folik asit eksikliğinin sonuçları

rabbim yardımcın olsun cnm durumuna çok üzüldüm.zor bi karar şu anda on haftalık hamileyim ve bazen aklıma geliyor bu tür durumlar.naparım diyorum.allah yardımcın olsun bir daha da sana ve diğer tüm annnelere yaşatmaşın inşllh.ben yenidoğan hemşiresiyim ve bakımları çok güç biliyorum.bazen uzun süre yaşayanlar ıluyor.iki üç ay kadar ama netice aynı.yavrucaklar biraz çektikten sonra ölüyor.( allah sana hayırlı bir kapı açar inşllh

Arkadaşlar başlığı açan bendim.doğum yaptım bulunduğum yerde imklanlar az diye şehirdışında doğum yaptım ve zamanda doğdu ama sezeraynla oldu.bebeğim şuan 3,5 aylık ve yaşıyor tabi çok kötü bi duurmda kafa ağırlığı 5buçuk kilo vücut ağırlığı yarım kilo bile değil aşırın derecede kusuyor ve gelişm geriledi başı yumuşacık sırtı açık ayakalrı tutmuyor gözleri görünmüyor aşağıya kaydı kafa büyüdüğü için dr lere götürüyorum tedavsisi olmayan ve sonu ölümle biten bi hastalık deniliyor ve yaşam süresi belli olmayan ama az denecek bi duurmda onu böyle görmek bana acı vberiyor ama hayatını kendi elimle sonlandırmadığım için çok mutluyum demek şu saate kadar nefes alması gerekiyıormuş ve alıyor bi kötü tarafıda boğulmayla ölmesi çok yüksek sürekli boğuluyoır gibi oluyoır beni çok korkutuyor ama herşeye rağmen bebeğimi çok seviuyorum kucağıma normal bebekler gibi alamasamda öpemesemde koklayamasamda çok seviyorum çünkü o bana Allahtan bir armağan ve cennete ait olan bir bebek bakımını iyi yaprsaam ve of demezsem cennette onla olacağım bi bebek tüm annelik duygularımı cennete sakladım

Canım Allah senin ve bebeğinin yardımcısı olsun

allah yardımcın olsun kardeş düşüncelerine katılıyoorum.zor bir sureç umarım hayırlı bi şekilde sonuçlanır

.allah yardımcınız olsun

arkadaşlar size cevap yazdıktan 3gün sonra yani haziran 10 da bebeğimi kaybettim.şuan bebeğim yok kıcağım bomboş kaldı.Allahtan kendim için sabır istiyorum ellerimde gözümün önünde kaybettim ciğerimi,canımı.o benim herşeyimmiş,göz ağrım,hemde ilk göz ağrımdı.çok güzel bir yavru verdi Allah bana cennetin kuşuydu 3.5ay misafir ettik vakti gelincede uçup gitti keşke biraz daha misafir edeydim ama beni bırakıp gitti.bu akşam giysilerini çok güzel bir bohçaya koydum koklaya koklaya ona ait ne varsa beşiğine yerleştirdim ve onları saklıycam çok zor bir imtihandı ama çok güzeldi.emanet verilmişti ve emanet sahibi emanetini aldı beni cennetin köşesinde herkes birbirinden kaçarken benim yavrum beni arıycak ve elimden tutup cehennemin kenarından alıp cennetteki kendisine ayrılan köşkünde ebediyen beni misafir edecek inş.bunalrı yazıyorum ama içim parça parça oluyor ama yapacak birşey yok yarın o küçücük minicik mezarını ziyarete gidecem herzamanki gibi muhammed talhamla konuşcam dertleşcem inş.3.5ay benimleydi bebeğim ama çok şey kattı hayata dair.ve şöyle düşünüyorum arkadaşlar demek Allah bu bebeğin geleceğini murad etti ve bu bebeği aldırmamak içinde kalbime merhameti yerleştirdi doğması gerekiyordu iiyki aldırmamaışım iyiki kimsye aldanmadım başta doktıorlaara.bebeğim ölsede çok güzel şeyler bıraktı bize.son olarak dua edin bana.bende size şöyle dua eedeyim Allah hiçkimseyi evladıyla sınamasın kimsye evlat acısını tattırmasın

canım sen ne kadar teslimiyetli bir insanmışsın, Allah sana sabırlar versin. Cennette buluştursun evladınla, zamanı geldiğinde de sağlıklı evlatların olsun inşallah.

