Yaklaşık 1 ay önce gittiğim doktor ultrason ve kan testine bakarak bir sorun olmadığını söyledi ve folattro verdi pek içime sinerek almasamda 1 kutuyu bitirdim, çokça mide bulantısı şikayetleri okumama rağmen bende bir sıkıntı yaşatmadı...Etkisini göremediğim ve kullanan sayısının azlığını farkettiğim için farklı bi ürün almak istiyorum.Hamilelik öncesi hamile kalmanızı destekleyen önerebileceğiniz bir folik asit markası var mı kızlar artık müjdeli haber vermek istiyorum çevreme
Folattro folik asiti doktorum özellikle tavsiye etmişti. Birçok folik asit markası olan kart içinden onu işaretledi. İçerisinde günlük ihtiyaç olan b12, D3, iyot da bulunuyor. Önemli bir özelliği de içeriği birçok marka gibi folik asit değil, direkt folat glukozamin tozu bulunuyor demişti. Bilmiyorum bir de bu ilaçlar bir miktar bulantı yapar içinde en az bulantı yapanı bu dedi. Benim doktor böyle demişti
Çünkü folbiol’ün her tabletinde 5 mg(miligram) folik asit bulunur ; gebelikte kullanılması gereken ise günlük 400 mcg ( mikrogram) folik asittir. Yani folbiolde almanız gerekenin 12.5 katı kadar fazla folik asit bulunur doz aşımı olur gerek yoktur. Gebeler için(folik asit eksikliği bulunmuyorsa) günde 400 mikrogram folik asit yeterlidir.
Folbiol “folik asit eksikliğine” bağlı anemisi (megaloblastik anemi) olanlarda kullanılır gebeler için değildir.
Folik asit değil folat kullanmanizi tavsiye ederim. Folik asit sentetik, folat ise doğal formu vücut tarafından daha rahat kabul ediliyor. Folattro kullaniyorum ben içinde 400 mg folat, iyot, b12, d vitamini var
Ben ilk doktora gittigimde gynositol onermisti folikasit icin. Toz halinde 60 şaselik olanıni kullanıyorum. Bitmek üzere.
Fakat benim de ekstra bir sorum olacak uzun sureli folik asit kullanımının bir zararı varmı? 2aydır neredeyse kullanıyorum. Devam edip etmemek için doktora gitmem gerekir mi? Henüz Hamilelikte yok.
Bugun doktoruma folbiolun otizme sebep olup olmadigini sordum ( burda okuduklarima istinaden) öyle birsey olmadığını ve özellikle bu korona surecinde de gördük Turkiye'de bilim ölmüş herkes herseyi diyor dedi.