Folik asit kilomu verdiriyor

Folik asitin aslında kilo aldırır veya verdirir diye bir etkisi yok. Hatta ben bir doktordan dinledim, Türkiye gibi buğdaydan beslenenler için folik asite çokta gerek yok demişti. Bende hamileliğin 4.haftasında başladım düzensiz kullandım fakat her testte folat değerim çok yüksek çıkıyordu. Demek ki kullanmaya gerçekten çok gerek yokmuş. Bu arada ben kilo almadım, verdim ama folik asitten kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bulantılar ve iştahsızlık kaynaklıydı

gebeykende kullanmadiniz mi?
Sadece folik.asit olarak kullanmadım.. Ama decavit kullandm hala kullanıyorum onun içinde de ihtiyaç duyulan folikasit varmış.. ekstra vermedi sordum neden vermediğini bir sorun olmadığını verdiği vitaminin içinde.de yeterli miktarda folik asit olduğunu söyledi.. Çok şükür bir sorun çkmadı

1 yıl kullanım fazla değil mi?
Tamam vücutta depolanan bir vitamin değil ama uzun süre kullanımı faydadan çok zarar verir. Doktora sordunuz mu?
Bir ara kullanmamıştım kullan diye tembihledi her seferinde. Reglken içmiyorum kafama göre.

Folik asit gebeliğe hazırlamıyor, gebeliğin başından itibaren alınınca bebekteki sinirsel anomalilerin önüne geciyor büyük oranda. Daha cok yeni evlisiniz stres yapmayın bebek icin birlikte olmayın ve adetiniz düzenliyse yumurtlama takibi yapın takvim usulü

Bende 2 aydir iciyorm boyle bisey yapmadi ama bende de adetim bitmek bilmiyor 7 gun bitecek bugun hala ilk gun gibi. Her bunyeye etkisi farkli demek ki

Bende kabızlık yapmıştı aşırı derecede sonra bıraktım.

Folik asit kilo aldırmaz.

Hem oyle hem de folik asit vucutta depolanmayan bir vitamin. Bugun içtin var yarına o olmuyor vücudunda. C vitamini de öyleymiş mesela. Insanlar bu hapin hamile kalmaya yardımcı oldugunu zannediyor. Ben hamile kalmadan 14 ay öncesinde icmeye başlamıştım mesela. Olsa 3.aydan da olurdu.

Folik asit mutlaka kullanmanız gerek ayrıca hamile kalincada kullanıcaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…