Konunu okumaya başladığımda folik asidin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum, okumayı bitirmeden hemen bir tane folik asit içip öyle okudum. bundan sonra çok daha dikkat edeceğim.

canım benim inan gözlerimden akan yaşlardan ekranı zor görüyorum şuan, rabbim sana sabırların en büyüğünü versin, sınavların en zorunu vermişsin, bebeğin hep seninle olacak, seninde dediğin gibi cennette beraber olacaksınız, bir an kendimi koydum senin yerine belki senin kadar güçlü olamazdım, umarım bundan sonraki yaşamın çok çok güzel ve mutlu geçer, kendini asla bırakma rabbim ve dualarımız seninle birlikte...

Allah sabır versın canım cok kotu bı durum ama sen yınede uzulmemeye calıs Yuce Allahım yardımcın olsun ben de pco tedavısı gordum gecen ay 2 aydır pco lu oldugumu bılıyorum kılo da verdım vermeye de devam edıyorum folık asıt te kullanıyorum benım ıcın de dua edın kızlar benım durumumda olanlar da umut oluyor pco lular bana bu surecte yardımcı olabılır mı Allah hepımıze hayırlı saglıklı evlatlar versın kımseye evladının acısını yasatmasın Amin

cnm o kadar çok üzüldüm ki ayn ı şeyleri yaşadık ama ben cesaret edip doğuramadım..sen en güzelini yaptın çok takdir ettim ..keşke bende aldırmayıp doğursaydım şuan vicdan azabı çekiyorum hala bende 22 haftalıkken ayrıntılı ultrasyonda bebeğimin spina bifida olduğunu öğrendim dünyam başıma yıkıldı gebeliğimin sonlandırılması gerektiğini söylediler o kadar zor bir durum ki inanmadım 3-4 doktora daha gittim aynı şeyleri söylediler..en sonundada fakülte hastansesinde heyete girdi ve gebeliğim sonlandı ...o kadar zorki günü gelmeyen bir bebeği doğurmak ondan sonrada kucağının boş kalması ..5.5 aylıkken doğum yaptım bir arkadaş psikolojik destek almadım pişmanım demiş.ben gittim çünkü süreklki ağlıyordum bağırıyordum doktorun söylediği ben ne desem boş bu acıları yaşamışsın ve bunu aklından silmen imkansız üzüleceksin ağlayacaksın ben sana ağlama diyemem istersen sakinleştirici verim dedi bende almadım çünkü uyuşuyor insan yani bana faydası olmadı...sadece aklına getirmemeye çalış dedi nasıl getirmeyecem hamile görünce bebek görünce tutamıyorum kendimi nisan 2 de sonlandırıldı şuan 38 haftalık hamileydim hergün bakıyorum nette şukadar olmuştum felan temmuz 22 de doğumum olacaktı temmuz anneler topiğine girip bakıyorum ne kadar heyecenlılar ama ben buruğum aklımdan çıkaramıyorum çok zor Allahım kimseyi evladıyla sınmasın ve karar aşaması çok zor yani açıkcası her haliyle zor..yaşayamam diyorsun yaşıyorsun anlayacağın kimse seni anlamıyor yine olur merak etme diyorlar yine olurda bu acı nasıl unutulur o benim ilkimdi meleğimdi..mezarına gidiyorum beni affet diye yalvarıyorum orda yatmaman gerekirdi şuan benim karnımda olması lazımdı ama olmadı..ve en kötüsü bunun sebebinin 1 tl lik folik asitin olması...biz cahilmiyiz anlamadım folik asit eksikliğiini başıma gelemden bilmiyordum zaten hamileliğimi öğrendiğimde 7 haftalık hamileydim.doktorum verdi ama 20 gün sonra kestim doktorumu çok suçladım ama yanlış biliyormuşum folik asiti önceden alman gerekiyormuş bebeğin omurilik oluşumu 4 ve 6.hafta arasındaymış geç kalmışım yani burdan tavsiyem herkesi bilgilendirin hamileliği planlı karar versinler çok önemli folik asit..önceden folik asitmi varmı dedim doktora yoktu ama 3 günde büyüyen tavuğu yemiyorduk yediklerimz içtiklerimiz hepsi hormonlu ne olduğunu bilmiyoruz dedi...o yüzden dikkatli olun ve şuan folbiole başladım 25 gün oldu ve çok korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye ama korkunun ecele faydası yok ve korktuğumuz şeyler başıma gliyor malesef..cnm üzülme hiç yoktan bebeğinin ölüm kararını sen almadın vicdan azabı çekmeeceksin benim gibi....Allahım bu üç aylarda sen bizim dualarımızı kabul et tekrar hamile kalıp kucağımızı doldur yarabbim...

