabilir. Fakat folik asit kullanımı nöral tüp defektli çocuk sahibi olma şansını azaltır.
canım ben iki aydır kullanıyorum hamilelikten üç ay önce kullanılmaya başlanıyor ve ilk üç aya kadar devam ediliyor
kızlar benimde kafama takılan bir şey oldu bir önceki dr. bana folic plus kullanmamı önermişti hamile kalana kadar ve bizede 1 yıl daha süre vermişti yani benimde bu ilacı 1 yıl kullanmam imkansız ve bende bir kaç ay kullandım ve bıraktım şimdi kullanmıyorum ama yeni dr. bana folic plus vermedi bana ilaç yazarken onuda yazmasını söyledim oda bana değişik bir cevap verdi kafama takıldı senin başka çocuğun varmı dedi yok dedim yani biz bu hapı genelde ilk çocuğu özürlü olanlara veriyoruz genelde dedi yani senin hiç çocuğun yok kullanmaya gerek yok dedi ama allah korusunun allah kimsenin başına vermesin ama hepimiz çocuklarımızın nasıl olacağını bilmiyoruz yani kullanmakta fayda var diye düşünüyorum ama günde kaç kere kullanmam gerektiğini bilmiyorum yani önceki dr. bana günde 3 tane içmemi söylemişti bu sayıda bana çok fazla geldi...