inan çok üzüldüm Allah sabırlar versin

yalnız,folik asit eksikliğinden olduğuna emin misin? çünkü 1999 yılında kızımı dünyaya getirdim ben ve o zaman çalıştığım kurumun doktoruna gidiyordum folik asit verecek misiniz dediğimde ki benim hamileliğim idrar tahlilinde çıkmayınca ben bir sonra ki adet dönemine kadar beklemiştim cahillik işte kan testi yaptırmayı düşünmemiştim ve dolayısıyla hamileliğimi 12.haftada öğrenmiştim zaten geç bir vakitti yani folik asit kullanmak için ama doktor da "gerek yok bizim ülkemizde folik asit kullanmaya ekmekten falan yeterince karşılanabiliyor"deyip vermemişti ben de hiç araştırmamıştım şişman da değildim 43 kiloydum ekmekten karşılıyorsun diyebileceği bir görünümde değildim üstelik yani kullanmadım ama çok şükür oldukca sağılklı boylu poslu bir kızım var şimdi
şu an 9 haftalık hamileyim ve 5.haftamda doktor folikasite başladı kullanıyorum ilkinde kullandırmamıştı doktor dediğimde şimdi yediğimiz hiçbirşey doğal değil falan dedi bilemiyorum yani

Allah sabır versin çok zor bir durum, yeni bebeğine en kısa zamanda kavuşursun inşallah, aldırdığın için vicdan azabı çekme bence herkesin kararı kendine doğru,senin kaderinde böyle yazılmış.

Emin değilim cnm doktorların söylemesi folik asit %70 ama başka sebeplerde olabilir mesela epilepsi ilaçları yani sara için kullanılan ilaçlar ama ben kullanmadım birde hamileliğin ilk başlarında yüksek ateş ..birde şeker hastalığında kullanılan diyabet ilaçları genetik olarak incelendi bebeğim ama bir sonuç çıkmadı malesef zaten genetik değil dedi ...en büyük sebep folik asit birde yeterince beslenemedim tama ekmekte folik asit var ama bana yetmedi demekki herkesin değeri aynı değil herkes folik asit kullanmıyor diye böyle hamilelik geçirecek değil cnm ama bu zamanda kullanmakta yarar var gerçekten yediklerimizin ne olduğunu bilmiyoruz...

canım öncelikle geçmiş olsun.zor bir durum ama görüyorum ki sen çok güçlüsün.Bu büyük bir imtihan kendimi yerine koyuyorum ama sanırım ben de olsam kıyamazdım.Allah kolaylığını da verir inşallah.ben fizyoterapistim bu tarz birsürü hastam oldu.tedavide yol katetmek zor oluyor çoğu zaman ama onları diğer çocuklardan ayıran büyük farklar var mesela çok çok zeki ve sosyal oluyorlar.Bu da Rabbimin bir hikmeti olsa gerek yürüyemiyor olsalarda son derece pozitif oluyorlar spina bifidalı çocuklar.eğer yaşarsa bebişin emin ol iyi ki doğurmuşum dersin ha yaşamazsa da dediğin gibi cennet kapısında senin geleceğin günü bekler.Allah metanetini arttırsın canım hakkında hayırlısı olsun inşallah...

bebeğini görünce çok zor olue sonuç belliymiş üzülme bence aldır bi an önce toparlanırsın yeni bebek için başlarsın çalışmalara Allah yardımcn olsun canm

bebeğim 10 haziranda vefat etti. iyiki aldırmadım bukadar süre nefes alması gerekiyordu ve zamanı dolunacada ellerimde nefesi kesildi.çok şükür 4aya yakın baktım ayrıca bebeğim hem meningomyelosel hemde ileri derecede hidrosefaliydi beyin dahi gözle görülmeyecek kadar ince ve kafatası dahi yer yer oluşmamıştı geri kalan hepsi su dolu balon gibiydi. ama hayatımda gördüğüm en güzel bebektii,çok farklı bir güzelliği vardı melek olduğu için onalr gibi güzeldi fiziki görünümü diğer bebekler gibi olmasada harika bir yüzü vardı şu yaşıma kadar gördüğüm en güzel bebekti Rabbim ahirette şefaatçi etsin inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…